Jump to content

Ståle R

Members
  • Posts

    672
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Ståle R last won the day on December 27 2022

Ståle R had the most liked content!

About Ståle R

  • Birthday January 11

Recent Profile Visitors

1,826 profile views

Ståle R's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

  • Posting Machine Rare
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in

Recent Badges

332

Reputation

  1. Anbefaler å ta ett båndhundjakt kurs, elghund klubbene rundtomkring arrangerer dette. Veldig lærerikt. Og bruk mye tid i skogen hele året sammen med hunden,da lærer dere begge. Og, hunden har som regel rett Også kommet ut ei bok nå om båndhundjakt av Magnar Nordsveen, anbefaler denne!
  2. Ståle R

    Rifle for elg.

    Ts skriver att han skal ha rifle til elgjakt. Han har hatt våpen før, altså ingen nybegynner. Så 9, 3x62 er ett godt valg. Alle som har skutt litt med grov kaliber skyter godt nok med en dempet 9,3 til å kunne jakte storvilt helt fint. Hadde jaktfelt,blink skyting og jaging etter bittesmå grupper,hadde jeg vært enig i att mindre kaliber hadde vært lurt
  3. Ståle R

    Rifle for elg.

    En dempet 9,3 er jo veldig snill rekyl messing da, særlig viss en velger for kalibrert lette kuler da. Ingen problem å skyte godt nok med til å jakte storvilt med iallefall.
  4. Pipene som ikke liker bt kuler er etter det jeg har lest, de med 2 riflinger i. Savage produserte no4 har blant andre dette. Broder har en slik,den stabiliser kulene iallefall. Her kom de på tvers. Ser ut som den har potensiale til å gå brukbart med millitær ammo. No1'n er laget av Enfield ( tror jeg,)
  5. På tide å blåse litt liv i go tråden igjen Sol og fint vær idag så nytta anledningen til å lufte en veteran. Flere her med Lee Enfield som har dårleg presisjon med ppu ammo? Mistenker att kulene er litt for små. Samlingen i blinken er med millitær ammunisjon med korditt krutt. Allt rundt er ppu. Skutt på samme hold med samme stilling 1915 mod no1 mk3.Løpet er rusta innvendig.
  6. Jørund lien hadde en artikkel for noen år siden,der han skrev om 8x57 som den ultimate fuglepatron. Husker ikke i farten hvilke kule,men var en lett sak fra Norma iallefall
  7. Såvidt jeg kan se så er ikke det en Haenel?
  8. Noen her som har testet og har noen erfaringer med en slik?
  9. Flott sag,har maken. Brukes til allt jeg synes 261'n er for stor til
  10. Om du har oppspenner eller en god sikring som stenger tennåla må da bli det samme? Sikkert begge deler
  11. Kanskje vi skulle fjerne alle de rød dagene også da som kommer fra religion? Siden vi ikke er ett så religiøst land lengere Jeg er ikke personlig kristen så det er sagt. Likevel mener jeg vi trenger litt religion og kristne verdier her i landet.Stemmer også for å beholde romjuls fredningen
  12. Rifla er iallefall en Enfield p17 fra rundt første verdenskrig. Sannsynligvis kaliber 30-06. Ikke verdt stort siden stokken er modifisert for jakt. 1500-2000 kanskje.
×
×
  • Create New...