Jump to content

Tikka 512

Members
  • Posts

    438
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1,194 profile views

Tikka 512's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

100

Reputation

  1. Sååå... For å sette det på spissen... Viss politiet er på et oppdrag og en av dem fyrer av et skudd med tjenestevåpenet sitt, så må alle utenom èn av dem umiddelbart forlate åstedet. Da får vi håpe at hen som måtte skyte, skjøyt nok til å avslutte situasjonen.
  2. Jeg har ingen erfaring med små riflepatroner, men 6 mm XC skal visstnok være som en 243 win med mer presisjonspotensiale og mindre pipeslitasje. 6 mm XC – Wikipedia
  3. Jeg ser det står "training" på de blå og "24g" på de grå. Viss det er stålhagl bør de ikke skytes med viss haglene har rustet sammen til en massiv klump (har jeg hørt). Du kan jo skjære opp noen av dem og se på haglene. Viss det er et annet materiale i de, så gjør nok ikke den overflaterusta noe. Den kan eventuelt pusses bort viss du ikke vil ha rustne patroner i børsa di.
  4. Nei, men første innlegg sier han (om det er en hann) at han er uerfaren. Lengre ned skriver han: Jeg ville informere ham om at nato-ammoen kan brukes til mer enn bare trening. Dette er vel heller ikke den første ganga en trådstarter på kammeret får svar på mer enn han spør om. Jeg synes at meningene jeg kom med er riktige og kan være interessante for trådstarteren.
  5. Hvorfor synes du det? Det jeg skreiv kunne kanskje oppfattes som om dette bare er svart/hvitt. Det er det selvfølgelig ikke. Skuddplassering og måten den aktuelle kula ekspanderer på vil jo variere, men jeg mener at småvilt som skal spises, og ikke bare drepes, bør skytes med ikke ekspanderende kule. Jeg synes det er for teit når en fugl som kunne ha blitt et godt måltid må samles sammen av flere deler etter at den er skutt med sakte ekspanderende storviltkule i 30-06. Så det har jeg slutta å bruke selv.
  6. Helmantel, altså ikke ekspanderende kuler, kan brukes på småviltjakt. På dyr en ikke skal spise (rev, kråke, grevling osv) bør en bruke ekspanderende kule. Da dør de fort, og er enkle å finne igjen. Jeg skjøt ei gang ei skjære som satt i et tre med 6,5x55 helmantel, og den fløy ca 40 meter, men var steindau da jeg fant den igjen. Den lå i et sauebeite med kort gress. Å finne en orrhane som flyr noen meter bort fra treet etter at den er skutt, og som faller ned i høy lyng er ofte ikke lett å finne. Jeg vil ikke anbefale ekspanderende kuler til småvilt som skal spises (rype, tiur, hare osv) da de kulene (ofte) ødelegger for mye av kjøttet på et så lite dyr.
  7. Viss du er ute å reiser, og trenger flere patroner enn du har med, så er det (mye) lettere å få tak i 30-06 enn 6,5x55 i "alle land i verden" unntatt Norge og Sverige.
  8. Det er nok lettere å gi deg et godt svar om du skriver hva slags rifle det er.
  9. Hvor tidlig da? .300 og .375 H&H Magnum er jaktpatroner. Begge er over hundre år. Alle som slutter på "Nitro-Express" er jaktpatroner. De fleste av dem er gamle.
  10. Er det sant? Hva fyrer dy med? Bruker du "økologisk bål"? Viss revene kommer tilbake, så regner jeg med at du ikke fyrer med diesel.
  11. Kanskje lurt å lure den inn i en sekk, før du drar den til bålplassen. Så slipper du å få et "skabbspor" fra åteplassen til bålplassen. Ikke brenn den for nærme åteplassen.
  12. Av de to ville jeg gått for .458X2". Da kan du lage hylser av "hva som helst" med belte. Viss du velger .450 Marlin må du, på grunn av det høyere beltet, bruke originale hylser. Og det er ikke alltid like enkelt å få tak i. Viss jeg hadde hatt en 9,3X64 fra før ville jeg (kanskje) valgt 9,3X57. Bare før å gjøre ting litt enklere for meg selv. Samme demper og samme kuler. Selv om forskjellen på hastigheten i de to patronene er så stor at samme kule kanskje ikke er beste storviltkule i begge.
  13. Hvilket riflekaliber vil du ha? RWS har blyfrie kuler som ikke er homogene. https://rws-ammunition.com/en/infotainment/rws-bullets/rws-evolution-green Men de er lette, så du må på .30 kaliber eller større, viss du vil bruke de på det største storviltet.
×
×
  • Create New...