Jump to content

Northtown

Members
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Northtown's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Verkstedhåndboken er gull. Der står det masse rart om gjenger, toleranser, maskinering, maskinelementer, fysikk, mekanikk, hydraulikk etc. Ikke verdens mest komplette oppslagsverk, men den er bare på 200 sider eller noe. Når du bruker en vanlig 3 bakker skal man egentlig prøve å dreie alt i en oppspenning uansett, men det er ikke noe minus hvis det løper rundt 0,1mm. Hvis det ikke er mulig å komme under 0,1mm i en bakkskive er det noe galt. Hva slags måleutstyr måler du kast med?
  2. Du kan og prøve sitronsyre med 40gr pr liter blanding i et oppvarmet bad på 50 grader er effektivt. Hvis det er SKIKKELIG rustent kan det hende du må bytte løsningen. Kan legge til at sitronsyre er helt trygt og har ingen skadevirkninger selv ved enorme inntak og smaker forfriskende. Ta laderen din og prøv da vel, så lenge den gir en javn strømstyrke og har vern bør det gå trygt for seg ihvertfall. En rusten kloss til prøvekanin har du sikkert på lur:) Er det våpendeler du skal fjerne rust på? det blir ikke særlig pent med hverken den ene eller andre behandlingen og trenger pussing og polering etterpå for å bli noe å se på, men rusta kan du banne på er borte.
  3. Det er 100 dollar eksportgrense ut av USA som sikkert fetteren din ordner når han skriver verdien på pakka før han sender den. Her i norge er det bare å importere, du må bare betale moms. Det har hendt at tollvesenet bruker lang tid på noen av mine pakker da de ikke er våpenkyndige og forståelig nok må forsikre seg om at de ikke sender noe ulovlig og farlig ut blandt folk.
  4. Ett tips deg en gitarkoffert/veske og sitt med den mellom beina mens du sover, har tatt en del tog med rifle i bagasjen og denne metoden er grei da man ikke lokker til seg oppmerksomhet som med en våpenkoffert og du kan sove trygt uten å se ut som en mann som sitter og klamrer seg til våpenet sitt på toget. Folk tenker ikke over en tilfeldig kar med gitar, mindre attraktivt å stjele en gitar fra en kar som sover og. Jeg følte meg ihvertfall tryggere med denne metoden enn med en metallkoffert med en par hengelåser som det likesågodt kunne stått "våpen" skrevet på, hengelåsene holder jo bare ærlige folk unna. Hvis noen skulle lure på noe har du jo alt på stell likevel.
  5. Mulig RWA er Hansen selv som reklamerer og ønsker seg masse jobber med forhåndsbetaling:) Han er nok flink, har vært der og sett for ca 5 år siden, han har kjempet seg godt opp. Ujavne ventetider er det jo hos alle børsemakere.
  6. Det er mange meninger om fluting, hvis man skal tro artikler som denne: http://www.snipercountry.com/articles/realbenefitsbarrelfluting.asp så er den eneste grunnen til å flute en pipe som alt sitter på en rifle å spare vekt på bekostning av stivhet. Flutede piper kjøles også faktisk raskere i praksis, vet personlig ikke årsaken, men artikkelforfatteren har et bra poeng. Varmint Al har også en artikkel: http://www.varmintal.net/aflut.htm han er heller ikke helt dum. Hvis man skal dreie et nytt løp så kan man sette seg et mål på eks 3kg og oppnå større stivhet med et tykt, flutet løp på 3kg enn et tynt, uflutet løp på 3kg, da er fluting skikkelig snadder. Så er det også diskusjonen om 5/7 eller 6/8 fluter er best med tanke på spenninger i løpet. Og det ser skikkelig kult ut med flutet løp. Bør forresten være litt gods i løpet for den kule looken, litt kjedelig med 0,3mm djupe fluter, lite vekt å spare og. 1500kr er en god pris og Vågsland er meget flink, så der blir det bra. Fløytelyden er jo bare en del av sjarmen:)
  7. Ring våpenkontoret og spør, er 99,9% sikker på at det bare er å knalle på. Med pistol er jo bruken gjerne mer spesifisert og det er nødvendig å stokke litt om på bruksområder så du kan kjøpe fler våpen .
  8. Sender deg en PM ang børsemaker jeg, husk at det er ferietid og da:) kan ta litt ekstra tid. Ikke gjør noe med gammelfinishen, det er ofte bare å dyppe den noen runder så dekkes nakne områder. Så sant det ikke er noen skader i stålet, da er det best å fikse det med litt pussing for å få det 100%. Ser bra ut, blir nok veldig fin uten å måtte gyve løs på nettskjæringa. Hullene i løpet er nok etter skruer, det greieste er nok å skru skruer hardt til nedi bunn av hullene, kappe de og pusse fint over og rundt. De KAN sveises med mig (IKKE tig/gass) og pusses over, da vil du ikke se de noe mer, men slik varme på løp er skummelt. Det mange gjør er å drite i det, det syns jo tross alt ikke SÅ fælt, og kappede skruer syns de og.
