Jump to content

Reindyrgutten

Members
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

Reindyrgutten's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det var en bra liste. Jeg har byttet den tykke ullgenseren ut med en tynn dunjakke med hette som isoleringslag på post. Mye varmere og mye lettere i sekken, og varmer godt på hodet og i nakken. Foret fjellduk er for meg et must selv om den veier litt.
  2. Tilbake etter fire dager resultatløs jakt vest for Møsvatn. 10-12 dyr på 1 km avstand første dagen var alt. Lite liv generelt så jeg blir ikke overrasket om det er felt unormalt lite i Vinje første uka. Ser ut som dyra står nord og øst i år. PS: to elg på 70-80 meters avstand var moro, men syntes ikke jeg kunne skyte de -- og veldig bra med ryper. Jeg har gått opp mange og store kull både med fjell og liryper.
  3. Da nærmer det seg avreise til Vinje og båttur innover Møsvatn. Det meldes om god spredning på dyra, så nå er det nok håp for mange. At det er 12 000 dyr på vidda istedet for 5 000 må vel også øke mulighetene http://www.hardangervidda-fjellstyra.no" target="_blank God tur til alle! Mvh
  4. Det er nok begge deler det. Den jeg la ut bilde av et par innlegg over kom sammen med en blandingsflokk på 60-70 dyr, men det var tre uker ut i jakta. Tidligere år har jeg sett flere rene bukkeflokker men også ofte enslige bukker eller to sammen. Hvis det fortsatt er like varmt når jakta starter ville jeg prøvd meg høyt i terrenger. F.eks Storvola, Storfjellet, Store Hirisjøhøgda og Gravskardshøgda og områdene rundt. Vær ute tidlig om morgenen og se etter dyr som trekker oppover i terrenget når varmen tar seg opp, det så jeg i Jotunheimen senest forrige uke. (Tam?)reinflokk helt oppunder toppen av Glittertind på ca 2200 moh Generelt har jeg hatt best uttelling i Ringebu litt uti jakta.
  5. Nå må vi ha litt stemingsbilder igjen på denne tråden mens vi teller dager Her er et bukkefall i Ringebu i godvær med Skarvvola i bakgrunen: Jeg ønsker dere alle villrein i sekken og fine bilder på tråden. Mvh
  6. Kjøp storebror Powerframe hvis du skal ha Bergans. Det ser ut fra bildet ditt at du har båret større ting enn kalv før, og hvorfor begrense seg med en litt for trang sekk hvis du har rimelig normal kropp og bærekapasitet? Jeg har båret mye med Powerframe og den fungerer supert både med lite og mye last.
  7. Det er ikke noe galt med "proffe" jegere (les: folk som får betalt for å felle dyr, ikke nødvendig vis dyktigere folk enn jegere flest), men jeg skjønner ikke helt problemet. For meg virker det som om problemet er at interesserte jegere ikke får kort heller enn at det er vanskelig å få flinke folk til å jakte. Forvaltningen må bare gjøre det som skal til for å få felt det antall dyr som trengs. De bør pålegge grunneiere å etablere et visst omfang av overgangsavtaler (særlig HV), prioritere jegere som faktisk viser at de evner å felle dyr i trekningen på statsgrunn, gi noen jegere et par kort hver så du får litt uttelling når dyra først er der, tillate jaktlag på all statsgrunn, etablere trekk-korridorer etter HV modell som fungerte fint i 2013, tillate og tilrettelegge transportløsninger ut fra vanskelig tilgjenglige områder. Det må være masse urørt verktøy i kassa til reinsforvalterne.
  8. Det finnes ikke, og de homogene kulene som finnes i 6,5 har dårligere effekt på vilt enn de gode loddede blykulene. Når blyforbudet på haglepatroner kom var det etter kort tid et bra utvalg av ammo med alternative materialer med mer eller mindre like egenskaper som bly. Bør vi forvente at det samme skjer med rifleammunisjon? Forbud eller ikke så vil jeg tro at det vil være et bra marked for slik blyfri ammunisjon, i det minste i 6.5 x 55?
  9. Jeg serverer viltkjøttet mitt til familien både titt og ofte, og langt mer enn én gang i måneden i snitt. Uten at jeg har noe som helst greie på dette er jeg selvfølgelig bekymret over (det eventuelle) blyproblemet. Det siste jeg vil er å forgifte barna mine som skal leve sine lange liv uten å drasse med seg mitt bly i ryggmargen, nyrene, skallen eller hvor enn det setter seg. Jeg er ikke så bekymret for meg selv eller kona, da vi har fått de barna vi skal og greier oss ok med den IQ'en vi allerede har. Men uansett hvem som har rett i debatten vil vel de fleste foreldre ha en litt uggen følelse i magen overfor de små, enten de vil innrømme det eller ikke? Om det så er nødvendig kommer min 6.5x55 til å forbeholdes skytebanen. Så til poenget, finnes det pr i dag godkjente fabrikkladete homogene kuler i 6.5x55 for storvilt, eller må jeg i butikken for å se på ny børse?
  10. Har han ringt fjellstyret? De pleier å være akkurat passe diffuse men absolutt hjelpsomme? Bra folk.
  11. Mulig du fleiper, men svartebørssalg av villreinkort er nok ganske langt ned på ønskelisten til fjellstyrene og Statskog. Kortene er dessuten personlige med unntak av noen fjellstyrer som åpner for jaktlag, men da må den som har fått kortet til enhver tid delta i jakta. Mvh
  12. Tilbake fra flott reinsjakt i Folldal. Mye dyr i Sletthøi og området rundt. Jeg hadde satt av hele uka men fikk simle onsdag og kalv torsdag. Det var en storflokk på 350-400 dyr jeg skjøt simla fra. Flokken ble jaktet ganske hardt på og dro nordover mot Steinhøi onsdag kveld. Mer kommer senere.
  13. Jeg tror vi blir lurt av at den står forran den store bukken og at bildet er tatt litt nedenifra. Det hadde sett annerledes ut hvis de hadde stått likt i forhold til kameraet. I kampens hete hadde jeg garantert tatt denne på FU 50 kortet og jeg tror det også hadde vært riktig. Mvh
  14. Gratulerer med storbukk! Har du et bilde å dele nå mens vi venter på august ? Mvh
  15. Mange takk, det blir bra! Blir spennende å se hvordan dyr jeg har fått trukket.
×
×
  • Create New...