Jump to content

strafix

Members
  • Posts

    139
  • Joined

  • Last visited

strafix's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Heisann Jeg har funnet kravene til en Nordisk Jegertrap-bane, men finnes det mål på en vanlig jegertrap-bane? De nordiske kravene krever for store endringer på banen vi allerede har, og vi hadde kun tenkt å supplere med tak over standplass. Er det noen som har malen for en slik bane som vi kunne kontrollert opp i mot før vi begynte å tegne overbygget våres? Mvh Øystein
  2. Jeg har brukt primos turbo dogg. Den har det blitt skutt 3 rever for og er veldig fornøyd med det. Den eies av den lokale jeger og fiskerforeningen. Jeg ville sett på apache modellen hos brunst.no Den har kanskje enda bedre rekkevidde mellom fjernkontroll og høyttaler. Dette er bare noe jeg tror siden de har synlige utvendige antenner. Primosen kan være litt vanskelig å stoppe/pause/styre manuelt når avstanden er lang. Apachen har 2 høyttalere som kan styres manuelt under lokking. Det kan gi litt mer levende lydbilde kanskje.. Det skiller bare en hundrelapp på dem og jeg hadde valgt apachen. Den er nok ikke dårligere enn primosen.
  3. Jeg er litt nysjerrig på åtetrigger til conibear. Noen som har brukt dette og fått mår? Jeg bruker trekasse og horisontal montering i trærne i dag, men musa stikker av med all maten (Har lagd noen musesikre dunker med masse hull i nå). Men jeg ønsker å forsøke åtetrigger, feste fella rett til trestamme med f.eks killerclips / spiker, lage tak over fella med granbar lagt over noen greiner ovenfor fella. Feste en hel fiken til åtetriggern. Vips. Ferdig. Blir dette musesikkert? Klatrer musa utpå fella og tar åtet? Jeg ønsker så klart å friste med mer omkring fella enn bare denne ene fikenen på åtetriggeren. Men det kan jo gjøres i en luftig og musesikker beholder som måren heller ikke kommer inn i. Da er det kanskje en mulighet for at han går i fella til slutt... Hva tror dere? Burde åtetrigger brukes på 160 eller 120 feller?
  4. Chamberlainen har volumkontrolll, så på laveste nivå... og litt tykk tape over høytaleren så kan det hende den blir rolig nok til formålet ditt. Elller du kan slå av lyden helt, og kun bruke lysdioden som varsling... men da får du lukket øynene. Så den må nok moddes på samme måte som med tipset for driveway patrolen (ørepropp med volumkontroll).
  5. Chamberlain cwa2000 fra ebay ca. 400 kroner. Oppfyller alt bortsett fra øreplugg (kan moddes). billig drivewaypatrol har jeg dårlig erfaring med. Har prøvd 2 stk... ikke bra. Chamberlain har rekkevidde på over 500 meter... må maskere grønn diode med sort tape eller neglelakk. Strømforsyning en som følger med må byttes ut (11 kr på ebay). Eller finn en gammel i roteboksen.
  6. Det er ikke snø i Nord-Odal enda. Shooter 2 må snakke om et helt annet sted. Er ikke mye ulv i Nord-Odal. Det streifer noen rundt oss av og til. Ikke noe stort problem enda, og det skal det heller egentelig ikke bli dersom rovviltpolitikken følges opp.
  7. Hvem skal utbetale skuddpremien? Å få innført skuddpremie er bare en formalitet til fylkeskommunen (i hvertfall i hedmark).
  8. Hva er pris på slike anlegg?
  9. Jeg er bare nysjerrig på om det finnes noen forskningstall/takseringer på hvor mange rev det finnes pr kvadratkilometer. Og hvor mye må det felles før det gir ringvirkninger i form av økt jaktbart matvilt? Grunnen til at jeg spør er at i vår kommune på 508km2 så har vi 2 stk jeger og fiskerforeninger som samarbeider tett og har stor fokus på revejakt. Akkurat nå så har vi kontroll på 99 felte rever og diverse annet rovvilt, og antallet stiger fortsatt hyppig. Hvor mange rev felles det årlig i din kommune/forening i løpet av jaktåret?
  10. Jeg har hvitt lys i min LED-Lyskaster. Har skutt 16 rever fra 10. oktober 2011. Så jeg kan ikke si at reven blir skremt av hvitt lys. Men har ikke noe å sammenligne i mot.
  11. 100 meter går fint! Hva med 200m??? Paal Det har jeg ikke testet! Men med snø på bakken tror jeg det kan gå... Men om du skal strekke avstanden såpass så bør du nok velge ei lampe med hvitt lys... og ikke varmhvit som den jeg linket til. Varmhvite dioder er ikke like effektive.
  12. Denne vil kun holde til haglehold... åter på opptil 20 meter maks.
  13. http://www.dealextreme.com/p/12w-12-led ... 220v-54857 Jeg har kjøpt og ville kjøpt denne eller en tilsvarende! Jeg trikset med lommelykter og diverse i fjor... men har nå endt opp med en slik som ovenfor, men med 9 Watt! (9 dioder) Du er avhengig av disse "samlelinsene" omkring hver diode for å kaste lyset langt nok. Den LED-Lyskasteren lenger opp i tråden er ubrukelig pga. den sprer lyset alt for mye og kaster det ikke lenger enn ca. 15-20 meter.
  14. .. og nå ringte testjegeren til meg og sa at jeg måtte bestille et sett til! Han hadde blitt vekket flere ganger i natt og sett reven så detta fungerte bra, men han hadde vært litt for treg.
×
×
  • Create New...