Jump to content

stele

Members
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

stele's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Ser en gang i blandt det dukker opp uorginale løp til blaser r93 på finn.no. Er det noen som vet hvem som lager og leverer sånt?
  2. Takk for svar.. Tenker jeg slipper den på jakt som vanlig.. Så får det heller bli en lærdom om blodsporing-formen får seg en knekk..
  3. Trenger tips fra folk som er erfarne med blodspor. Har meldt meg på blodsporprøve i midten av oktober. Ødelegger jeg for hunden og meg selv ved å bruke den som løshund i elgjakta før den tid, eller spiller ikke dette så stor rolle?
  4. Ser at jeg svarte litt fort her. Var ment som et svar på om dette har praktisk betydning. Og er jakt formålet med rifla mener jeg definitivt nei.. Er formålet først og fremst kronografering og muligens langholdskyting er svaret kanskje et annet..
  5. Jeg jakter elg, hjort, rein og rådyr med 49cm langt løp i 6,5x55.. Aldri bydd på det minste problem.. Skøyt en okse på 280kg- 160m hold for noen uker siden. Kula (Norma Oryx) hang i skinnet etter gjennomskyting, dyret gikk 20m før det datt. Ikke heng deg opp i uvesentligheter.. Bruk ammo av god kvalitet, treff cirka der du skal og kos deg på jakt.
  6. Takk for tips! FWB 603 på vei over kjølen.
  7. Tenker å lage til 10m luftgæverbane i kjelleren og trenger tips til gevær med dioptersikte for trening som er mest mulig overførbart til DFS-skyting. Har sett på Feinwerkbau 500, trengs det co2 patroner til denne type våpen? Har ingen peiling på luftvåpen bortsett fra enkle brekkvåpen. Tips mottas med takk.
  8. Ville leita på på finn etter pent brukt.. Mange kupp å finne der.. Eks: Schultz Larsen classic med kkc og orginalstokk, samt demper.. 11.000,- http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=76728354 Ny Swarovski Z6i 2-12x50.. 15.000,- http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=77136845 Ville iallefall kjøpt en pent brukt feks Schultz med Z6i foran en ny Tikka med Meopta til samme pris 10 av 10 ganger...
  9. Jeg bedriver samme jakttyper som deg.. Du gjør deg nok ikke bort med Stratosen.. Jeg endte opp med Helia 5 1,6-8 og tror disse to er ganske like.. Vurderte og testet selv Stratos, Z6i og Magnus (fikk dog bare testa i dagslys, men jakter uansett minimalt i mørket).. Topp kikkerter alle sammen, var muligens bare lysjusteringen som gjorde at jeg endte opp med Kahles over de andre.
  10. Hvor fikk du tak i den carbon-godsaken der Springer?
  11. Vurderte disse som kandidater til allroundsikte i sommer. Endte opp med Kahles Helia 5, 1,6-8x42. Klarte ikke skille dette fra Z6i, 1,7-10x42 da jeg prøvde de side om side. Forskjellen var at Z6i har max 10x, mot Helia 5 sin 8x. Noe som vippet det i Helia sin favør for min del var den mye smidigere løsningen på lysreguleringen.
  12. Er det noen som vet hvor man kan få kjøpt Kahles flip-up cover eller Tenebraex deksel som passer Helia 5? Schou som vel importerer Kahles svarer ikke og eurooptic.com var utsolgt for Tenebraex som passet.. Tips om andre solide løsninger tas imot med takk. Butler creek har jeg dårlig erfaring med...
  13. Kjøpte en R93 prof med ukappet fluta løp i 6,5x55 med JD224 Hausken.. Så får vi se om jeg blir storfornøyd:)
  14. Er det noen praktsike problem med klipplauf i kaliber feks 30-06 eller 308, eller er det bare at det er hjerteskjærende at kaliberet ikke slutter på "r"som er problemet? Vurderer innkjøp men lader ikke selv noe som gjør at standard kaliber frister...
×
×
  • Create New...