Jump to content

gordon setter

Members
  • Posts

    1,485
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

gordon setter last won the day on May 2 2022

gordon setter had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2,299 profile views

gordon setter's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

169

Reputation

  1. Ser man på Instagram på #6mmbr så er det nok et populært kaliber til toppjakt. Ligger mange bilder der med tiur og orrfugl skutt i topp med 6mmBR. Samme på #222rem bare enda mer bilder.
  2. 6mmBR eventuelt 6XC da den kommer i ferdigladd Norma Jaktmatch. Det gjør forsåvidt 6mmBR også men er vist bare å finne i Svenske og Finske butikker.
  3. Utrolig fin den nye Blaser k95 Ultimate Carbon NX. Håper jeg ikke ødelegger økonomien til noen her
  4. Brukte Lapua eller Norma den gangen i den rifla. Var i hvert fall 150 gr fmj kule husker jeg. 308 jaktet jeg med en vinter på 90 tallet, så er lenge siden. Men var den som satte i gang riflejakt for min del etter flere år med 22 LR og myye bomskyting med 22LR. Skrev ned den gangen jaktene, hva jeg fikk av fugl, hvordan været var, hvem jeg jaktet med og hva de fikk. Så sånn at jeg vet jeg fikk 6 fuger med den rifla
  5. Etter et halvt liv med rypejakt. Og nesten like mye med vinterjakt med rifle hvor jeg i alle år har favorisert små kaliber som 22 wmr, 22 hornet, 222 rem, 5,6x52R med flere. Så har jeg mer og mer snudd retning. Har ikke stor erfaring med 6 mm kaliber. Kun 243 win, som var veldig fin til denne formen for jakt og mye bedre enn 224 kalibrene med tanke på vind, men den kunne fare litt hardt med rypene på samme måte som 222 kan. Men har også brukt 6,5x55, 308 win og 7x57R på vinterjakt etter rypa. Og det jeg liker med disse kalibrene er at man kommer fram til skutte ryper og det vises nesten ikke at de er truffet. Lite blod, stein døde fugler på flekken, og man treffer der man skal på gode hold, selv om litt vind. Joda rekylen er høyere men med demper er det ikke rare greiene. Synes ikke det var rare greiene med rekyl i 7x57r heller som jeg hadde i en drilling. Har bare skutt 6 fugler med 308 men fantastisk effekt på fuglene. Og en av de kunne jeg ikke finne hverken inn eller utgangshull på. Flådde aldri denne, og den ble nok solgt. Solgte stort sett alt jeg skjøt før. Men det virket nesten som om rypa hadde dødd av trykket fra kula som hadde passert og at jeg egentlig hadde bommet. Men ja…ser mange tråder der det spørres om man kan bruke 6,5x55 - 308 osv på rypejakt. Og helt klart ja. Min erfaring er at det er en stor fordel både med tanke på vind og pent skutte fugler å bruke disse til også denne formen for jakt.
  6. Neida trenger ikke flere våpen. Så blir nok med Blaser'n. Men vil ha tarmen melde seg innimellom uten at den tenke så veldig fornuftig
  7. Kanon god presisjon i disse. Har jo en kipplauf allerede, men frista med en til
  8. Bruker også denne, brukt på to drillinger og nå på min Blaser K95. Ville nok aldri kappet i stokken på en drilling, den der har fungert i massevis for min del. Skyter forsåvidt like bra uten kolbeforhøyer også, så lav har ikke kolbene på drillingene mine vært, og i hvert fall ikke på Blaser k95.
  9. Oi.. har du ladedata til TSS? Og hvor kjøper du TSS?
  10. gordon setter

    Sako 90

    I denne sier han den kommer i 222. Har før hørt han si at kaliber tilbudet vil bli utvidet i Sako 90 på div modeller. Men pr nå er det ikke mulig å skaffe 222/223 i den modellen.
  11. Tipper det går greit med de boringene. Ellers er jo Bismuth veldig likt bly tviler på at du merker forskjell på bly og Bismuth i hvertfall om du går ned en størrelse i forhold til bly, der du brukte 5 i bly kan du bruke 4 i Bismuth men ikke sikkert det er nødvendig. Test skyt litt.
  12. Da kommer Blaser med tommelhull stokk i tre til K95. https://www.instagram.com/reel/C2t_b_MMA0P/?igsh=MWNzdG94enJpczE1cA==
×
×
  • Create New...