Jump to content

Romsdal

Members
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Romsdal's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Bilka er en kjempelykt og gir deg sannsynligvis mer enn nok med lys. Det er viktig å skille mellom lysstyrke oppgitt av jallajalla og seriøse merkevarer. Forskjellen på de forskjellige nummerne er om det er strømindikator og hvor stort batteri det er. https://www.lupine.de/products/headlamps/blika-x
  2. Lupine Wilma. Ikke tung, kan enkelt justeres fra 45 - 3500 lumen og er nesten udødelig. Led Lenser 19R virker som ei kinalykt i forhold. (har begge)
  3. Om man tar feks Brusletto. Hva anbefales av Falken, Hunter, Bamse?????
  4. Jeg er ikke noen knivmaker, men er interessert i gode jaktkniver. Mange av postene her om butikkkniver styrer stort sett mot fallkniven og EKA. Hva finnes av fine kniver til jaktbruk laget for salg i butikk?? Modeller fra Helle, Brusletto, Øyo osv tas i mot med takk! Type storviltjakt selvfølgelig....
  5. Skyter mye, men lite på bane. Har ved et par anledninger glemt jaktammo når jeg skal skyte opp. Tømmer treningsammoen ned i en pose, kaster eska og skyter opp. Aldri fått spørsmål om å få se hva jeg skyter med. Selvsagt bare dumt, og jeg har full kontroll på at kulene jeg bruker på jakt går veldig bra, men synes baneskytingen er noe herk så jeg er der kun to ganger i året og da er det ikke lett å få med seg alt.... sikkert like store forskjeller blant oppsyn som der er av funksjonærer på banene rundt om kring, men hvorfor ikke bruke godkjent og lovlig ammo? Tipper det meste går godt nok til å treffe midt på et storvilt fra 50 - 200m..
  6. Ok, sorry. Og sorry for ekstremt seint svar! Da drar man på seg den grå joggebuksa også nevnt som "bolebuksa" og en genser........... De fleste har vel skutt bukken sin nå, men i 20+ som det er her bruker jeg en lett fjellbukse fra det eminente merket Houdini. Tror den heter Motion. På overkroppen bruker jeg den tynneste devold t-skjorten i ull og har med en falketind fleece jakke fra Norrøna. Til både rev og rådyr tidlig i jakta som nå trenger man ikke bruke mye tid på finne klær akkurat. Kle deg som om du skulle lufte bikkja. Det holder!
  7. For svarte pok.. hvor vanskelig er det å sitte på rådyrpost i aug???? Ikke noen hint om at dette er bevegelig jakt?? Ta på deg badebukse og sett deg på posten du har bygget. Vent noen timer, skyt bukken og jakta er ferdig! as hard as that;)
  8. Peltor.... Jo større jo bedre! Evt mindre med propper under!
  9. Mye bra i det kiwi skriver, men klær har jeg med meg mengder av. Jakter i umenneskelig terreng og går meg alltid skortevåt. Det å få skiftet alt til tørt og mange lag er nøkkelen til å klare å sitte en stund. En jeger som skjelver av kulde er en elendig jeger..... Radio har jeg alltid med. Slår den på når jeg jakter med resten av jaktlaget eller jeg trenger henting av dyr. Jaktradio er også viktig å ha om man må ha ettersøk. Ikke effektivt å måtte ringe til hverandre osv hver gang det er et spørsmål fra ettersøksekvipasjen... Varme klær, radio, våpen, ammo, kikkert og litt næring klarer jeg meg fint på en dag. (klarer aldri å sitte i ro mer enn en time da)....
  10. Må ha ny kikkert kjapt. Hadde en Swaro Habich 10x40, men den er dessverre forsvunnet og tapt... Tenkte meg i retning Zeiss og fant ut at Conquest HD passet mitt budsjett bra. Men er det et stort steg ned i forhold til Swarovski Habich? Bør jeg heller se mot Victory serien? Victory serien er i alle fall ett år med sparing før den er oppnåelig. Erfaringer, Synspunkter og relevant info tas i mot med takk. Har bestemt meg for en 8X42!
  11. Tenkte å legge inn en utstyrstest av klærne jeg bruker på hjortejakt. Terrenget og klimaet er tradisjonellt vestlandsk! Bergans Passvik dress 2013mod: + God og varm om du sitter i ro. + Holder regnet ute + Fin passform på jakka + Meget god hette + Lommeløsningene er helt OK. + Slitestyrke. Har raset ned lia og klatret fjellvegger uten å få hull i dressen. - Buksa måtte jeg velge en størrelse større for å få bevegelighet. Ble litt stor. - Dressen er veldig varm. For beveglig jakt på vestlandet med 1000 høydemeter pr dag anbefales den kun om det er kaldere en 7 grader.... - Field sensor foret gjør den unødvendig varm. - Den smale lomma på låret egner seg kun til lommelykt. Generellt: Godt fornøyd med dressen, men den blir desverre for varm til smyg og drivjakt. Fin til å sitte på post i, men ikke om du må gå 5-700 høydemeter til posten som meg. Sikkert konge for de som sitter på et jorde uten tak i timesvis for å skyte noe..
  12. 6 timers jakt ved Maura. Jakta langs grensa mellom Nannestad og Gran. Ikke en eneste fuggel å se..... Møkkaplass jeg aldri skal tilbake til. Hørte tre skudd i løpet av dagen.
  13. For en tråd! Har lest meg kunnskapsrik i løpet av kvelden føler jeg! I løpet av 15 år med hjortejakt og drøye 40 dyr på samvittigheten føler jeg denne tråden gav meg mye. Mesteparten hadde jeg kontroll på fra før, men som hos alle andre tenkende vesen går noe i glemmeboka etter hvert. Topp å få frisket opp ting jeg "kunne" for 10 år siden. Jakter selv mest alene og smyger som regel etter å ha observert hjorten fra nattbeite. Har fått mange dyr på den måten, men den måten som jeg erfarer gir sikrest resultat er når en smyger og en annen sitter på en egnet post! Er man godt kjent i terrenget man jakter i vet man ca når man vil komme i kontakt med dyret man er etter. Da vet man også hvilke muligheter dyret har om man skremmer det. Etter en del forsøk vet vi som jakter sammen hvor posten skal sitte om det smyges i forskjellige områder. Hos oss er det bratt og hjorten har 3 - 4 forskjellige stier i lia. Vår erfaring er at den søker som regel oppover om den blir skremt fra siden eller nedenfra. Setter alltid en post ovenfor og 3-500 meter fra dyret om vi er to. Dersom det da blir skremt/varsom på den som smyger kommer det som regel tuslende til posten og ender sine dager der. Nå er jakta godt i gang og dere har sikkert flere tips å komme med?
  14. Slippe bikkja? Aldri hørt om noen som jager dyrene i måneskinn.. For meg virker det som risky saker. Er jo det som gjør måneskinnsjakta såpass trygg som den er at dyrene aner fred og ingen fare. Da faller de som regel om raskere også slik at man slipper lete hele natta etter et perfekt skutt dyr. Om det er jakt skal jeg ikke diskutere her, men mange liker å sitte i ro!
×
×
  • Create New...