Jump to content

martinJ

Members
  • Posts

    1,549
  • Joined

  • Last visited

About martinJ

  • Birthday 04/23/1982

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

martinJ's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

29

Reputation

  1. Ja, spesialpistol kan en jo seff kjøpe 9mm til, men da har en kassa å forholde seg til, i de andre klassene kan nær sagt alle 9mm pistoler du får tak i benyttes sålenge avtrekksvekt er innafor.
  2. Vil anbefale alle som har skyting/våpen som hobby å lese og sette seg inn i: Våpenloven: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2018-04-20-7 Våpenforskriften: https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2021-05-07-1452 Retningslinjer for behandling av saker etter våpenloven: https://www.skyting.no/wp-content/uploads/2022/12/rundskriv-2022-008.pdf Liste over godkjente skyteprogram: https://www.politiet.no/tjenester/vapen/lover-og-regler-om-vapen/#godkjente-skytterorganisasjoner-og-programmer-button Som NSF medlem (som jeg regner med du er, og forutsatt at du kan dokumentere 10 oppmøter / starter siste 6mnd) burde du få innvilget pistol i 9mm til følgende grener: 25m grovpistol Hurtig grov Grovfelt Militærfelt + fler dersom du driver med PPC
  3. Skyter milfelt med både 9mm og 45, begge deler fungerer like bra for min del. Jeg er ca 50/50 våpen / skyteintresert
  4. Vekt måles hovedsakelig i singelaction, det brukes da enkelt forklart et lodd som henges i avtrekkeren og som skal kunne løftes uten hanefall. Du kan ganske enkelt lage egnet redskap for måling av dette, jeg har benyttet en 1,5l brusflaske der fyllingsgrad for ulike vekter er markert på flasken etter veiing, har montert en stålstang i flaskehalsen som henges på avtrekket. Fungerer fint til egenkontroll.
  5. Det kjedelige svaret er å kjøpe seg en smith, helst gammel og "urørt". Har gammel S&W som spesialrevolver, og den er god som gull med relativt lette modifiseringer. Litt på impuls kjøpte jeg en Spohr 357 ifjor, dette er en Tyskbygd S&W "kopi", denne har blitt et særs hyggelig bekjentskap og verdt en titt dersom du vil legge noen kroner i revolver.
  6. Denne karen som har skrevet en artikkel om nevnte rifle i samme kaliber virker jo å være godt fornøyd med sin: https://www.austdeer.com.au/2019/10/11/1377086/flashback-doug-read-tests-the-remington-model-7600-pump-action Utifra denne tråden på et forum virker det jo også som om presisjon stort sett er ok. https://www.24hourcampfire.com/ubbthreads/ubbthreads.php/topics/6055232/Re_Accuracy_of_Remington_7600 Ingen erfaring med nevnte rifle eller kaliber, men Hornady kuler ala interlock har jeg kun gode erfaringer med presisjonsmessig i 45-70, 308/3006, 8x57 og 375H&H. Sikkert et idiotisk spørsmål, men har du målt diameter på kulene?
  7. Ift permanent endring kan en jo diskutere hvorvidt en trykkpunktkule som i prinsipp bare er en liten skrue og kan (ganske enkelt) skrus ut, er mer "permanent" enn en pålimt gummibit eller evt en strips. Jeg har også bobba hane på spesialrevolveren min, dette er iogforseg en permanent endring av hanen, men jeg har jo orginalen, og kan sette inn denne om jeg ønsker å ha hanesporen, så endringen av selve revolveren er ikke permanent. Kan legge til at nevnte revolver har fått målt SA avtrekk hver gang den er blitt kontrollert, på tross av manglende hanespore.........
  8. Forutsatt at en har nødvendig aktivitet er det ingen grunn til en skal få avslag, ALLE som driver med skyting og jakt burde sette seg litt inn i de delene av lov, forskrift og politiets retningslinjer som gjelder for sin aktivitet. Ift pistolskyting under NSF synes jeg dette er greit oppsummert i denne: https://www.modumpistolklubb.no/index.php/erverv-av-vapen-til-sportsskyting/
