Jump to content

Petvett

Members
  • Posts

    80
  • Joined

  • Last visited

About Petvett

  • Birthday 11/17/1977

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Petvett's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Skal ha gravert på den, men i utgangspunktet ble den sendt fr Hausken til J&F for en måned siden og siden har ingen sett den.. Skal si fra når jeg har testet den
  2. Har faktisk ikke fått den enda.. Jakt og friluft og Hausken har rotet noe sinnsykt, har snart ventet over to måneder..
  3. Nei, det var egentlig ikke snakk om de store innkjøpene - vi fylte jo ut skjema fra tullverket når vi reiste hit, hadde med ca 200 skudd fordelt på to personer.. Så begynte jeg å tenke på hva som skjer hvis vi blir stoppet på grensa på tur hjem med 150 skudd i retur.. Evt hvis vi hadde måttet supplere her, og det ville bli noe til overs.. Gidder ikke å shoppe plenty ammo her for å kanskje spare ei krone eller to..
  4. Hvis jeg har hatt med ammo til Sverige må jeg da fylle ut skjema for å ta med denne tilbake også?
  5. Var vel litt dårlig ordlagt, tenkte kun til privatbruk ja..
  6. Hei, er det lov - og hvis ja - hvor mye blyammunisjon kan man ta med seg hjem fra Sverige? Er importforbudet også opphevet etter de nye reglene trådde i kraft i sommer?
  7. Ikke ment å være ufin men blir bare litt oppgitt over klaginga fra mange når man faktisk kan gjøre en forskjell Mulig vi hadde flaks, mulig også at det var bra med mår på grunn av lite fangst i det området tidligere.. Har jo selvsagt avtatt med fangsten de senere årene rett og slett for at det nok finnes mindre mår i området
  8. Kjenner godt til reglene rundt fellefangst. Er vel ikke nødvendigvis sagt at man må være lokalkjent for å drive med fangst av for eksempel mår. Vi startet med fellefangst rundt hytta vår for 8-10 år siden, og første vinteren tok vi 14 mårer med feller stående nesten på hyttetrappa. Fellene var helt vilkårlig satt ut og selvfølgelig behørig preparert med åte etc, men helt uten kjennskap til trekkruter. Jeg velger å tro at de 30 mårene vi tok ut de tre første årene faktisk gjør en forskjell, og det ble ikke lagt ned alt for mye arbeid i det (lover og regler ble selvsagt overholdt). Jeg skjønner også at det er stor dødelighet blant ungrevene, men død hunnvalp blir ikke voksen tispe og får iallefall aldri nye valper. Vi har i mitt nærområde tatt ut rundt 25-30 rever i året, og vi ser en markant økning i rådyrbestanden etter at vi startet uttaket. Dette er selvsagt multifaktorelt men jeg velger å tro at dette uttaket av rev har en positiv innvirkning. Nå har det selvsagt blitt vanskeligere å skyte rev de siste årene da bestanden er kraftig redusert. Det er i midlertidig viktig å holde trykket oppe da den selvsagt fort tar seg opp igjen. Vi har ikke lagt mye arbeid i dette, men en av oss har et åte utenfor hytta si og det er det mest effektive uttaket, utover dette blir mange tatt i slåtten, noen tilfeldig på rådyrjakt, og noen på lokkejakt på vinteren. Jeg velger å tro at dette gjør en forskjell.. Synes det blir for enkelt å si at det ikke monner så hvorfor skal jeg drive med det, jeg mener vi jegere undergraver oss selv når vi sier dette og dette resulterer ofte i fredning av områder som nevnt tidligere iallefall har liten effekt, spesielt på skogsfuglen.
  9. @Dagl - du kjenner jo sikkert noen som bor i nærheten av hytta di? Allier deg med en nabo/hyttenabo etc, det er mulig å få til, men jeg har inntrykk av at viljen er litt for liten blant landets jegere..
