Jump to content

rådyrfot

Members
  • Posts

    66
  • Joined

  • Last visited

About rådyrfot

  • Birthday 10/01/1988

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rådyrfot's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hatt en fin dag etter rypa i dag.Syns fuglen har trykket bra og vi har fått flere fine sjanser.sett bra med ryper 40-50 stk noe skogsfugl og se på tur opp men ikke all verden.var ute fra 06.30 til 19.00 så dagen har blitt bra utnyttet.skulle ha lastet opp et bilde men får ikke til det
  2. Jeg bruker 223 på fugl men synes ikke d "sprenger" jeg da.Jeg har kun brukt fabrikk ammo..55grs american eagle og 55grs s&b fmj..har skutt ryper,duer,ender,gås og orrfugl.Jeg har ikke noe negativt og si om 223 som småviltkaliber nei.Samtidig kan du bruke den på rådyr og.lykke til med valget
  3. rådyrfot

    Elggryte

    Heisann..Jeg bruker ca.400gr elgkjøtt og 150gr bacon på 4 2 voksene og 2 barn men da er d e go del igjenn..toro sin "jegergryte" mener jeg det stå r 400-600gr på 4porsjoner..lykke til med dåpsdagn
  4. rådyrfot

    Whisky

    Sitter i godstolen og nyter en black grouse..go påske alle kammer medlemmer:-)
  5. hei godt folk på nyåret skal jeg starte med et lite prosjekt. Har ei gammel remington 788 som jeg har tenkt og fikse litt på stokken.det jeg har tenkt er og lage justerbar kinnstøtte og nytt pistolgrep.kinnstøtta er greit men pistolgrepet lurer jeg litt på.I et gammelt blad av jakt så jeg en som la rikelig med beddemasse rundt pistolgrepet(synth) og tok et stødig "avtrykk" slik at massen ble formet av håndtrykket.Det jeg lurer på er om det er mulig på en tresokk?og hvor tykt kan man legge beddemassen? het til slutt har jeg tenkt og lagt duracoat over hele stokken.Samtidig har jeg tenkt og bytte montasjer slik jeg kan bytte mellom kikkertsikte og rødpunkt.Picatinny eller leupold QL?
  6. Hvor stor kontaktflate tror du d er?og hva tror du vekta på skallen er?..tenkte på d samme jeg også men d går ann og bru en ny og kvas tapetkniv får og skjære bort limet..
  7. Bostikk maxibond,tec7,essve spesiallim har god vedheft og sitter veldig godt...bruker disse til daglig..fordelen er at alle leveres i hvit om du skulle være uheldig og søle med lime så vises d ikke like godt som f eks grå,svart lysgrå..vet ikke hva vekta på skallen er men som sikkerhet går d ann og stemple imot..mazibomd er vel den som har best vedheft som ikke "siger"all verden
  8. Jeg jakter for første gang på privatterreng.tok direkte kontakt med grunneier som var veldig imøtekommende.jeg kjøpte bukkjakt og ordinærjakta og betalte 4000 får 2 bukker og 2 kje pluss fri jakt av skogsfugl og hare.siden d er kun jeg som jakter så synns jeg d ikke er så ille pris..
  9. Etter 10 turer ble det endelig klaff med bukkejakta.. ble en spontan tur i kveld.Fikk beskjed av kona at jeg måtte bare dra ut en tur etter bukken om jeg ville.Ankom parkering ganske seint 18 45.bestemte meg får og prøve et jorde 500 meter unna hvor jeg har sett dyr tidligere i høst.Etter 40 meter støkker jeg to elger som stikker i den retningen jeg skal,men satser på at eventuelle dyr ikke skal støkkes.Da jeg kommer frem til jorde jeg skal sitte går det 15 minutter så kommer det ei rådyrgeit og begynner og beite.Noen minutter senere blir jeg var ei bevegelse i skogkanten til høyre for meg.Jeg kan se at det er en bukk som kommer utpå jorde ikke den aller største men "bukk er bukk" i mine øyner.Der jeg sitter er det en del or og bjørkkjerr så det er umulig og få skutt.Jeg trekker meg tilbake og finner ny posisjon 50 meter til venstre oppå en kolle.Bukken står på ca 140 meter når jeg lar en 62 grains Fusion forlate løpet. En dempet smell høres etterfulgt av et klask. Bukken spretter til værs og løper 30 meter.Når jeg kommer frem ser jeg en fin spissbukk felt med en pent skudd.
  10. skal ut på en liten kvelds tur for og sjekke aktiviteten i terrenget.Ser på yr.no at d meldes regn i trøndelag.Har ikke mye erfaring anngående bukkjakta, er sjansene dårlig får uttelling på postjakta under regn?
  11. Jeg kom hjem fra Sverige etter min første toppjakt.vi var i et terreng ved bjørkvattne.Veldig mye snø og tungt føre og gå i.Det ble 2 orrhaner på meg.Men det var ganske mildt (minus 3-6) og mye vind. Vi fikk tips om og gå i tettskogen får og støkke ut mest mulig fugl og ta retning å følge etter. Problemet var at storfuglen ikke ville på topp men ble sittende i veden, mens orrfuglen var enklere og komme innpå og se. På 3 jaktdager så vi ca 45-50 fugl. Mest orrfugl men bra med storfugl.En fantastisk fin plass som kommer til og bli besøkt flere gang.
  12. Hallo Jeg drar til Sverige til uka.Vi skal prøve ut et område 15 km sørvest får Gaddede i Jamtland. Vi gjør det enkelt og billig og dropper hytte og sover i lavo med vedovn. Vi kom på 2100 pr pers får 4 dager. Da er følgende inklusiv -svensk jegeravgift -jaktkort -mat og drikke -reise Får min del kosta jeg på meg ny vintercamo til turen så tar man med det blir det 4000kr.
  13. rådyrfot

    ammo .223

    Bruker kun ferdigrulla ammo til 223 har 3 typer jeg bruker og alle går hull i hull.. Til matfugl og trening bruker jeg federal american eagle55grs. Til varmint bruker jeg winchester cxp1 55grs Til rådyr og bever federal fusion 62grs Rifla er ei tikka t3 223 win me 1:9 riflestigning og hausken std demper..
  14. Hei..kjøpte en churchill auto.12/76 i fjor og er fornøyd."gnofler"alt av ammo og ingen ladeproblemer..var spent på leirdue ammo men d var ingen problemer.kjøpte den mest på grunn av rev og rådyrjakt men nå er den med på all jakt..jeg kjøpte den hos mx sport på steinkjer får 4400 og da var d synt stokk,66cm løp og 3 choker..
×
×
  • Create New...