Jump to content

wobbern

Members
  • Posts

    121
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

wobbern's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. må nesten tilføre ett kamera til som dukket opp blant kandidatene. canon eos 70D dette er jo ett systemkamera som har autofokus ved filming. hva tror dere eksperter om dette ? de linsene jeg har per i dag er ef 28-135mm f3.5-5.6 is usm ef 100mm f 2.8 usm makro og den orginale linsa som fulgte med kameraet som jeg aldri har brukt. 18 til 38 eller noe i den duren. er håpløst å bestemme seg for detta greiene her. er dette linser som er verdt å bruke på ett eos 70d til filming og foto ?
  2. Her var det mange gode tips. har tittet på maaange youtube filmer i det siste og står igjen med 3 valg. Sony FDR-AX33 Sony HDR-CX900E Canon Legria HF G30 Ble anbefalt canon av fotovideo når jeg skrev hva jeg skulle bruke det til. Hva tror dere ? Takker for den hjelpen jeg har fått, er moro når man får så mange svar.
  3. Jeg bruker denne og er veldig fornøyd. mye mere stabile målinger enn ved optisk krono. jeg har slitt litt med att den glir litt på løpet på den ene børsa uten lyddemper, dette er en 7mm rem mag så det er litt rekyl tilstede. mulig jeg ikke har turt å stramme den nok. på lyddempere sitter den som støpt. på børsa med lyddemper gir den 2 cm lavere treffpunkt når den sitter på børsa. den uten så er det 4 cm ned og 1 høyre. alt på 100meter. men samlingene er der. mulig en runde eller 2 med vulketeip løser problemet med att den glir på løpet, har ikke testet da jeg kom på det nå. anbefales på det varmeste. hvis du søker på forumet vil du finne mye info
  4. takker og bukker for veldig mange gode tips. ser dere nevner systemkameraer og sjekket ett av kameraene det ble linket til. det lignet veldig på ett speilreflekskamera i mine øyne. jeg har ett eos 400 d speilreflekskamera som kun kan ta bilder, har ett par dyre linser til det. er det sånn att det finnes 4k kameraer som jeg kan bruke disse linsene på eller er jeg helt på jordet ?
  5. tar kameraet 3 bilder i slengen eller bare ett ? jeg har noen scoutguard mms kamera og hvis dem tar 3 bilder i slengen så er det det siste bildet jeg får på mms. da har ofte dyret blitt skremt av ir blitsen.
  6. er helt sikkert noen her inne som sitter inne med mye kunnskap angående videokamera. jeg var så uheldig å ryke på ei drone med 4k kamera under black Friday og etter å ha flydd litt og laget noen videosnutter så melder lysten seg på å kjøpe ett videokamera. dette skal brukes til å filme jakt og fiske. er veldig populært med 4k om dagen men er dette egentlig nødvendig ? ser potensialet men det krever ganske heftig pc angående redigering og man må jo ha 4k tv for å få utnyttet formatet. jeg har tittet litt på noen kameraer og kanskje noen her kan mer om dette enn meg og kan anbefale ett av dem ? eventuelt andre som er i samme klasse. de jeg har tittet på er. Panasonic HC-X920 og Panasonic Lumix HC-VX870 sistnevnte er ett 4k kamera og har høyere optisk zoom. noen som kjenner til disse kameraene ?
  7. har drever selv så er vel egentlig inhabil, men som jakthund tror jeg drever er en bedre hund. syns selv at beagle er en veldig pen hund men jeg syns målet på den er forferdelig. mer uling enn bjeffing i los. jaktlysten på beagle tror jeg har blitt bedre med årene men tror det fortsatt kan være litt bingo.
  8. noen som har sammenlignet n560 og mrp ? testet i dag en ladestige med mrp og ble veldig fornøyd. 7mm rem mag 168 grs berger vld hunting 66,5 grs mrp col 87,2 v0= 922 samlet veldig bra. har tidligere testet n560 med 150 grain scenar og der ble det tyngre hevearm over 65,5 grain. v0= 897 ser at på ql så er kruttene så godt som identiske på hastighet og trykk. interessant om noen har sammenlignet disse kruttene.
  9. har litt lite tid til skyting om dagen så vet ikke når jeg får testet igjen. så jeg tror ikke jeg tør å ta på meg å teste kuler som folk sender meg desverre. føler att det blir litt press hvis jeg tar på meg å teste kuler for andre. men Swift kula er ei kule som jeg vært litt nysgjerrig på selv så jeg kommer nok til å handle ei pakke med kuler etter hvert. de kulene jeg har nå som er klare for testing er barnes ttsx 150 grain og hornady 110 grains vmax. må bare få skutt ladestigene først så jeg vet hva som samler. 110 vmax er testet her fra før men jeg håper å få rund 970m/s med den stigen jeg har ladet nå. har også noen pakker med Winchester 180 grain tradisjonell blyspiss som var et impulskjøp jeg kan teste. og så tror jeg det blir å teste hornady gmx og nosler E tip etter hvert.
