Jump to content

Chim

Members
  • Posts

    278
  • Joined

  • Last visited

Chim's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hvis man skal regne på selvforsyning kommer ikke oppdrettsfisk så godt ut heller. Mye importsoya i fiskematen.
  2. Ja. Alltid. Men mange tror det er småvilt... (Sitter på mobil, så jeg gidder ikke finne forskriften...)
  3. Pluss på at for rådyr må kvote tildeles av kommunen, eventuelt via storvald/forvaltningsområde. Hvis du er i tvil, kontakt rette vedkommende i kommunen.
  4. Dette er feil! Kravet er at du skal kunne jakte et slags storvilt med kula. Da holder det med 980 J på 100 meter. Det klarer du med lettere kule. Kravet om 9 gram eller tyngre gjelder jakt på reinsdyr, hjort og elg. (Se lenker lengre oppe.) Det er lov å skyte opp med f.eks. .223, og der er de tyngste kulene i overkant av 5 gram. Det angis ingen sted hvorvidt oppskytingen gjelder rådyr eller annet.
  5. Så lenge kula holder kravet for det minste storviltet (rådyr) er det greit. Det betyr i praksis at alle ekspanderende er ok for 6,5.
  6. Reglene er referert over. Min tolkning er at jeg setter en ekstra innstikkslås i dørlåsen inn på våpenrommet, så kan jeg ha ammunisjon og ladekomponenter ulåst inne i rommet. Ekstra innstikkslås bruker jeg fordi jeg ikke anser det som låst når tilsvarende nøkkel er tilgjengelig i døra til badet.
  7. Chim

    Kolle og kalv

    La inn litt mellomrom for å vise fordelingen bedre.
  8. Og nytt i forhold til det som sto der når linken ble lagt ut for to dager siden. Da var det bare å ta med fra Norge uten noe mer styr...
  9. Siste først: Dersom du setter en åpen fryser i rommet vil den avgi mer varme på baksiden enn den kjøler oppi. Hvis det skal virke må varmen avgis utenfor rommet. Pass på fuktighet hvis du bygger et rom. Veldig fort å få kondens og etter hvert fuktskader i veggene.
  10. Chim

    Dyrpoliti

    Når en stortingsrepresentant med ansvar for landbruk uttaler seg om politiet på tvers av det en statssekretær i justis uttaler, er jeg veldig usikker på hva som er avklart...
  11. Chim

    Dyrpoliti

    Diskuterte dette med en stortingsrepresentant fra FrP, med utgangspunkt i kostnader. (Navngir ikke vedkommende, da dette foregikk i et lukket forum. Så får hver enkelt vurdere om dette anses troverdig. . ) En mulighet som ble skissert for å få dette til, var å la veldedige organisasjoner utføre oppdraget. Ser for meg diverse organisasjoner som sikkert ville ha prøvd å få den myndigheten som følger med et slikt oppdrag...
  12. Rådyr er storvilt! Krav til rifle er det samme hele året.
  13. Tidene for sjøjakt kan sikkert legges til som unntak, evt som egne arter, f.eks "Grågås, hav".
  14. Ser veldig bra ut! Mye bedre oppsett enn appen til NJFF. Det jeg savner er tider for jakt på sjøen. De er ikke alltid samsvarende med jakttid på land.
  15. Veldig OT, men dette er ikke riktig. Når kameraene ble raske og gode nok (Oooops, der var vi nesten på tema igjen...) ble det oppdaget at humla brukte vingene på en måte menneskene ikke visste. Plutselig gikk regnestykket opp. Problemet var altså ikke at humla ikke visste at den ikke kunne fly, men at forskerne ikke visste at humla kunne fly...
×
×
  • Create New...