Jump to content

Lube

Members
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lube's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Nja. Bruker og bruker. Har fortsatt tennhetter og hylser. En stund siden de var i skuddet. Utfordringer i forhold lading med dem?
  2. Jeg melder meg på: Anders Føreland Sørlandets skytterklubb HV Betaling er utført i nettbank i dag
  3. Jeg bruker et March 5-40x56 FFP på ei Sako P72. Veldig moro på 25m pistolskive på 250 meter.
  4. Nosler Custom Competition 77 grain satt til 0,1mm fra riflinga med nær maks med VvN140 ut fra tabellen. Etter hva jeg har testet er dette optimalt med presisjon for pengene. Jeg får rundt 20-25 millimeter samlinger på 200 meter. Hver gang. Av og til mindre. Det samme gjelder for 80 grains Nosler Cc, men de går ikke i magasinet når de settes dypt nok til å nesten gå imot riflinga.
  5. Gladnytt!? Forhandlinger om overtakelse av Nammo Group (Lapua f.fl.) http://bulletin.accurateshooter.com/201 ... n-finland/
  6. Skyting forbudt i hele Agder... ? http://www.fvn.no/lokalt/Frykter-branne ... ffeWmthiK0
  7. Det er en niting rundt knallet. Jeg fjerner den med verktøyet til å ta grader inni hylsehalsen. Husker ikke merket, men den passer perfekt til formålet. Ellers helpresser jeg som vanlig. Jeg har ikke lagt merke til noe spesielt angående knallene. Skuddene funker fint både i Tikka T3 og i AR15
  8. Utenlandsk firma. Firmaet hadde demo. 8-10 kunder endte med å kjøpe Steiner fremfor SuB etter å ha prøvd begge. Bortsett fra klikkene som var mindre distinkte på de Steiner'ne som ble testet ble de var de svært like. Dette skal være endret på de senere modellene. De bedømte visstnok kikkertene som svært jevne, med hovedsaklig forskjeller av typen som går på personlig preferanser. Steiner ble bedømt til å ha noe skarpere bilde i senter. De oppgir også at salget av Steiner nå overgår SuBsalget. Kan sende deg en kopi av e-posten hvis du er interessert.
  9. Sjekket March 5-40en til TRG-22. Super kikkert på alle måter! Suveren skarphet og veldig lyssterk. 40X forstørrelse ga lyst og skarpt bilde langt inn i skumringa. Slår alt jeg har sett tidligere. Hadde en tre timers test på March 5-40x56, SuB PMII 5-25x56, IOR Terminator 12-52X56 og Leupold Mark4 ER/T 6,5-20X50 i går kveld. Fra klokka 20 til 23. Leupolden gav etter først, men likevel god optikk ift prisen. Både på skarphet og lys lå den noe bak de andre. Veldig jevnt mellom IOR, March og SuB. SuBen holdt følge helt ut, men forstørrelsen stopper på 25 ganger. Det merkes godt hvorfor SuB er den kikkerten "alle andre" sammenliknes med. Den er veldig bra! Mellom IORen og March'en var det i mine øyne March'en som var best. Close call på skarphet, men March'en var lysere. Da den i tillegg har FFP, mil-justeringer, genial zero-stop, nær ideell retikkel og den på alle måter virker som kvalitet så går jeg for den. Forøvrig fikk jeg tilbakemelding fra en forhandler som selger både SuB, Steiner og andre high-end optikkmerker. De hadde fått veldig gode tilbakemeldinger på Steiner og flere som foretrakk den fremfor SuB, Kahles og andre. Interessant...