  10. Det blir dumt å si at en rev fra eller til ikke har noe å si, en rev fra eller til har utrolig mye å si.. Forskning har vist at en rødrev tar i snitt 4-5 rådyrkje i året, av 100 skogsfuglegg som blir lagt tar den 70 % av eggene, for så å ta 70 % av kyllingene som blir klekt av de 30 % som overlever eggpredasjonen.. Hvis alle landets jegere hadde skutt EN rev hver så hadde vi i teorien hatt en mye bedre skogsfuglbestand..! Det kan være vanskelig å få has på reven i sitt eget jaktområde, og det kan være vanskelig å følge opp feller i sitt eget jaktområde hvis det er langt unna, men tenk stort - ta ut smårovviltet der du bor, uavhengig om du jakter der eller ikke. Jeg jakter ikke fugl der jeg bor, men skyter allikevel rev. Nå er det slått her og da er de ivrig etter å ta mus på jordene, og som oftest er det da de er enklest å ta - allier deg med bøndene rundt deg, de aller fleste blir sjeleglad hvis du orker å ta ut rev. Det kan dessuten gi flotte jaktopplevelser! Jeg skjøt to på søndag, og den ene kom inn på lokk - ut av intet og inn på 10-15 meter, fantastisk gøy! Og jeg kan ha litt bedre samvittighet når jeg skyter et rådyr eller ei orrhøne til høsten.. Om du velger å ta ut bare 2-3 fugler så betyr det faktisk utrolig lite for bestanden.. I
  11. Er ikke enig i dette amarok, det koster lite tid og energi å sette opp feller som kan stå ute.. Stimulering med høye skuddpremier, finansiert gjennom kommune, fjellstyre, lokale jeger og fiskerlag, sau og geitavlslag og høyere pris på jaktkort. Grunneierne kunne iallefall engasjert seg mer. Felles predatorkort for hele kommunen som selges billig er dessuten en flott startjaktform for førstegangsjegere. Åte med avskyting av rev er veldig effektivt og krever relativt liten innsats. Så dette er i mine øyne bare unnskyldninger.. Hvis man ser i denne rapporten: http://www.njff.no/nyheter/Sider/Dårlig-forvarsel-for-rypejakta.aspx så ser man at der var bra med fugl på våren men lite nå..? Det er iallefall helt sikkert at det ikke er jaktpresset som har tatt livet av rypekyllingene i sommer...
  12. Fred rypa og skogsfuglen hvor mye man vil - det som funker er jakt og fangst på smårovviltet.. Man kan si mye om forskere, men HINt på Steinkjer har flere år holdt på med et hønsefuglprosjekt og konklusjonen er at rev og mår står for at 8 av 10 skogsfuglreir plyndres (de har hatt kamera på 50-60 reir årlig i 4-6 (?) år.. Kråkefugl står for noe prestasjon i tillegg til dette. Røy har vært fredet i samme område i drøyt 15 år, tross dette har det bare blitt mindre storfugl.. Å det er vel ikke rart hvis jegerne står for uttak av 25-30 røy i året mens reven og måren tar, la oss si av 50 reir, tar de 40 - si at det er 10 egg i hvert reir og 50% er røy, da står de for uttak av 200 røy.. Høye skuddpremier, krav om uttak av eks antall kråkefugl/rev/mår for å få kjøpe kort samt en mer aktiv forvaltning ala Sverige med årskvoter på rypa. På skogsfugl har jaktpress lite å si, mens det selvsagt på rypa kan ha noe å si i områder med stort jaktpress..
  13. Har ikke fått den enda, skal gravere på den også så derfor tar det litt lengre tid til jeg får den, men skal poste her så snart jeg får den Til meg utgjorde diameter på Hausken standard med miragetrekk 60 mm, den skimter jeg såvidt på helt lav forstørrelse. WD60 er vel 66 eller 67 mm så det utgjør da 3 mm som den da bygger opp ekstra, så jeg tok sjansen og bestilte
  14. Der hvor vi har takstert har det også gått over flere helger/ukedager uavhengig av vær og vind, og det å si at en slik metode ikke fungerer er feilinformasjon, da handler det om måten det blir gjort på og man bør heller gå på de som gjennomfører taksteringen og få gjennomført denne på en god måte i stedenfor å droppe den pga at den er unøyaktig..
  15. Var det ikke Wingmaster du brukte fra Remington? De var iallefall fantastiske..! Er vel kanskje litt for dårlig til å prøve ammo på skive for å se hva som egentlig passer til hagla..
×
×
  • Create New...