Jump to content

Askeladd

Members
  • Posts

    304
  • Joined

  • Last visited

About Askeladd

  • Birthday 11/30/1972

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Askeladd's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

1

Reputation

  1. Dette så veldig pent ut @Wintel. Sjekket siden du linket til, men fant ikke noe til -73 der. På disse riflene er avstanden mellom enden på kolben og dovetail'en fra 58 til 63 cm, og dovetail'en er omlag en cm bred. Som du ser av bildet, sitter dovetail'en relativt langt frem. En ting er å finne en måte å feste den på som funker, men jeg trenger også en aimpoint / rødpunkt som tåler 60 cm avstand fra kolben og frem til siktet...
  2. Er det noen av her som har erfaring med å sette aimpoint / rødpunkt sikte på en Winchester 1873 (Uberti klone). I utgangspunktet ser jeg etter en løsning hvor jeg kan ta av det bakerste siktet som allerede sitter på riflen, og bruke samme sporet til å sette fast et rødpunktsikte ... Om det er mulig... Ja, jeg vet det ikke passer seg å sette på noe så nymotens som et rødpunktsikte. Men jeg har to av dem, så da kan jeg vel tukle litt med den ene?
  3. Askeladd

    38/357 til jakt?

    Slik jeg tolker svarene, forteller tabellen til @Sheda om en anslagsenergi på 759 J / 100 M fra et løp på 8 tommer, mens @MikiN1486sin tabell viser 438 J / 100 M - uten å si noe om lengden på løpet... Skal jeg legge Sheda sin tabell til grunn, vil jeg nesten anta at med et 20 toms løp nærmer jeg meg faretruende noe som kan funke på rådyr (980 J / 100 M)?
  4. Askeladd

    38/357 til jakt?

    Interessant tråd, selv om den begynner å bli noen år gammel. Jeg ser @Fulmensin beregning lenger oppe i tråden med en Hornady 158 XTP/FP. For oss som ikke lader selv, men er avhengig av å kjøpe fabrikkammo, hvordan vil et tilsvarende regnestykke se ut for en Hornady Leverevolution 357 Mag 140 Gr Ftx Lvrev? Jeg tviler ikke på at rådyret faller om man holder seg på en passende avstand, og treffer på riktig sted - spørsmålet er mer om hvorvidt det er "lov" eller ikke. Jeg lurer også på om det er noen som har funnet annen, og bedre, fabrikkammo som kan tenkes å holde kravet til anslagsenergi for bruk på rådyr?
  5. Nettopp. Det var derfor jeg la ut min opprinnelige kommentar, for å høre om noen hadde andre anbefalinger enn de jeg allerede har prøvd og er kjent med.
  6. Takk for engasjerte innspill, selv om de ligger et et godt stykke unna og ved siden av hva hva jeg lurte på. Skulle noen ha gode tips og anbefalinger i forhold til ammo og hvor den blir handlet, så setter jeg pris på det
  7. Nja, jeg har ikke noe behov for at ammoen skal være dyr. Og ja, jeg har testet det jeg klarer å finne. Treffer stort sett det jeg sikter på Men spørsmålet handlet altså om hvilke ammotyper som anbefales, og som er tilgjengelig i Norge. Som bl.a. denne artikkelen viser er det mye å velge mellom "der ute", men kanskje ikke så mye her hjemme? I tillegg til Hornady sin har jeg sålangt funnet og prøvd Fiocchi 158 gr SJSP, Geco 158 gr JHP og Magtech 158 gr SJSP... Jeg lurer fremdeles på om noen kan peke meg i retning av noe med litt mer punch, og da fortrinnsvis noe som er laget for jakt.
  8. Er det noen som har anbefalinger til ammo som kan fungere i en .357 for rådyr, og hvor man får kjøpt dette? Det beste jeg klarer å spore opp så langt, er Hornady Leverevolution 140 Gr fra Jakt og Friluft. Jeg skulle gjerne hatt noe med litt mer punch... (Ja, jeg skjønner dette med avstand. Nei, selv om jeg treffer blinken på 100 meter med åpne sikter, kommer jeg ikke til å skyte rådyr på 100 meter med en Win 1873. Nei, jeg lader ikke selv.)
  9. Den gamle Norønna dressen begynner å bli sliten, så jeg har begynt å se på alternativer. Så langt står valget mellom VRBTR C7 (parka og bukse) eller Norønna Kvinnerad (parka og bukse). https://www.norrona.com/nb-NO/produkter/kvinnherad/?gclid=EAIaIQobChMImMSFjOyh3gIVwoayCh02Vg0KEAAYASAAEgLtpfD_BwE&size=12 https://vrtbr.com/online-store/?filters=sex[54] Er det noen som har erfaring med begge leverandørene, begge dressene - eller bare en av dem? Kort sagt, hva anbefaler du? ps: Om noen har erfaring med denne type lengde på jakken / parkaen, så hører jeg gjerne om dette også.
  10. Etter en samtale med Våpenkontoret denne uka, antydes det at dette nå ligger mellom 2 og 3 år frem i tid. POD skal lage ny forskrift, og POD trenger vistnok "litt tid" på dette arbeidet...
  11. Jeg holder en knapp på NORRØNA FORELHOGNA PERFORM SHELL, jakke og bukse. Selv om jeg er helt sikker på at både Norrøna Finnskogen, Norrøna Recon og en rekke andre jakker og bukser også gjør nytten. Link til jakke. Link til bukse.
  12. Denne må vel med, god start om man skal tenke på rifle.
  13. Dette har vært diskutert noen ganger før - blant annet i denne tråden - uten at det dermed blir noe mer "sant" eller "riktig" av den grunn. Som hundeeier må man gjerne tro, mene og håpe. Men, på annen manns eiendom kommer man ikke langt med "tro og håp". Da har jeg mer sansen for Melvin sin tilnærming, som i det minste jeg opplever som noe mer konstruktiv:
  14. Så du mener at patenten med glidelåsen diskvalifiserer "Forelhogna"? Tenker du da bare på "paclite" varianten, eller tenker du da på både "paclite" varianten og "den ordentlige gore tex" varianten? For det er da vitterlig to forskjellige systemer rundt glidelåsene på disse? Nå har den riktignok to lags gore tex, men med yttermateriale i børstet mikrofiber - som gjør den noe mer støysvak. Jeg har ikke brukt denne, men har tenkt på denne som et godt alternativ for en julegave til meg selv - da jeg synes Recon dressen blir noe overkill. (Jeg har jo både poncho og fjellduk i sekken)
  15. Jeg ser at i diskusjonen rundt "Recon", så dukker "Dovre" opp som et godt alternativ. Men, hva med "Forelhogna", mener dere at denne ikke passer inn i samme kategori? http://www.norrona.no/no/products/jakt/forelhogna/
×
×
  • Create New...