Jump to content

GB

Members
  • Posts

    491
  • Joined

  • Last visited

About GB

  • Birthday 11/30/1968

GB's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for svar og tips svehella!
  2. Da hadde jeg rett;) Hva kan et pipeskift komme på sånn ca? Han trenger ei grei jaktpipe i 308.
  3. Svigerfar trenger ny pipe i sin M55 i 308. Går det an å kjøpe ei pipe til denne, skru den inn og forvente at det passer, eller må den uansett tilpasses av børsemaker? Edit, fiksa overskrifta...
  4. GB

    Apportfugl?

    Da vi hadde retrievere hadde vi alltid duelager i fryseren. Kanskje en retrieverklubb kan hjelpe?
  5. Personlig empiri er godkjent det Hassel;) Jeg mener at trådstarter selvfølgelig må forholde seg til sivile lover og regler som alle andre, men jeg synes heller ikke det er vanskelig å forstå at han blir frustrert over avslaget. Derfor syntes jeg det var på sin plass å kommentere Karlstads (utidige) innlegg.
  6. Og hva slags empiri har du på din side Hassel? Helt enig i at det var en flåsete kommentar fra Karlstad. Klart man undrer seg over ikke å få kjøpe seg ertepistol når man har hatt ansvar for å lære opp andre på tolvsju og bombekaster...
  7. Kjempeflott film! Jeg er litt i startgropa med dette, men sånne filmer gir inspirasjon. Har gått på kurs nå i vinter (fridykking) og har lyst til å prøve undervannsjakt også. Blir sannsynligvis mest i Troms sommerstid. Hvor tjukk drakt bør en ha da? Er jo temmelig kaldt i havet nordpå om sommeren, og det kan jo være morro å ha muligheten også vinterstid.
  8. Skulle hatt film av dagens tur etter skogsfuglen... Jeg var ute med min eminente fuglehund, og så nok mer fugl enn de fleste. Dessverre har bikkjeskinnet gått inn for fredning i år, og støkker derfor alt den finner på betryggende avstand (for fuglen). Er litt lei av utsagn av typen "hunder som støvsuger terrenget", da det ikke stemmer med mine erfaringer. Har heller aldri møtt andre hundejegere som har erfart slike støvsugende hunder.
  9. Bra de lager og sender programmer med jakt på TV. Vil en lese/skrive/spre dritt og galle over jakt og jegere, er kommentarfeltene i avisene et fint sted...
  10. Jeg har runda av stålkantene på noen gamle telemarkski som jeg bruker på skauen med bikkja. Brukte en bandsliper for å dra av det verste - det er ikke så mye som skal til.
  11. GB

    Karamellpudding

    Ja nå har puddingene mine bare et kvarters tid igjen i ovnen de og. Fikk ordre om å lage to, sånn at det blei mer å snoke i etter julaften. Sjøl om vi i utgangspunktet hadde andre desserttradisjoner før, så har det etter hvert blitt et krav om karamellpudding på julaften både fra kjærring og unger. Har vært min faste lille julaften-jobb iallefall de siste 15-16 åra. Bruker nesten samme oppskrifta som mauser`n, men lager litt mindre blanding. 1 l melk, litt fløte, 10 egg 1-2 ss sukker og ei vaniljestang. Steikes i vannbad i ca 90 min. Som vanlig brente jeg en finger på det fordømte sukkeret denne gangen også - en slags tradisjon det også. Det er for øvrig snadder å piske krem med litt karamell + en liten skvett konjakk og servere til.
  12. GB

    Elggevir gisbort.

    Nå blir han fornøyd - såpass god tilbakemelding
  13. GB

    Elggevir gisbort.

    Hei igjen! Jeg sa at jeg skulle komme tilbake med eksempler på hva vi bruker "hønnet" til. Som sagt prøver jeg innimellom å lage litt kniv med barn og ungdommer, og siden graahund var så grei å gi bort ei eske med hønn, tenkte jeg det kunne være greit å vise noe av det vi bruker det til på sløyden. I tillegg til detaljer på kniver, er det flere som har brukt det til smykker. Det er ei ny erfaring for mange av ungene å få jobbe med hønn/gevir, og de synes det er gøy. Kniven under er designa og lagd (med litt hjelp) av en 11-12 år gammel gutt. Vi synes den blei flott! Holker og slire av gevir fra graahund. Igjen - takk skal du ha!
  14. GB

    Elggevir gisbort.

    Vil bare sende en takk til graahund for dette tiltaket. Jeg var nemlig en av de som fikk ei eske med diverse hønn/gevir/hodepryd Jeg driver med opplæring av unger/ungdommer, og forsøker blant annet å få de interessert i knivmaking. De er kjempemotiverte for sånne oppgaver, og graahunds donasjon har allerede blitt til smykker og knivdetaljer. En har blant annet brukt hønn i skaftet og slira på kniven sin. Jeg skal spørre han om jeg kan få legge ut bilder av kniven hans når den er ferdig - hvis det er interesse for det.
  15. GB

    millet + kimber m84

    Ken Farrel har, men kanskje over budsjett etter det du skriver. http://www.kenfarrell.com/KIMBER-84M-1-20.html
×
×
  • Create New...