Jump to content

Fourten

Members
  • Posts

    333
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Fourten's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Link til artikkel i Bergens Tidende Og hva har så dette med kammeret å gjøre? Svaret er svært mye. Som informasjonskanal må forumet ofte forsvare seg mot synsing, vranglære, gjetning og direkte løgn. Våpenet er åpen diskusjon og et felles ansvar for at innholdet, eller at konklusjonen i en tråd inneholder et snev av korrekthet. Svært ofte blir internett og Wikipedia brukt som kildehenvisning eller sannhetsvitne. Ellers er kilden til viten egen erfaring, lesning eller kunnskap fra bøker, blader og internett generellt. Men farligst av alle er den viten vi bare har fra muntlige kilder; "En kompis sa at...." I kunnskapsleksikonet Wikipedia er det en utvikling der antall brukere stiger og antall bidragsytere synker. Høres det kjent ut? Verdien av informasjonen forsvinner og den er omvendt proporsjonal med antall brukere. Jeg mener forumet nå går samme vei som Wikipedia. Biblioteket har allerede alle bøker i hyllene. Alle emner er beskrevet. Det er bare å søke, alt har sin egen tråd. Men folk gidder ikke surfe rundt på forumet til evig tid hvis det ikke fornyer seg, faglig. Slik jeg ser det har forumet en enorm fordel som ikke Wikipedia har: Vi kan skrive samme artikkel flere ganger! Ja, isteden for å redigere og polere et allerede "ferdigdebattert" tema i en uendelig lang tråd, kan vi faktisk tillate at en ny forfatter kan beskrive sine erfaringer og dele sin viten i en ny tråd. Parallelt med den gamle tråden. Det vil tilføre noe nytt! Dette gjelder kanskje ikke alle temaer? Klare spørsmåls-tråder bør kanskje automatisk besvares med: ”Har du søkt?”. Men, jeg er ikke sikker på det er så lurt, for det å spørre er i seg selv en form for søken. Egentlig må alle spørsmål besvares, selv om de er dumme og er blitt stillt før. Det er nemlig ikke sikkert svaret er det samme lenger for det er en ny bruker med ny erfaring som svarer. Hvis gode forfattere ikke får lov å skrive mer, (Fordi alt er skrevet før!) eller ikke ser verdien av å dele sin viten, blir forumet bare en plass der man en gang i blant stikker innom for å sjekke settedybden på 30-06. Eller enda verre, man blir så lei av det samme gnålet at man helt mister interressen for jakt og skyting...
  2. Steel XF: Betyr dette eksta trang full choke? Extra full. Ikke stålhagl Steel F: Full choke? Full eller 1/1 trangboring. Ikke stålhagl Steel M: Noe i mellom, ca. 1/2 choke? Modified. Omtrent 1/2 trangboring. Steel IC: Sylinder? Improved Cylinder. Ligger mellom 1/4 og ingen trangboring.
  3. 3 millioner kroner fra ide til ferdig produkt er lite penger om hele prosessen skjer her i Norge. Og, hvis vi revereser prisen på dette produktet blir bildet litt mer nyansert. La oss si prisen er 3000,- for enkelhetsskyld. 3000 - moms = 2400 Påslag, fortjeneste faktor 1.5? pris = 1600,- 1600 kroner som dekker frakt, materialer, komponenter, produksjon, utvikling, markedsundersøkelser, reklame, testing, godkjenning, dokumentasjon etc... Og... hvis de bare har mål av seg å dekke utviklingskostnaden på 3 mill må de selge 1875 skap før de i det hele tatt tjener noe som helst. Jeg jobber til daglig med utvikling og må si at prisen her er helt fair. At noen finnen den stygge kinaproduserte boksen fra Europris mer fornuftig, ja da er du ikke målgruppen for dette produktet.
  4. Fourten

    Trostehagle

    Hmmm.. Ser ut til at jeg tok feil... Er 9mm målt inni eller utenpå patronen? Eller det løpet? Hvordan er i så fall kammeret? Rett med samme dia som løp?
  5. Fourten

    10/22 Magnum

    Våpensøilen er importør for Ruger. Våpensøilen
  6. Fourten

    Trostehagle

    Hvor kan jeg få kjøpt ei billig 9 mm hagle? Ring alle våpenforhandlere du finner på gule sider og still samme spørsmål. Du vil garantert finne en eller annen enkeltløpet 9mm Flobert til under tusenlappen. Og finnes det innstikkløp til kaliber 12, eventuelt hvor kan jeg få tak i det? Jeg er ikke helt sikker i min sak her, men jeg tror ikke det er fysisk mulig. Patronen er randtent, for at tennstiften til en hagle skal treffe må 9mm-patronen helt ut til siden. Løpet på en hagle er "bare" 18,3mm, og derfor er det knapt plass til å lage et slikt innstikk.
  7. Fourten