  10. hei. har ikke denne kula dessverre men den får man kanskje bare som fabrikkammo ? hvis jeg ser ei pakke så skal jeg kjøpe ei å teste. merket ingen vinkling med barnes kula. den gikk som en strek i avvisene. har en ladestige med 150 grains ttsx som jeg skal prøve så når jeg finner godladningen på den så blir det ny test i aviser så da får jeg se om den vinkler noe. når det gjelder interbond så vil man nok ikke få gjennomskyting. jeg vil tro at denne kula gir korte utras selv om den ikke går igjennom, det er de vitale delene som har de store blodårene og ikke kjøtt og musler som er det siste man går igjennom ved gjennomskyting, når det gjelder blodspor så er nok dette lettere å se ved gjennomskyting. noen som har en ide på hvorfor det ble så liten sårkanal på trophy bonded tip ? den har jo ekspandert bra men den ekspanderer kanskje sakte over lengre avstand enn de andre kulene. ??
  11. gjorde en liten kuletest i går jeg tenkte jeg skulle dele med dere. Barnes ttsx 168 grain fabrikkammo. V0=785 m/s restvekt 167,4 grain. 99,6% største diameter 15 mm inntregning i avviser 47 cm kula lagde en fin sårkanal hele veien. gikk cirka 5 cm inn i avvisene før den åpnet. Hornady interbond 165 grain V0=783 m/s Restvekt 129,9 grain 93% Største diameter 19mm Inntregning i avviser 30cm kula åpnet etter cirka 3 cm og laget en stor sårkanal. denne kula vil nok gi godt skuddtegn Nosler accubond 165 grain V0=797 m/s Retvekt 129,9 grain 79% Største diameter 16mm inntrenging i avviser 47 cm kula åpnet etter cirka 3 cm og laget fin sårkanal. litt mindre sårkanal enn interbond. Federal trophy bonded tip. fabrikkammo V0=819 m/s Restvekt 162,3 grain. 98,4 % Største diameter 17,3mm Inntrenging i avviser 47 cm denne kula lagde veldig liten sårkanal, vanskelig å se hvor kula åpnet. skjøt en okse forrige sesong med denne kula og den ga veldig dårlig skuddtegn men det var ett veldig pent slakt. Nosler partition 180 grains fabrikkammo v0= 742 m/s Restvekt 142,8 grains 79 % Største diameter 14,5 mm inntrenging i avviser 41 cm Denne kula åpnet etter cirka 5 cm og laget en stor sårkanal noen cm før sårkanalen ble veldig liten. Hornady sst 150 grain V0= 830 m/s Restvekt 105,4 grains 70% Største diameter 16,3 inntrenging i avviser 32cm denne kula åpnet etter cirka 2 cm. åpnet voldsomt å ga en veldig stor sårkanal. vil tippe denne kan gi stygge slakt. Hornady Vmax 110 grains V0=832 m/s Restvekt 23,6 grains 21,5% Største diameter 12,8mm inntrenging i avviser 19 cm kula åpnet etter cirka 2 cm og laget en voldsom sårkanal. litt liten hastighet på kula da noen ladet denne for meg men har en ladestige liggende som snart skal testes så da kommer det nye bilder. Sierra varmint 110 grain V0= 981 m/s Restvekt 43,7 grains 40% Største diameter 14,5mm inntrenging i avviser 21 cm kula åpnet etter cirka 2 cm og laget en stor sårkanal. kanskje ikke så stor som vmax men like i nærheten Nosler custom competition 168 grain V0= 789 m/s restvekt 18 grain 11% inntrenging i avviser 50 cm testet denne kula fordi jeg ser noen jakter med matchkuler. kula gikk cirka 42 cm inn i avvisene før den ekspanderte og da eksploderte den bare. anbefaler IKKE denne til jakt. hvis noen syns dette er interessant så kan jeg sikkert legge ut flere tester når jeg har skutt flere??. skal blant annet teste noen kuler i 7mm rem mag
  12. jeg ble dritt lei den manuelle og kjøpte denne. http://www.jaktdepotet.no/hjemmelading/ladeutstyr/hylsebehandling/lyman/lyman-case-prep-xpress har ikke angret ett sekund
  13. noe som vet om noen butikker som har federal hetter inne. 210 eller 210 match. ?
  14. takker for mange tips. fant aldri ut hva som var galt med dia. problemet var der selv om jeg prøvde uten utstøterstanga. prøvde med både mye og lite pressing av hylsa men ingen merkbar forskjell. tror denne dia var laget av en som hadde vært på fylla hele helga i forkant . men men. problemet er nå løst og hylsene kamrer som en drøm blir nok ikke mere rcbs dier på meg. det kan kanskje virke som om forster dia presser hylsa litt rett på oversiden av magnum beltet. det gjorde ikke rcbs. skal måle det området med mikrometer så skal jeg se om det er noe målbar forskjell
×
×
  • Create New...