Jump to content

taerkin

Members
  • Posts

    97
  • Joined

  • Last visited

taerkin's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. taerkin

    IBEP kurs

    Det blir arrngert IBEP kurs i Bergen 14-15.11.2015. Ennå 3 plasser ledig. Mer informasjon på Norges Buejegerforbundet sin side http://www.nbjf.net eller FB https://www.facebook.com/groups/buejeger/?ref=bookmarks
  2. Vi burde fått bildene av dyra på facebook og her på kammaret, så hadde det vart enklare for folk å legge merke til dei, hvis de dukker opp en eller annen plass.
  3. taerkin

    Elefantjakt

    Litt om effekten ang. bue kontra rifle. Det er to helt forskjellige arbeidsmåter så det er vanskeli og sammenligne, men begge når disse blir brukt korrekt gjør jobben
  4. Komplett reviret resultatliste Årsmøteskyting for NBJF 09.06.2013. https://www.facebook.com/groups/113353478798479
  5. Program for Åpent Kvinnheradmesterskap og Årsmøteskyting i 3D er klar. Info finner du i https://www.facebook.com/KvinnheradBuejegerklubb Vel Møt !
  6. Hvis det er ønske om kurs i noen område fesp. NordNorge så må alle dei som ønsker dette registrere for interesse for IBEP kurs på Norges Buejerforbundet sin nettside www.nbjf.net så blir det nok arrangert kurs når interessen er stort nok i bestemt område og man har rikelig antal med deltakere for å få det gå opp økonomisk. For forbundet er det håpløs oppgave å begynne å arrangere kurs i måfå. Det er faktisk lokal interesse som er avgjørende for aktivitet. Så stå på folkens og slå dere i sammen, gjerne register en klubb så kan man lettare synliggjøre dette i nærmiljø.
  7. taerkin

    70 og 90m

    Jeg er enig at man må nok søke feil i grepet eller ankring som varierar når buen får litt annen vinkel. Annas hadde det nok vart merbart høydespredning på 70 meter og.
  8. Invitasjon til Årsmøte og Årsmøteskyting for Norges Buejegerforbundet lagt ut på Kvinnherad Buejegerklubb (arrangør) hjemmeside: http://kvinnherad.nbjf.net/ Vel Møt
  9. Armbrøst laget som husflid til unger er ikke registreringspliktig i dag heller
  10. taerkin

    Bueskyting

    Arve Vestgård http://www.vestgard.no. har denne presse som Ruben henviser til. Passer stort sett alle buer. Jeg har dette selv og pressa fungerer veldig greit.
  11. Heldigvis så dei bestemmende myndigheter tar ikke så mye hensyn til ekstreme grupper, men problem er hvis det er en del av disse som skal ta avgjørelser er medlemmer eller tilhengere av disse gruppene. Som kjent er disse gruppene eller organisjasoner meget flinke å benytte alle midler til sin fordel for dei har ingen ting å tape. Men heldigvis så ser det ut at det er ikke så mye Solhjell i miljøvernminister posten etter neste valget:-)
  12. Det er desverre ikke NJFF som skal godkjenne prøveordning for buejakt. i dag sittet både DIrektoratet for naturfolrvaltning og NJFF med den nødvendige informasjon for å vare positivisk for evnt. buejaakt. Det er nok Miljøverndepartemantet saken stoppet foreløpig.
  13. Alle ting utvikler sig over tid og dette gjelder og bruken av lyddemper. Det er nok ennå viktigare å ha en lett og smidig rifle når man monteres lyddemper på den. Det er nok ingen som er så dum at man drasser rundt med lyddemper i våpen om det ikke skulle vare nyttig. For hunden som loser 50 meter fra skytter har dette ikke så veldig stor betydning om våpen smeller litt, men det er faktisk kanskje stor del av jegere som jakter med bandhund og går ettersøk og i den sammenheng har jeg merket at før jeg begynte å bruke lyddemper var hundene mine døve når dei var 6-7 år. Når er eldste 11 år og hører noenlunde bra. Verst er nok ettersøksbiten hvor man må ofte skyte over hodet på hunden. Bandhundjakt er nok mer kontrolert situasjon hvor hunden har tid å komme bakom jeger. Selvfølgelig hadde det vart mye greiere å gå uten demper om man ikke trengt å ta hensyn til sin egen eller hunden sin hørsel. Derfor må nok rifle i dette føremål balansere med demper på. Dei fleste blir for lange og framtunge våpen er ikke akkurat det mest behagelig å gå med, så for meg er hundeførervåpen en våpen hvor løpet er kuttet til minimum i henhold loven krav. Bla. 308 og 9.3*62 av dei std kaliber passer godt til dette føremål. Med dagen kuler ser jeg ingen problemer om men mister litt hastet. Rødpunktsikte eller kikkertsikte i lav størrelse er nødvendighet. For dei fleste når det blir litt skumring vil åpne sikter vare problematisk, men hvorfor ikke rødpunktsikte med hurtigmontasje og åpne sikter?
  14. Midway selger vel stort sett hele sortiment som er på amerikanske markned. Lurer på om armbrøst er hyllevare i Vegårdshei:-)
×
×
  • Create New...