Jump to content

Tor87

Members
  • Posts

    115
  • Joined

  • Last visited

About Tor87

  • Birthday 07/12/1987

Recent Profile Visitors

430 profile views

Tor87's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. Ski PK skyter på Bekkevar. Satelittbildet på google maps viser banen ganske greit, en vanlig overbygd standplass for "stasjonær skyting" og et hjørne for dynamisk med sikker bakgrunn for litt større pekevinkler. Veien inn er stengt med bom som medlemmer kan få nøkkel til. Har bare vært der én gang selv.
  2. Ski PK har en elendig (tilnærmet ingen) nettaktivitet, men jeg tror det er nok aktivitet på banen. Ellers er det Moss PK og OKTS i Oslo som er nærmest oss, begge aktive. Jeg bor altså like i nærheten av deg og gikk for OKTS, men melder meg nok inn i Ski etter hvert for å bruke banen der på godværsdager.
  3. Øst politidistrikt v/våpenkontoret i Follo imponerte meg: Postet 3 søknader 17.april, stemplede papirer tilbake i postkasse 21.april.
  4. Dette er et vanlig argument som jeg mener er litt korttenkt. "Jeg klarte det, så da kan alle klare det." Om så alle klubbens nåværende medlemmer har fått til å bli medlemmer betyr ikke det at det er mulig for alle å bli medlemmer, vi ser bare den gruppen mennesker som klarte det. Kanskje har du rett i at det går på interesse, men jeg kan tenke meg flere andre faktorer som potensielt gjør slikt umulig, eller i det minste vanskeligere.
  5. Med fare for å gå off topic: Jeg vet ikke om jeg misforstår deg eller du misforstår meg, 32-40... Hva mener du? Mer on topic: Siden jeg startet med pistol i 2014 har jeg mailet to DSSN-klubber der jeg bodde da og tre klubber der jeg bor nå. Jeg har fått svar fra to av disse klubbene, og kun ett med konkret info (dog noe mangelfull) om når og hvordan jeg melder meg på kurs. Nå er jeg endelig oppmeldt på sikkerhetskurs for dynamisk skyting, ca. 3 år etter interessen meldte seg. Det skal sies at jeg ikke har purret på noen av klubbene, bare sendt én e-post og ikke møtt på banen. Jeg har forståelse for at styremedlemmer har nok å gjøre og kanskje ikke alle e-posthendvendelser besvares, men for meg virker det som en tendens som kan være et hinder for rekruttering. Forøvrig hadde ingen av klubbene nok informasjon på sine nettsider til å kunne melde seg opp uten først å snakke med noen.
  6. Det er som dobrikk sier veldig vanlig at dynamisk-klubber avviser aspirerende skyttere. Noen bruker andre forbund som "sil" og krever eget våpen, andre er bare litt vanskelige å få tak i. Det siste gjelder forøvrig mange andre klubber også. Jeg tipper det kommer av en skepsis til intensjonen hos nye skyttere, og det skaper lukkede miljøer der du må kjenne noen i "gjengen" før du er velkommen.
  7. XXL sitt verksted har laget flere slike, deriblandt min. Alle XXL-butikker sender til Sandvika der Lars spesialiserer på slikt. De kan nok ordne det meste du skulle ønske.
  8. Det er mye forskjellig praksis rundt om, gitt... Startkort har jeg aldri lagt ved, det holder med et medlemskort eller kvittering på betalt medlemskap i godkjent organisasjon. Første gang jeg søkte kopierte jeg kvittering på våpenskap, men det skal heller ikke være nødvendig. Dette var rett etter våpenskap ble krav fra første våpen. Tror heller ikke jeg krysset av annet enn trening som formål ved første søknad, bare det jeg kunne dokumentere gjennomført: Attesterte skytelogger fra organisert trening. Oppsummert: nhd har svaret, men minus våpenskapkvitteringen.
  9. Har ikke prøvd gecko, men fiocchi er eneste fabrikkammo jeg har prøvd som går feilfritt i min target master. Myke hetter. Mulig jeg kjøpte en litt tyngre kule (124gr?), men den var svinbillig på xxl.
  10. Tor87

    Sig P320 X-five

    Er det flere enn meg som er litt overasket av denne? Jeg vil gjerne tro at den er bra, men har mine tvil til presentasjonen. Jeg har aldri tatt i en 320 og vet ikke om den er noen duganes pistol, lite info om den her på kammeret også, men X-serien skal jo liksom holde en litt annen standard enn normalen... Og så sier de at avtrekksmodulen er lik og kan byttes mellom X-serien og alle andre P320. Det tyder på at det bare er estetiske endringer som gir den X-merket. Cash-grab eller Sigs gave til pistolsporten? Er det noen striker-fans som kan synse litt for meg? http://www.personaldefenseworld.com/201 ... 320-x-five
  11. Jeg synes det er ganske underholdende hva de mener om håndvåpen
  12. Jeg tror du misfortso hva hipshot skrev. Slik jeg tolket det argumenterer hipshot for at antall oppmøter på trening/stevner er et dårlig mål for interresse, og at det er interresse som burde avgjøre om du får erverve våpen eller ikke. Det første kan jeg si meg enig i, men jeg er mer skeptisk til sistnevnte. Når det er sagt har jeg ingen vel gjennomtenkt alternative vurderingskriterier.
  13. Som Jeffery skriver er det bare å søke om å få det som jaktvåpen. Inntil garderoben er full trenger man ikke begrunne behovet, men med full garderobe burde vel arv være en god nok grunn... I hvert fall ved noen våpenkontor.
  14. Dette med "frittstående" pistolgrep som etter forskriften er ulovelig har nylig vært diskutert her. Jeg og flere med meg (men ikke alle) mener pistolgrepet er lovlig så lenge det henger fysisk sammen med resten av kolben, slik at kolben ikke kan fjernes uten også å fjerne pistolgrepet. Justerbar kolbelengde er også lov, så lenge våpenet fortsatt er lenger enn minstekravet for våpenlengde med kolben helt inne. Med forbehold om feil, les loven med forskrift selv!
  15. Neinei, slutt nå å ødelegge de få venstrevåpnene som finnes! Gi dem til en som trenger dem!
×
×
  • Create New...