Jump to content

300 win mag

Members
  • Posts

    757
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

300 win mag's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

30

Reputation

  1. Helt enig i dette så lenge det er dekning i området. Det er det ikke der jeg jakter elg. Kjekt med hundepeiler i stedet for vanlig GPS, da er det bare å henge båndet på sekken til driverne når det ikke er på en hund, så kan du følge med på hva som skjer. Ellers dekker mobilapper det meste og powerbank er billigere enn GPS eller peiler.
  2. ”Domstolen slår fast att termen våtmark är avsedd att omfatta områden som kan fungera som livsmiljöer för vattenfåglar. Termen våtmark omfattar därmed enligt domstolen inte områden som till exempel på grund av sin storlek eller instabilitet sannolikt inte kommer att fungera som livsmiljö för vattenfåglar.” https://svenskjakt.se/start/nyhet/tva-blyhagelforbud-ska-bli-ett/?fbclid=IwAR0Qa_9QBljzzHHbYZteb8xXObii1CD3BED8BGw_UqEQ5S2yNbycgjqii2w
  3. Har du kjøpt Hogue Overmold stokk? Jeg byttet til den fra original plaststokk og fikk samme problem. Gjorde som Olesøn tipser om og pussa litt der det tok borti. Det var lite som skulle til og det er på innsida av forskjeftet så det vises ikke uansett. I tilfelle du skulle være redd for at din 870 ikke skulle være et pent smykke etterpå
  4. Om jeg ikke tar helt feil er søknaden gyldig i 12mnd og kan forlenges med 6mnd. Du må da kontakte politiet og be om forlengelse før søknadene har gått ut.
  5. https://jaktogfiske.njff.no/vapen/skal-snakke-med-pod-om-utvidet-forbudsliste/232197
  6. https://jaktogfiske.njff.no/vapen/skal-snakke-med-pod-om-utvidet-forbudsliste/232197
  7. Ikke akkurat standard høyde, men jeg har enkelt sort forsikte og justerbart LPA baksikte på min. Det var et sett jeg kjøpte fra CZ-USA, tror jeg. Dette er ganske høyt og minner litt om sikter for lyddemper. Ser kål ut, men fungerer ypperlig. Mulig dette er det samme? http://webshop-sandnes-arms.trmed.no/produkt/1608/lpa_cz_75__tz_75_adjusable_rear_sight_set#prettyPhoto CZ Custom har en haug å velge i. Masse forskjellige høyder: https://czcustom.com/catalogsearch/result/?q=Shadow+sight
  8. @Hakapiken Solid fangst! Har du bilde av hubroen? Har du en sånn fancy modifisert en med fjær eller er det håp med av typen rett fra butikkhylla?
  9. Jeg hadde reklamert og fått meg en ny enhet. Den fungerer opplagt ikke etter intensjonen når du ikke kan bytte batteri på den i felt og fortsette å bruke den. Min erfaring er at Garmin Norge er raske, hyggelige og innstilte på å gjøre kunden fornøyd. Reklamasjon var ingen problem. Har kun erfaring med reklamasjon på Garmin Tactix Charlie der en knapp svikta, men da bytta Garmin Norge klokka gratis og dekka frakt begge veier. Kontakt dem direkte og reklamer.
  10. Jeg bruker denne typen fylt med gummigranulat. Billig, tung og stødig. Som bakstøtte bruker jeg ikke denne medfølgende saken, men THLR kolbesekk. Dette oppsettet skyter jeg personlig absolutt mest presist med.
  11. https://www.klikk.no/produkthjemmesider/villmarksliv/hva-har-oppsynet-lov-til-3133909 https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2002-03-22-313 " § 37.Plikt til å la seg kontrollere Enhver som utøver jakt, felling eller fangst etter denne forskrift, plikter å la seg kontrollere av politiet, Statens naturoppsyn eller av lokalt jaktoppsyn som er godkjent av det statlige naturoppsynet eller har begrenset politimyndighet. Kommunen og villreinnemnda kan sørge for kontroll av felte dyr. Ved jakt etter villrein kan villreinnemnda også sørge for kontroll med kontrollkort for villrein og eventuell skriftlig fellesjaktavtale." Min utheving. Hva innebærer dette for lokale grunneiere og grunneierlag? Hvordan blir disse godkjente? Og er da samtlige grunneiere i laget automatisk godkjente hvis laget får en slik godkjenning eller er det noe opplæring innvolvert?
  12. Tror vi er rimelig enige her. Kjenner du grunneieren og treffer denne er det jo selvsagt ingen problem. Er det 32 av dem så er det jo ikke like enkelt. Problemet oppstår jo når man treffer slike "representanter og oppsynsmenn" som ikke er det eller du ikke har noen forutsetning for å vite om de har den myndigheten. Flere innlegg her viser jo at det erfares at slike dukker opp. Som det nevnes over blir sånne bedt om å ta seg en bolle.. Jeg er også helt enig med M67 i at det ikke går an : "Å leve etter prinsippet om at alt en gjør eller ser ut som en kan komme til å gjøre skal være skriftlig tillatt med store bokstaver" Noe skjønn må kunne forventes. I tilfellet en kompis skulle bære våpenet vil det i mine øyne kunne gjennomføres ved at han ikke har en vital del eller ammo. Da vil man jo skjønne at han ikke er i stand til å skyte dersom viltet dukker opp. Skal oppsynet være supermistenksomme så kan du ikke ha med deg noen på jakt. Vedkommede vil jo kunne få overrakt ditt våpen som han/hun ikke har våpenkort eller utlånserklæring på og skyte en haug med vilt! Men det får da være måte på paranoid mistenksomhet..
  13. Men vedkommende må vel da også kunne legitimere at den har oppsynsrett, ellers vil jo "alle" kunne hevde seg å være grunneier eller dens representant uti marka.
  14. XXL har 50% på Primos Triggerstick og 20% på Vorn Fox 7l nå om dagene
  15. Spørs hva du regner som langt nok til å kvalifisere som langhold. Trondenes Skytterlag er det eneste skytterlaget i Harstad med egen riflebane. De har bane med hold på ca.500m som lengste avstand.
×
×
  • Create New...