Jump to content

Banekrag

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Banekrag's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Fant den og på http://www.engbomatch.no/webshop?refere ... p=i&id=175 Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk
  2. Www.skytterlinken.no har den iallefall! Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk
  3. Kan skyte i aspirant fram til det året man blir 17!
  4. Mitt problem er motsatt, jeg har ikke varm nok plass om førjulsvinteren. Derfor parterer jeg rådyret med en gang, vakumpakker det og legger det på kjølerommet i 14 dager før det fryses. Mørere kjøtt har ikke jeg fått til!
  5. Mine barn har vært med på alle sider ved elgjakt siden de ble født. I dag er de 8 og 11 år og er med stor glede med på postering, felling, utvomming flåing og partering/opparbeiding. Den største motivasjonen er utsikter til stekt hjerte, men også gleden av å være med på noe nyttig. Med erfaringene fra mine egne barn i bakhodet har jeg de senere år prøvd å felle et dyr i samarbeid med den lokale barnehagen, slik at de kan være med å se hvor maten kommer fra. Som regel blir det ett rådyr som jeg oftest vommer ut før barna kommer, og flår sammen med dem. I år passet det seg med ett elgfall. Barna kom så vi vomma ut sammen med dem, og snakka litt om allt det rare som er inne i dyret. Det var våpen der, så vi snakka litt om sikkerhet og bruk av skytevåpen. Vi avslutta rundt bålet med stekt hjerte så alle som ville fikk smake. Tilbakemeldingene etter den dagen er meget positive, både fra barnehagen, ungene og hjemmene.
  6. Jeg har det samme problemet. Løsningen er å ta ut ett batteri og sette det inn igjen, da funker den. Ikke optimalt, men det holder for meg
  7. Nei, utgave 6 har data for 120, 144 og 156 grains kuler!
  8. Se denne tråden: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=17&t=22320 Der fikk iallefall jeg råd om ikke å bruke så raske krutt som N-11, men helle gå til den andre enden av skalaen med N-4 eller N-15.
  9. Hei igjen! Jeg vil dele de erfaringene jeg har med kraglading så langt etter å ha fått god hjelp i denne tråden. Jeg har ladet med 130gr Diamond Line og kommet fram til at det som fungerer for meg er: N-4 til 800 m/s beregnet med Normas ladekalkulator. Halspressing av hylsene med godt nedslipt mandrill slik at det blir godt hold i kulene. COL på 77 mm. Med denne ladingen får jeg lite soting, god presisjon, og forhåpentligvis ikke for høyt trykk. Etterhvert tenker jeg å prøve Golden target 130gr, da starter jeg på minimumsladningen for N-4 igjen, for å se om blank kule gir såpass mye høyere starttrykk at jeg slipper soting uten å øke ladningen. (Det har blitt mindre lading til Kragen i det siste ettersom jeg var så uforsiktig at jeg prøvde Saueren til jentungen i ett stevne. Det resulterte i flere stevner og opprykk til klasse 2 neste år. Kragen blir nok brukt mest til koseskyting på trening heretter. Men stående i skapet blir den ikke!!)
  10. I nettbasert innmelding skal du iallefall krysse av for at du har jakta elg, men ikke opplyse noe om fellingsresultat.
  11. Står litt om dette i denne tråden: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=17&t=22320
  12. Lett tilgjengelig i bil lørdags kveld på byen er etter mitt syn så nærme i feil hender til feil tid at jeg ikke vil prosedere på min rett til å ha dem der!
  13. Dersom øks, kjøttøks, brødkniv eller for den sakens skyld balltre ligger lett tilgjengelig fra førersetet vil jeg stille spørsmål om det er til "aktverdig bruk". En tollekniv eller type letherman i beltet utenom festkvelder er vel mere harmløst? Vi frakter vel ikke skytevåpen lett tilgjengelig heller!
  14. Banekrag

    Rådyrhjerte

    Hjertet er best blodferskt! Vi bruker det på fallet; skjæres i skiver, fjern det meste av blodet, steikes i fleskefettet som er i panna med salt og pepper! Toppes med kantarellene vi fant på tur til post! Dette er den beste maten ungene mine kan tenke seg (7 og 10 år)! Vi gjør det samme med elg.
  15. Jeg har brukt 78mm totallengde. Får se om jeg prøver en anelse mindre lengde eller crimper litt. Så lenge jeg har igjen av NC-96 boksen blir det nok ikke så mye eksperientering! Nå vil jeg skyte det som er igjen av utesesongen.
×
×
  • Create New...