  9. Gratulerer! de der er utrolig bra. Stokken blir sikkert bra, når du først er i gang er det sikkert lurt å freshe opp nettskjæringa også, du kommer sikkert ikke til å angre på det hvis du gjør det iallefall. Bra du fikk fikset demperen, hvis du finner noe annet vesentlig galt med den så har du rett til å reklamere på den så du slipper å kjøpe ny:) edit: ser du nevner duracoat, det er ikke mange hundrelapper å spare i forhold til blånering og en sånn fin rifle fortjener blånering, kan anbefale vågsland.
  10. Så du brukte korrekt teknikk og verktøy og det fungerte? mystisk... Men du skal vite at det er noen løp som virkelig sitter helt utrolig hardt, selv med varme og prima verktøy, ofte noen gamle, sære og gjerne militære våpen som er spenna umulig. Tror nesten alle som har drivi med dette hadde jobbet som lastebilsjåfør, regnskapsfører etc. hvis de hadde hengt kroken på døra fordi de har gitt opp å få ut et løp. Teknikken beskrevet her i tråden er 100 ganger bedre den enn å plundre i timesvis med å ta ut et løp. God løsning hvis du ikke har utstyr for å ta det ut og. Hvis det er loctite e.l. slipper det vanligvis på litt over 100 grader, er bare å varme på så du er sikker. Limet lukter ofte når tempen er nådd. Du vil se det tydelig på gjengene hvis det har vært lim der.
  11. Lykke til med å være vrang Pau, tror det er lurere å gjemme horene, narkotikaen og terroristene i huset ditt, puste dypt inn og krysse fingrene for så å slippe inn de hyggelige konstablene og håpe at de ikke finner noe. Sett våpenskapet i gangen så de kan se fra trappa:) Forstår meg veldig på at folk ikke synes det er gøy at polititjenestemenn kan kreve å komme inn i huset ditt uten at du har gjort noe galt, det står faktisk i grunnloven at dette er fysisk umulig, men hjemmebesøk er (desverre?) kommet for å bli fordi det har en altfor tydelig positiv effekt. Se på salgstallene på våpenskap og hvor mange de kontrollerer som ikke har god nok oppevaring, tallene taler for seg selv. (har ingen kilde å ref. til men har lest det i div artikler og her på forumet)
  12. Denne tråden har dratt bra ut av kontroll. En bekjent av meg har fått hjemmebesøk, politiet var på døra hans så snart de lovlig kunne gjøre det. Denne mannen har fått seg et utrolig arsenal med jakt som grunnlag og søker stadig på fler jaktvåpen og er en beryktet kverulant (som når f.eks en søknad ikke blir godkjent). Tror denne karen var inspirasjonskilde til jaktvåpengarderoben . Det overnevnte var vel grunnen til at lensmannskontoret var så ivrige etter å se hjemme hos ham, fant null feil i oppbevaring. Eneste gangen jeg har hørt om hjemmebesøk i min krets. Personlig har jeg ikke hørt et pip om kontroll hjemme hos meg, politiet har vel bedre ting å ta seg til. De bruker vel muligheten oftest hvis de mistenker dårlig oppbevaring eller andre kritikkverdige forhold. Eller for å sjekke en nabo de ikke liker og håpe på det værste. Hvor lett er det egentlig for politiet? er det en papirmølle uten like med toppledesen innvolvert for å igangsette kontroll? Eller er det bare for en betjent å legge to pinner i kryss, sende brev og dra avgårde når tida er inne? Hvem klarer ikke å skru fast et våpenskap når du blir varslet så lenge i forveien? Er jo tid nok til å kjøpe et, ta det med hjem og SÅ skru det fast. Og hva gjør de egentlig hvis du er på 3 måneders ferie når de står på trappa og skal kontrollere hos deg? 21 år pluss forvaring når du kommer hjem?
  13. XXL har ikke så mange børsemakere, de har ett verksted med en fast (pleide å være to) og en deltids børsemaker. Dårlig gjenging og dårlig kvalitet på noe av arbeidet bør det være slutt på nå. Prøv å finne en lokal børsemaker og støtt ham med en jobb sier jeg da.
  14. Hvis du skal freshe opp nettskjæringen så kan du jo bare bruke et enkelthogd skjær. Forutsatt at nettskjæringen er komplett så du har noe å gå etter.
×
×
  • Create New...