Jump to content

psg

Members
  • Posts

    115
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

psg's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Til autoriteter på område Ruger Mini-30!!!! Linkene det refereres til er selvfølgelig for å glede alle dem som sliter med dårlig presisjon på sin rifle og at det er håp! Her ser du klart Ruger Mini`s potensiale og at det er fullt mulig å oppnå tilfredsstillende presisjon! Selv forlanger jeg kun det beste som er å skaffe av ammunisjon til jakt(også egenprodusert). Sjekk denne! Sjekk også denne!
  2. Her er dagens resultat etter en presisjon test med 5 skudd på 100m. Dette er og blir min favoritt rifle til Rådyr og Stor-roviltjakt! Presisjonen til min karabin-rifle er topp selv med 16.12" pipe. Skjekk denne!
  3. Har i dag vært en tur på banen for dokumentere ytterligere/bekrefte våpenets gode 5-skudds serier. Testet 2 forskjellige ladninger a`5 skudd serier x 2. Mitt våpen yter best presisjon med moderate ladninger med krutttype lik Hodgdon H4895 og kuler for 1-10" snurr!!! Legger ved bilde av en 5 skudds serie skutt fra 100m. Må tilstå at jeg for tiden klyper meg i armen, men gleder meg over at teori og praksis er her.
  4. Anbefaler videre om du har ammo i messing liggende som ikke er til din Ruger Mini-30(.308"). Trekk ut kula og size om kule og hylse for .308" i 7,62x39. Du får lavere trykk om du ønsker å bruke kruttet på nytt! Min mening er at det ikke fornuftig å mate en Øst-Europeisk/Russisk "sloppy" patron som har en 311/312 kule til et trangt amerikansk kammer som er for en .308" kule. Avtrekket er også viktig å få rimelig "rent" for bedre treff! Ser frem til nytt og mer stabilt skjefte med dertil bedding!
  5. Har testet div fabrikk ammo som er tilgjengelig i Noreg i kaliber 7,62x39. Min Ruger Mini-30 har rifleløp for kuler i kal .308". De fleste fabrikk ammo som er å få kjøpt er for rifleløp .311" til .312". Selvfølgelig er dette helt ræva å bruke til min Ruger! Selv de amerikanske(.308")har altfor hurtig brennende krutt som påvirker presisjonen. Jeg lader selv og bruker sakte brennende krutt(tilsv,Hodgdon H4895) i tillegg til gode kuler som er tilpasset riflestigningen(1-10") Presisjonen er topp med 3-skudds samlinger fra 19mm på 100m. Riflen har 16,12" riflepipe. Selvfølgelig øker spredningen ved hurtigskyting. 3 Skudd på 100m. 5 Skudd på 100m på Reinfigur.
  6. Aksepteres ikke! Du må stille maskinparken og din kunnskap til rådighet for Ruger No1 eiere.
  7. Gratulerer med RugerNo1 og gleder meg til forsettelsen! Tror jeg vet hvem jeg skal spørre om å gjøre "Custom" arbeider på min Ruger No1!
  8. Her er det en kort snutt i fm løsning på problemer med tennhette i setting.
  9. Har nettopp sett en HOR LnL AP presse bli fixet for 100% tenn-hette setting, ved at det ble boret og gjenget ned en styretapp i basen og hull i Sub-plata. Legg merke til at hele greia vrir seg når du er på topp og i bånn! I tillegg er utfresingen i Sub plata for siste stasjon i fm spiralfjæren feil fra fabrikk som med fordel kan fixes(ta lit etter lit om du tør eller er nødvendig) Spiralfjæren tilter hylsa som ikke entrer krympe-die! Også armene bør strammes opp med skiver/shims for å redusere vridning. Ellers er pressa jævlig ujevnt støpt. Men, det glemmer vi straks vi setter oss ned og lader 44 med full hylse uten å miste et eneste kruttkorn. NB! Husk at systemet må være 100% justert før du prøver på modifiseringer. OBS! OBS! Sub-plata er slik herdet at den kan brekke/brytes utrolig lett. Det blir snart lagt ut en video snutt som viser en enkel løsning på nevnte problemer, om det er av interesse!
  10. Forstår at det har vært usikkerhet om Ruger No 1`s evne til presisjon. Vi forstår at det er bestemt i produksjonen at for eksempel avtrekket skal være "supertrykt"! Det er ingen stor nyhet at også enkelte revolvere fra Ruger har ekstremt tungt avtrekk, men blir fantastisk presise når det er fikset. At ryktene om Rugere`n har fått løpe fritt er synd, men nå har ihvertfall jeg fått rene fakta å forholde meg til. Må få legge til at det er kun foretatt helt elementære oppgaver med min Ruger No 1. Det å fjerne treverk for å få frittliggende pipe er standard greie for de fleste våpen. De kaldhamret rifle pipene til Ruger er ekstremt bra, så dette er ikke noe tema! Patronkammeret må være korrekt. Ejektor-enheten kan ikke ligge mot pipen. Avtrekket er hinsides alt vi vet om, men det løser vi med fil, slipepapir, bryne og polering. Front skjefte er ikke verre enn de på rifler av typen "Mountain Rifle" eller "Ultra Light" i fm skyting fra benk/anlegg. Jeg har altså med enkle grep uten besvergelser klart å få selv Ruger No 1 til å yte som rifler i toppsjiktet. Glem duppeditter og remedier, besvergelser og grisefett!(Skal når Zeiss kikkertsikte er tilbake fra service/garanti teste nye kuler for presisjon).
  11. Endelig har det blitt tid til å jobbe videre med min Ruger No1 i kaliber 30-06 for optimal presisjon og funksjonalitet. Heldigvis slipper jeg alle de remedier og duppeditter som angivelig skal forbedre Rugeren`s presisjon! Som nevnt tidligere så er patronkammeret og ejektorenheten sjekket og fikset av børsemakeren. Selv har jeg tatt ut treverk for å få frittliggende pipe! Alle våpendeler av betydning er pusset og høyglans polert(legger ved bilder av hanen og blokka). Krypet på avtrekket er fjernet og vekten er nå justert til ca 1790g. Vurderer å "glatte" avtrekket ytterligere. Avtrekkstopperen er korrekt justert og det er fortsatt mulig å få avtrekket "hardere" med stilleskruen for avtrekksvekten. Våpenet har riflestigning 1-10" for tyngere prosjektiler. Presisjonen er et rent eventyr med jaktkula Partizan 180 grs PSP(ikke GROM som nevt ifm bilde). Selv Hornady 155 grs A-Max gir gode 3-skudds samlinger. Lapua Scenar kuler er et sikkert alternativ til trening. Våpenet er nå etter arbeidet fornøylig å skyte med og det er enkelt å oppnå tette samlinger. Jaktprøven gikk som en drøm å gjennomføre, alle 5 tette i senter. Har nå en bedre måte for testskyting fra benk som fungerer med mitt våpen. Legger riflen med støtte på sandsekken rett foran låskassen med et godt grep på skjefte rett foran anlegget. Utrolig nok er det ikke treffpunkts endring ifm frihåndsskyting. Som dere sikkert forstår så er jeg virkelig imponert og lykkelig over at min Ruger klarer dette. Det må bli 1-0 til Rugeren selv om ekspertene brøler "langt hanefall" og lett/tynn pipe. Legger også ved presisjonstester fra tidligere med Zeiss 4.5-14 og før bl.a avtrekket blev forbedret!
×
×
  • Create New...