  10. Etter noen timer med søk på nettet har jeg funnet følgende: Ikke særlig negativt å finne om Steiner. Virker som mange regner den (nesten) i, eller rett under, SuB-klassen. Subjektiv bedømming. Det er jo optikk, og det kommer sikkert an på øyet som ser. Svakheten er at det ikke er så mye å finne i forhold til nesten alt annet jeg kan komme på å søke på. Bortsett fra vurderingene som ble gjort i forhold til utviklingen på profilen på den originale sportskammen til Norton 19R i 1954/55 Kahles K624 står det en god del bra om, og noe ikke så bra. Det virker som det har vært en del tekniske feil med dem. Kanskje i en tidlig produksjonslot, kanskje i alle? Jeg var i utgangspunktet interessert i denne, men info om feil på dem får meg til å styre unna. Når man har litt våpen, og litt optikk, fra før, må man velge. Jeg har to gode rifler med god optikk, og jeg har to greie rifler uten optikk. Trenger jeg det ypperste øverste av überoptikk, eller er det greit nok med eks. Steiner? Jeg kan gå for "billigere" optikk til de nye riflene, eller oppgradere til eks March, og flytte en SuB nedover i rekken. Jeg har lenge hatt lyst på høyere forstyrrelse enn 25... Jeg tar TRG-22 på ordet og sjekker ut March 5-40x56en hans. At tårnet beveger seg feil vei kan jeg leve med. Tror jeg. At det er .5 mil justering kan jeg også leve med. Kanskje.
  11. Jeg vet ikke hvor mye man må betale for Hensoldt 3,5-26x56? Regner med at det er mye dyrere enn både SuB og Steiner? Det er kanskje spesialbestillinge som tar et par årstider også... Nå regner jeg med å få tak i Steiner til noe lavere pris enn det NM149 bruker i prissamenligningseksempelet sitt. Da jeg primært ønsker forstørrelse over 20, typisk 25, som maks, hvilket sikte vil dere da anbefale i prisleiet 14-18000? Sikte må/bør ha følgende fasiliteter: mil-retikkel, mil-justeringer, FFP, zerostop, utvendige justeringsratt for side/høyde/parallaxe, absolutt minimum justeringsområde 20 mil og retikkel som kan brukes til vinkelbedømmelse (msr/mlr el.l) KnuteriK: terminatoren kommer vel bare med moa- justeringer? Har lekt litt med en sånn, sammenliknet med PMII 5-25. Likte den godt, men jeg er ikke psykisk sterk nok til å klare tanken på å skulle mestre moa-tenking så lenge jeg har andre kikkerter i mil. Optikk og brukervennlighet sånn eller syns jeg var bra! Poacher: hva om forskjellen er 4000? Her i verden hvor jeg skyter klarer vi sjelden og aldri å finne plasser hvor vi kan skyte lenger enn 1200m...
  12. Takk for kort og konsist råd. Utdyp gjerne. Mener du styr unna, som i styr unna alt som ikke er Schmidt & Bender og Premier, eller styr unna Steiner, for det er ikke gode kikkerter? Steiner er kjent for solide håndkikkerter med god optikk. Military/tactical kikkertene har mil-justeringer, store utvendige tårn (DT), FFP, mil-retikkel med lys, zerostop og paralaxejustering. 4-16x50 koster rundt 14000. For meg er det ikke ubetydelig forskjell i forhold til S&B på ca 20000. 5-25x56 har samme funksjoner, men 26 mil justeringsområde. Den koster også noen lapper mindre enn S&B.
  13. Enig med VeT|Us! Har 2 TRG og 1 Sauer. 6,55x55 er en bedre langholdspatron enn .308, og den som er vanligst i Sauer STR. 308 er en kurant og grei patron, med ligger etter ballistisk sett. TRG er skytemaskiner. Lettskutte. Justerbare avtrekk. De er justerbare ergonomisk, kolbe i høyde og lengde, høyde på kinnstykket. Du får en ferdige pakke rett i neven, og de er lettsolgte om du vil ha noe annet. Kjøper du TRG kan du skyte opp 308 løpet og bytte til løp i en eller annen mer eller mindre kurant 6,5mm patron av eget ønske som passer i låskassa. I praktisk presisjon er TRG og Sauer gode nok i massevis. Det eneste er hvis du skal inn på tung, dyster og seriøs benkskyting... Sauer 200 STR + McMillan stokk = skytemaskin Men prøv først hvordan du liker originalstokken! Den er slett ikke ubrukelig. Husk også at hvor godt du klarer å treffe på lange hold avhenger like mye av optikk som av rifla.
×
×
  • Create New...