Jump to content

beaker

Members
  • Posts

    1,108
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

beaker last won the day on June 2 2023

beaker had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

beaker's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

194

Reputation

  1. Kva om du har børsa i ein Eberlestock/Vorn-sekk på lasteplanet? Då er den jo framleis synleg.
  2. beaker

    Havkajakk

    Og slikt skriv du utan å legge ut filmen!
  3. For å komme litt tilbake til starten av tråden. Sidan erfaringa med denne kula begrensar seg til 9.3, tenkte eg eg skulle holde kjeft i håp om at nokon faktisk har prøvd den på vilt, men det ser ikkje slik ut. Det einste eg kan seie er at den ekspanderte som den skulle, i lavare hastighet enn dei andre, men med mindre diameter. Tippar at den er konstruert for å ha god inntrenging i eit eller anna hardskutt afrikansk vilt framfor stor diameter.
  4. Det er ingen som bestrider at treffpunktet er viktig for kjøttødeleggelsen. Men i denne samanhengen er det mest interessant dersom du meiner at kulene dine gir anna og betre treffpunkt enn andre. Elles må vi holde oss til kva to kuler med same treffpunkt gjer.
  5. Var det ikkje ein kammerat som snakka om at han hadde verktøyabonnement hos ei billig-forretning? Ny på garantien kvar gong han hadde brukt det.
  6. For 150 gn TTSX har eg notert ned max col på 71.3mm i KV mauser (M/67 og jaktrifle eg er usikker på typebetegnelsen på, truleg M/83), og 73.8 i Blaser R8 før kula støter i bommane. På Lapua Mega var så vidt eg hugsar skilnaden mellom Mauser og Ruger M/77 stor nok til at eg fann ei anna kule i Mauseren, med det er nokon ti-år sidan eg lada med den, og den ladeboka har eg ikkje her. I dag har eg valgt den enklare måten med å lade alt så det passar i Mauseren.
  7. Då må du vel måle etter rekorden, altså beste serie nokon sinne?
  8. Eg har høyrt rykte om lokale heltar, som for lenge sidan, ein sein hyttekveld etter avslutta jakt, eksperimenterte med å skyte ut pussefilla som sette seg fast i hagla. Vistnok gikk det betre med skyttarane enn med hagla, men eg har ikkje klart å få verifisert detaljane skikkeleg.
  9. For å tvinge folk til å poste fjaset i dei andre gruppene?
  10. Det er ein 'contact us' knapp som går til Contact Us - Kammeret.no Men om admin ikkje veit kvar dei skal lese meldinga skal du slett ikkje sjå vekk frå at den blir liggande. (FWIW, eg ser off topic, på PC, i Edge på Windows og Vivaldi på Linux)
  11. beaker

    .35 Brown-Whelen

    Det ser ut som hylsebunnen er ulik, eller er det berre lys og refleksjon som gjev feil inntrykk på biletet?
  12. 30 idiot kan eg ikkje uttale meg om, sidan eg ikkje har 30-06 løp. Men eg har prøvd å kamre ei 308 tomhylse i 9.3x62 løpet for å sjå om det var risiko for forveksling, og som med kompisen til @bardp, sluttstykket greip ikkje om tomhylsa, og den måtte skyvast ut med pussestokken.
  13. Calvin and Hobbes by Bill Watterson for August 07, 2014 - GoComics Ellers er det kanskje eit hint i 'noe for lett'?
  14. Eg hugsar at eg fekk den første kula eg lada i 9.3 til å sette seg fast, fordi eg hadde justert noko heilt feil. Beklagelegvis hugsar eg ikkje kva, men det er ikkje sikkert at det å slipe på dia er rett medisin.
×
×
  • Create New...