Jump to content

Gullvingen

Members
  • Posts

    3,366
  • Joined

  • Last visited

About Gullvingen

  • Birthday January 18

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gullvingen's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

3

Reputation

  1. Det har vært lite rev her jeg bor de 3-4 siste årene. Legger ut åte og den viser ikke så fryktelig stor interesse for det, men den har da gnagd i seg både en elgkalv og et par grevlinger siste to mnd. Har kamera som ser over jordet og åteplassen, men den vet visst når jeg ikke følger med så må vel få på noe varsling på noen måte.
  2. 0,30 tommer innført i 1906
  3. Ser jo ikke mest gjennom akkurat...med unntak av en sirkel med et hull i..blir kanskje som å sikte på en elg med kikkertsikte og 15x på 20 meter...?
  4. Jaktdiopter høres mer fornuftig ut, skal sjekke litt mer rundt det.
  5. Jeg har nylig kjøpt en Steyr Krak med diopter, altså banegevær og lurer litt på å bruke denne til rev, grevling og bever osv i tillegg til bane/trening. Den er som banekrager flest (vil jeg tro) bygget om med annen stokk og er i meget god stand. Spørsmålet er mer med tanke på sikte, bygge om til kikkert eller åpne sikter?
  6. Gullvingen

    Ny finpistol?

    Er ikke helt enig i at tennstiften ryker oftere på Benelli enn andre merker. I min klubb har vi flere MP95 og de har blitt godt brukt i årevis uten tull, har selv en MP90 som fungerer greit og de er lette å vedlikeholde. Den nye MP90 (med hvit skrift) demonteres og justeres uten bruk av verktøy, skal jeg pirke på noe må det være at duppeditten for fortrykk på avtrekkeren lugger litt iblant på min, men jeg skal nok få polert det vekk. Den er kanskje en smule sær mtp avtrekk vs MP95, men det er nok en justeringssak, er lite og umerkelig trykkpunkt i forhold til MP95.
  7. Hva den enkelte lille nordmann mener driter dem i. Det har de alltid gjort og det vil de fortsette å gjøre. Skal noen bli hørt må de stå sammen.
  8. Det kalles demokrati, man blir fortalt hvordan ting skal være og blir tvunget til å akseptere det. Typisk norsk. En skam.
  9. På tide å sette beina i bakken og arrangere en protest av litt størrelse? Om samtlige av landet jegere nekter å jakte for Staten problemer. Om samtlige av landets våpeneiere brått ikke "orker å gå på jobb" et par mnd vil Staten få problemer. Sitdown, shutdown & powerdown.
  10. Man kan begynne å lure. EU vil forby halvauto, hjemmelading og alt mulig rart. Russland lener seg fremover, snuser og provoserer, bruker mye penger på militært materiell. Norge ruster opp, bokstavelig talt. Det skal brukes mindre og mindre penger på forsvar samtidig som det skal brukes mer og mer på humanitær hjelp og innvandrere. USA har ikke kapasitet til å bistå på et par mnd dersom Ivan kommer over grensa. Svenskene er vel fortsatt nøytrale og gjemmer seg bak "jag vil inte strida" og da sitter vi vel her da, uten andre muligheter enn å innse fakta at noen har andre planer for oss? Kan jo begynne å lure...
  11. Lovlige våpen utgjør ikke noen trussel i Norge. Disse derimot burde forbys da de har tatt flere liv i Norge enn våpen: http://www.varden.no/nyheter/mann-dode- ... -1.1519979
  12. Kjøp en boks N320, til 200grn kule vil 4,8 til 5grn krutt gi deg ca 800-850fps og dermed 160 ish i faktor. COL ca så kula går klar av bommene. Ta ut løpet og prøv før du presser ut en haug.
  13. Ved skyting innendørs er man ikke nødvendigvis i så mye kontakt med blyet annet enn at man puster det inn. Som kjent er jo f.eks asbest også en mindre heldig ting å puste inn ikke sant? Man får blystøvet servert rett i lungene og det lagres i kroppen samt føres rett inn i blodet. Av en merkelig grunn vet jeg om mange baneskyttere som sliter med stive ledd i armer og bein. Mulig sammenheng...?
  14. Bly er svært giftig og det har vært fokus på det en god stund da særlig skyttere er eksponert for bly. Skikkelig avtrekk ved innendørs skyting er absolutt et must. Google is your friend...
  15. Gullvingen

    1911-tråden

    Var da jævli mye veiving med ladd våpen i starten der da...?
×
×
  • Create New...