Jump to content

martinJ

Members
  • Posts

    1,558
  • Joined

  • Last visited

About martinJ

  • Birthday 04/23/1982

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

martinJ's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

30

Reputation

  1. Bruker for det meste 4ish grain N310 og 200grn SWC, har også brukt endel N320. Lader du under faktor til militærfelt med 200grn kule tror jeg du må ta ladegrep for hvert skudd.
  2. Grattis med SMLE, så hel og grei ut synes jeg, demonter og gjør alt reint så får du jo et hint om hvordan det står til. Har kun prøvd 43 årgang Winchester og Kynoch samt S&B i min, de gamle går helt greit (typ svarten på DFS skiva@100m), dårlig pipe til tross, skyter nå stort sett S&B og den går innafor ei håndflate på 100m, det er jeg svært godt fornøyd med.
  3. Posta litt kjapt og ser at Torf kom meg i forkjøpet Uansett som flere allerde har nevnt, 7,63mauser er ganske dødfødt dersom du skal basere deg på kjøpeammo.
  4. Joggu dukka denne tråden opp igjen, hjemmelading.no har hylser i både 7,63mauser og 7,62 tokarev, disse går om hverandre, han har og 85grn partizankule og sierra sportmaster på lager. Dette og et lee dieset så har du ammo.
  5. De sender da tydeligvis fortsatt til utlandet ifølge sin gen hjemmeside: General International Shipping Information Minimum International Order is $25.00 USD. We cannot ship more than $100 (USD) in merchandise to any country (except Canada) without and export license.
  6. Har klådd litt på pistolen du nevner, den virker på meg som et bra valg til militærfelt, svært bra avtrekk, svært tighte tilpasninger som bringer tankene til gamle p210. Gode sikter var det og. Denne pistolen er for tung i utgangspunktet til å være tillatt i militærfelt, men pistolene som selges i Norge har fått frest ut kutt i sleiden som gjør at den faller innafor. Jeg så i alt på 3 forskjellige Pistoler fra KMR, svært flotte og forseggjorte var de alle. Sig Xsix dukker jo stadig opp på Finn og er fantastiske flotte våpen det og, har selv Xfive og savner ikke den ekstra tommen.
  7. martinJ

    Arv

    Personlig ville jeg jo mene at førstegangstjeneste ville være relevant. Dette er jo desverre ikke videre beskrevet og da avgjøres det nok utifra '"skjønn" hos eventuell saksbehandler.
  8. martinJ

    Arv

    Tidligere fikk en affeksjonsvåpenkort som spesifiserte at bruk ikke var tillatt, nå er det lov å bruke våpen ervervet på bakgrunn av affeksjon forutsatt at en kan dokumentere "våpenkyndighet" , dette er ikke nærmere definert i rundskriv og således litt diffust. Dersom en vil overta pistol eller revolver på bakgrunn av affeksjon forutsetter dette at en har våpenkort på håndvåpen.
  9. Nei,det er ikke noe maksimalt antall på søknader. Ift jakt kan du ha 8 komplette våpen, om du ikke har våpen fra før skal du i prinsippet kunne søke om og få godkjent alle 8. Til konkuranse innen Dfs er det 8 godkjente skyteprogrammer, dvs at du kan inneha 8 våpen til dfs forutsatt at disse er i henhold til kriteriene som angis i reglement for skyteprogrammet de søkes ervervet for. Du må normalt dokumentere aktivitet for å kjøpe konkuransevåpen. Husk at at evt ombygningssett f.eks 22 ombygningssett til sauer ikke regnes som våpen, og således ikke er behovsprøvd.
  10. Ja, spesialpistol kan en jo seff kjøpe 9mm til, men da har en kassa å forholde seg til, i de andre klassene kan nær sagt alle 9mm pistoler du får tak i benyttes sålenge avtrekksvekt er innafor.
  11. Vil anbefale alle som har skyting/våpen som hobby å lese og sette seg inn i: Våpenloven: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2018-04-20-7 Våpenforskriften: https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2021-05-07-1452 Retningslinjer for behandling av saker etter våpenloven: https://www.skyting.no/wp-content/uploads/2022/12/rundskriv-2022-008.pdf Liste over godkjente skyteprogram: https://www.politiet.no/tjenester/vapen/lover-og-regler-om-vapen/#godkjente-skytterorganisasjoner-og-programmer-button Som NSF medlem (som jeg regner med du er, og forutsatt at du kan dokumentere 10 oppmøter / starter siste 6mnd) burde du få innvilget pistol i 9mm til følgende grener: 25m grovpistol Hurtig grov Grovfelt Militærfelt + fler dersom du driver med PPC
  12. Skyter milfelt med både 9mm og 45, begge deler fungerer like bra for min del. Jeg er ca 50/50 våpen / skyteintresert
  13. Vekt måles hovedsakelig i singelaction, det brukes da enkelt forklart et lodd som henges i avtrekkeren og som skal kunne løftes uten hanefall. Du kan ganske enkelt lage egnet redskap for måling av dette, jeg har benyttet en 1,5l brusflaske der fyllingsgrad for ulike vekter er markert på flasken etter veiing, har montert en stålstang i flaskehalsen som henges på avtrekket. Fungerer fint til egenkontroll.
  14. Det kjedelige svaret er å kjøpe seg en smith, helst gammel og "urørt". Har gammel S&W som spesialrevolver, og den er god som gull med relativt lette modifiseringer. Litt på impuls kjøpte jeg en Spohr 357 ifjor, dette er en Tyskbygd S&W "kopi", denne har blitt et særs hyggelig bekjentskap og verdt en titt dersom du vil legge noen kroner i revolver.
  15. Denne karen som har skrevet en artikkel om nevnte rifle i samme kaliber virker jo å være godt fornøyd med sin: https://www.austdeer.com.au/2019/10/11/1377086/flashback-doug-read-tests-the-remington-model-7600-pump-action Utifra denne tråden på et forum virker det jo også som om presisjon stort sett er ok. https://www.24hourcampfire.com/ubbthreads/ubbthreads.php/topics/6055232/Re_Accuracy_of_Remington_7600 Ingen erfaring med nevnte rifle eller kaliber, men Hornady kuler ala interlock har jeg kun gode erfaringer med presisjonsmessig i 45-70, 308/3006, 8x57 og 375H&H. Sikkert et idiotisk spørsmål, men har du målt diameter på kulene?
×
×
  • Create New...