Jump to content

Larssan

Members
  • Posts

    278
  • Joined

  • Last visited

Larssan's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Selv om dette ikke akkurat omhandler votter så kan det kanskje være en ide å ha et par håndvarmere i sekken for de dagene hvor det er ekstra kaldt? Tynne poser du kan legge inni hansken oppå håndbaken slik at de ikke får nevneverdig innvirkning på grepet om rifla. Har dog ikke brukt det på jakt, men på isfiske, og det fungerte godt synes jeg.
  2. Nå har jeg ikke denne selv, da jeg endte med å hive alle haglepatronene i lomma. Men denne så egentlig ganske ok ut. Det eneste er at bilde viser til en riflepatronpung, men teksten tilsier noe annet. du kan jo kikke på den å se om det er noe slikt du ønsker. http://www.skittfiske.no/WebPages/Produkt/ProduktInfo.aspx?plid=142993
  3. Min svoger har brukt honning med godt resultat! Mener at han ikke brukte anis, men har hørt fra andre at komboen som nevnes over (honning og anis) er godt egnet som åte.
  4. Tror nok de fleste jaktradioer har ekstrautstyr som fungerer til det du skal ha det til. Jeg kjøpte meg en gang Norma hunter F1 radio. Det finnes hvertfall muligheter til å koble denne til elektroniske hørselvern. Dette er en stund siden, men jeg fikk kjøpt en mikrofon med tilkoblingsmulighet til radio og en jack-inngang som jeg brukte til å koble på hørselvernet. Finner ikke akkurat den jeg har, men det bør være muligheter til å koble opp med denne: http://nettbutikk.norma.as/Optikk/Radio/Hunter-F1-M140-Tight-Multi-Comkabel-Comkabel-Multi-Passer-Alle-Kontakter8600212-p0000001448 Når det er sagt, så er vel Norma hunter F1 i samme prisklasse som Icom. Kvalitetsmessig merker ikke vi i jaktlaget vårt noen forskjell, så gå for det du synes er best. Størrelsesmessig har kasnkje hunteren en fordel, men må jo si at signalfargen på en Icom er noe jeg savner da det vil bli ganske vanskelig å finne igjen en mistet Hunter F1....
  5. Larssan

    222 vs 223..?