    Trostehagle

    "Trostehagle" er ikke en kaliberbetegnelse, men et trivialnavn på en gruppe våpen som er tiltenkt et felles bruksområde. Blir litt det samme som "Rypehagle" og "Elgrifle". I prosessen med å søke på og kjøpe flere hagler i kal. 410 har jeg blitt konfrontert med at det het "Trostehagle" i Poitiets register. Grunnen til det er nok at kaliberet er brukt til bekjempelse av skadedyr på frukt og bærbusker. Dvs behovet som lå til grunn for erverv = "Trostejakt". Om 9mm Flobert også har dette trivialnavnet i politiets register vites ikke, men det er vel ikke utenkelig. Men jeg tror ikke du finner "Rottehagle" der noe sted. Felles for alle de små glattborede og relativt simple våpnene fra kal .410 og nedover, er at Ibsen sikkert har voktet sine ripsbusker med dem alle. (Samtidig som drengen satt i fjøset og vente på rotter.)
  8. En liten regel for bruksgjenstander (ingen samleverdi/ fremdeles i produksjon) er halv pris av ny pris hvis det er brukt og virker. "Ny i eske", "Ubrukt" etc selges ofte for 75% av ny pris.
  9. Men, det må du vel kunne utnytte til din egen gevinst? Det er ca 50 jaktbare arter og du vil jakte på alle. Lever søknad på 50 våpen med spesifikt bruksområde, og se om de ikke tar poenget. Og forresten vil du såklart bruke både rifle, hagle og kombi på allt småviltet. Det burde bli langt over hundre søknader.
  10. OBS! Skjemaet oppdateres og endres hele tiden. Dvs at rubrikker forsvinner og legges til i takt med lovendringer og rundskriv. Det er alltid lurt å hente nytt skjema på ditt lokale Politi/ Lensmannskontor eller hos våpenbutikker. Og om du får et skjema utlevert i butikk med butikkens stempel må du ikke benytte det i den butikken.
  11. Drepeevne? Rent juridisk er det vel en evne jegeren har/ ikke har. Haglmaterial, ladningsvekt kaliber og en masse andre faktorer gjør at nesten ingen patroner skyter eller yter likt. Om skytteren ikke klarer å sette seg inn i dette og tilpasser avstanden der etter, ja så får man vel redusert drepeevne da? Klinisk sett er det blodtrykkstap, respiratorisk stans og skader på sentralnervesystemet som dreper. Ikke det periodiske system.
  12. Det utelukker over halvparten av de gode amerikanske resursene på "Printbare blinker". Det er nesten forventet å ha minst en variant av Bin Laden med trådkors. Vi har for vane her på kammeret å kunne se forbi de "uheldige" sidene med amerikansk politikk. Det burde vi kunne vi også gjøre i dette tilfellet. Om det er Bin Laden eller en vanlig "thug" på bildene trenger vi ikke å printe dem. Det er heller ikke ulovlig å skyte på bilder i her i landet. Uheldig, men ikke ulovlig.
  13. husker jeg ikke helt feil er det nokså likt som på Marlin Mod 60 http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=80&t=13936&p=166542&hilit=marlin+60+avtrekk#p166542
  14. Flott tråd. For de som er interesert i bygge slike selv finnes det mye info å hente på nett. Selv om materialer kan hentes nede på saga, er det i USA man bør begynne før man setter i gang. Det er et enormt miljø der for bygging av mindre trebåter, både på tradisjonellt vis og med kryssfiner og epoxy. Også i Storbritania er det mye god info å hente. Jeg gidder ikke å ramse opp alle de linkene jeg har, men gode søkeord i Google er: Wooden boat + - Skiff - Tender - Dory - Pram - Canooe - Kayak - "Stitc n glue" - Plywood Det finnes også mye tegninger (Prøv å søke på "wooden boat plans"). Det meste koster noen dollar, men det er også mye gratis. Også via torrent/ filnedlastning kan man skaffe mye, på lovlig vis! Bladet "Wooden Boats" på Narvesen er også en flott resurs for å finne mer info om bygging av trebåter. Et lite gratis program for design av skrog finnes også. Kan lastes ned fra http://www.carlsondesign.com/ helt trygt.
  15. Remington selv sier at man kan IKKE bruke lengre patroner enn det låskassen er beregnet for. Løpene passer om hverandre men det betyr ikke at en gammel Wingmasterkasse tåler en 64 grams 12/89. Bruk hodet og velg patroner etter det våpenet opprinnelig er designet for. Selv om det nye løpet har plass til mer. Ellers er det rett at bolten låser rett i løpet og at kassen "ikke ser krefter", men hvem har sagt at den gamle bolten tåler magnumen?
×
×
  • Create New...