  9. Bytter du til ei mykere slagfjær, evt justerer denne vil det påvirke anslag på tennhetta, bytter du fjæra i reboundsleiden vil dette påvirke avtrekksvekt, men det vil ikke påvirke anslag. Polering vil nok i liten grad påvirke avtrekksvekt, men kan påvirke hvordan avtrekket oppleves. (Vekt er ikke alt når det gjelder avtrekk)
  10. Dersom du vil ha muligheten til å skyte fabrikkammo må du påregne noe tyngre avtrekk enn en blodtuna "federal only" revolver. Du kan dog gjøre avtrekket noe "glattere" ved lettere polering av innvendige deler, samt skifte returfjæra til avtrekket uten at dette påvirker muligheten til å skyte fabrikkammo. Returfjærer fås kjøpt i pakker med ulike styrker slik at en kan prøve seg frem, disse skifter du enkelt selv.
  11. Det er ikke like god tilgang på stevner i alle grener, det kan jeg være enig i, reservevåpen i f.eks Magnum1 og 2 er ikke like lett. Men i hurtiggrenene arrangeres det en del stevner der en f.eks kan skyte samme gren 4-5 ganger iløp av en dag, Norgesfelt blir ofte arrangert med 2stevnenummer, det er sånn sett "fort gjort" å subbe med seg 10 starter i en gren iløp av en moderat aktiv sesong. Selvom f.eks Hurtig militær ikke gir grunnlag for erverv av dedikert våpen, gir starter i hurtig militær tellende aktivitet for erverv av reservevåpen til militærfelt. (etter min erfaring) Egentlig synes jeg at start i f.eks et NM burde veie noe tyngre enn start i et vanlig stevne, dette innebærer jo ofte både å måtte ta ferie, lang reisevei og overnattinger osv.
  12. Enig i at hurtig militær/revolver kunne gitt erversgrunnlag, nå er jo heldigvis all vurdering av egnethet for omsøkte gren fjernet, sånn sett kan en jo erverve pistol og revolver i alle "grovklassene", så helt håpløst er det ikke. Det arrangeres relativt ofte stevner der en kan subbe med seg både 4 og 5 starter i samme gren iløp av en dag, så aktivitetskravet for erverv av reservevåpen er jo ganske lett å oppnå.
  13. Har brukt 150ttsx til reinsdyrjakt (+noen rådyr)i 308, ladd til ca 800m/s, den har fungert like bra som de ulike "blykulene" jeg har brukt (oryx, Nosler accubond, Hornady interbond,Federal fusion) Min far har bukt samme oppskrift/kaliber på flere elg med godt resultat. Har brukt Nosler E tip på elgjakt, men da i 8x57, denne og virker å fungere bra, gjenfunnet kule fra elg i år synes jeg viste litt lite ekspansjon (3tagger 180+kg, ca 110m, 180grn etip @800m/s) Forrige sesong gjorde jeg og noen forsøk med RWS evo Green (139grn i 308) som og er ei blyfri kule, dette er ei delvis fragmenterende blyfri kule der bly er erstattet med Tinn, fantastisk presisjon, gav gjennomskyting, men lagde et helvetes søl. Mitt inntrykk ift slakt er at homogene kuler ikke nødvendigvis lager mindre søl enn ei god bonda blykule.
  14. Det stemmer omtrent på en prikk, beste tilbud er vel 1,13 for FMJ (ikke belagt)
  15. Decapper og sizer alle hylser i rockchuckern før de vaskes i stainless tumbler, tromler ca et par timer , skifter vann og tilsetter lemshine så tromler jeg et par timer til. Lader i dillon 650. Det går selvsagt helt fint å lade hylsene slik de er, men det er i det minste triveligere med reine hylser, og sluttproduktet ser bedre ut. Eneste hylsene jeg av og til plukker er vel 9mm og en og annen 45acp, før havna disse i en stor haug, nå er de sortert etter fabrikat, vet ikke hvor mye dette har å si for ferdig produkt, men like hylser burde jo bidra til f.eks "jevnere" ammo. Enkelte hylsefabrikat har jo og f.eks trange hettelommer eller er veldig harde som kan skape noe krøll, disse blir ofte kun liggende i reserve.
×
×
  • Create New...