    Beklager hvis jeg kupper tråden, men etterhvert som 223 blir et mer og mer brukt kaliber, er det ikke trolig at ammunisjonsprodusenter etterhvert vil få laget patroner med noe lavere utgangshastighet? Det må jo være et potensiale for salg av slike patroner da ikke alle lader selv, eller er det rett og slett for "få skudd" som avfyres på jakt til at produsentene kan tjene noe på det? Det må da være mulig å få ladet en 223 til å ha utgangshastighet på rundt 850 m/s og fortsatt ha god presisjon?
  6. Jeg ser jaktdepotet fører federal american eagle til en hundrings for en pakke a 20 skudd. Tidligere loter av denne gikk godt i mi rifle da den var ny. De går godt fortsatt altså når jeg en sjelden gang skyter litt. Jeg skyter dessverre for lite med den nå, så jeg har mer igjen av disse "gamle skuddene" ennå, men regner vel med at nye loter bør holde samme kvalitet? Riktignok har jeg en Sabatti med 1-12" snurr, og vet lite om x-bolten. På jakt har jeg pleid å skyte inn med jaktmatch.
  7. Og dersom du er høyrehendt og har venstredominant øye, er det lite av tilpasninger på kolben som kan gjøre at du igjen kan sikte med begge øynene åpne. Da er alternativet å gå over til å skyte links. Å bytte til å skyte "skeivhendt" er mulig det. Krever dog mye trening. Jeg har ikke lagt om, og lukker venstre øye i det jeg hiver opp hagla. Går fint det.
  8. Så veldig fint ut det der Jeg tar meg ikke bryet med ribbing osv da jeg har opplevd at det ofte er svært lite fett på stokkendene jeg skyter. Uansett så er jeg enig med de som skriver at det er lurt å benytte seg av mer enn kun brystfiletene. Jeg tar også av lår og vinger, samt at jeg tar vare på et og annet skrog. Vingene og lårene blir brunet i smør og brukt til å koke kraft sammen med skrog. Når kraften er ferdig blir noen av lårene spist av kokken (les meg) da jeg oftest blir sulten under matlaging, og disse er gode å knaske på. Resten av lår/vinger kan finhakkes og ha i sausen en lager av kraften. Det er også viktig å ikke steke for lenge, men bildene dine tilsier at du har forstått det allerede Endene har ikke vondt av å henge 40 døgngrader med innmaten intakt, men dersom det er mørt så kort tid etter felling så kan du bare fortsette slik du gjør.
  9. 40 døgngrader er passelig på due. Noen liker mer andre liker mindre, men 40 døgngrader er en tommelfingerregel. Mørner duene jeg har skutt på amme måte som all annen fugl (med unntak av skarv og fiskespisende ender). Heng duene dine etter hodet og vent i ca 40 dg så har du flott kjøtt
  10. Det meste om hva en skal gjøre med stokkanda etter den er skutt er vel sagt, men jeg hiver meg på likevel. Jeg pleier å henge anda et kjølig sted noen dager før jeg flår den og skjærer ut bryst og lår. Bryststykkene saltes og pepres før de brunes. Deretter en tur på svak varme i stekeovnen til de er rosa inni (må nesten kjenne på dem). Ellers er tilbehør kokte poteter, dampede aspargesbønner og stekt skogsopp og løk. En ting som jeg ikke ser er nevnt her, men som er veldig bra til and er appelsinsaus. Prøv appelsinsaus til and neste gang, snadder:)
  11. En kamerat av meg har samme tanker som deg og er på jakt etter en lett syntetstokk til sin S&L classic, og det er Rafdal, som blir nevnt, som skal lage denne til han. Så de driver fortsatt med det
  12. Benelli comfort. Fikk den for rundt 13 500 ny fra forhandler. Veldig god hagle som har tatt absolutt alt jeg har puttet i den. Enkel for demontering og skikkelig puss er den også (men det er visst de fleste halvautoer har jeg forstått?) Comforten jeg kjøpte er i 12-76 så den spiser ikke 89patroner, men gåsa, endene og skarvene detter som bare det. Jeg er hvertfall veldig fornøyd.
  13. Nå har ikke jeg spist siland, men skarv har jeg spist i bøtter og spann, og jeg regner med at "transmakproblematikken" er lik for begge disse fuglene. Det jeg pleier å gjøre når jeg skyter fiskespisende fugl er at jeg flår dem med en gang de er skutt. fjerner alt fett og skjærer ut det kjøttet jeg skal ha (brystfileter og lår). Det er nemlig i fettet transmaken ligger. Deretter vakuumpakker jeg kjøttet når jeg kommer hjem og lar det ligge en ukes tid i kjøleskap til modning. Tilbereding: krydrer filetene med salt og pepper og bruner dem i varm panne. Bruk gjerne smør til dette. Deretter tar jeg filetene over i en ildfast form og baker dem i ovnen på 120 grader i ca 20 minutter (de er da rosa i midten). Lar filetene hvile en stund etter jeg tar dem ut av ovnen. Ved siden av er det godt med løk og skogssopp som stekes i smør og krydres med salt og pepper. rosenkål og gulrøtter er fine grønnsaker å ha ved siden av, og selvfølgelig kokte poteter og en god viltsaus. Bon apetit og god jul
  14. Jeg ser på Winge våpen sine sider at Sabatti lettvekter i utgangspunktet leveres med faste choker, men at du kan få 5 løse choker for 1200 kroner ekstra. Det er hvertfall greit å gi beskjed om. Kjekt med utskiftbare choker synes jeg. Ellers kan jeg si at jeg har den "vanlige" sabatti multichoke, og er egentlig veldig fornøyd med den. Den har brei sikteskinne noe jeg liker godt (de fleste jakthagler har smalere skinne). God å skyte med og solid har den også vært og jeg har kun et par klikk på flere tusen skudd med den. På jakt blir jeg "litt lengre i armene" enn jaktkompiser med lettvektshagler, men det bryr ejg meg lite om. Dersom du skal jakte på trekk etter f.eks. and og gås så synes jeg det er en fordel med litt tyngre hagle pga stabiliteten i svingen. Jeg angrer ikke på at jeg kjøpte den "vanlige/tyngre" hagla og kan trygt anbefale den, men så har jeg ikke prøvd lettvekteren heller da. Den er sikkert helt fin den også. Lykke til med valget
  15. Det er diskutert mange ganger tidligere, og dersom du bruker søkefunksjonen så vil du kanskje få svar på det du lurer på. (sånn nå er det sagt ) Tilbake til spørsmålet ditt så tenker jeg at du må ha et kaliber som holder storviltkravet. I følge mitt hode bør du gå for ei rifle i enten 6,5 X 55 (mer enn godt nok til elg med gode kuler!!) eller 308 win. Det finnes riflekaliber som er mer egnet til rev enn disse, men dersom du ikke har tenkt å kjøpe to rifler må du nesten ha en som hodler storviltkravet. Den praktiske forskjellen på 6,5 og 308 er relativt liten, noe mindre rekyl og flatere kulebane i 6,5 enn 308. På den annen side så har 308 litt tyngre kule som kan gjøre den til en litt mer effektiv elgvelter... Nå sier du lite om budsjettet ditt, men hadde jeg vært i dine sko hadde jeg kjøpt meg en 6,5 x 55. schultz og larsen classic er fine våpen, uten at de er alt for dyre. Kikkerten jeg ville satt på burde være ganske lyssterk og av et relativt godt merke. Kanskje en meopta meostar i 3 - 10 x 50 hadde vært dugende? dette er et kikkersikte i mellomsjiktet prismessig, men jeg synes selv det er et godt sikte i skumring. Dette er en pakke til rundt 18-19000 kroner før pruting, og det er en god riflepakke. Det finnes andre våpen og sikter som kan få ned prisen, men det er denne rifla jeg har erfaring med (kikkerten satt på ei lånerifle jeg brukte en gang så jeg kjenner ikke den så godt...) Uansett så får du ha lykke til med letingen etter riflepakke, og jeg tviler sterkt på at 6,5 er et dårlig alternativ for det bruksområdet du beskriver
×
×
  • Create New...