Jump to content

Vizla

Members
  • Posts

    428
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Vizla's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Long time since M67:-) Har ikke vært særlig aktiv her inne de siste åra. Hvis du husker tilbake så har vi hatt mange gode diskusjoner om bl.a ballistikk og lange hold opp gjennom årene. Bra det var en sånn kapasitet som deg som tok tia å svare meg:-) - Takker for data og refleksjoner rundt dette. Skulle gjerne hatt enda mer nøyaktige data på Colten. Om du eller andre har kunne hjelpe meg med dette, så hadde det vært helt topp. - For øvrig også ballistikk på tysk MG og mauser:-) - Glemte også et viktig forhold, nemlig høyde kulebane over siktelinje fra omlag 300 og ut til 2000m. - Vi skal nå i morgen til Gratangen å gjennomgå hendelsene i Gratangen i dagene 24. - 28. april 1940. Med andre ord hendelsen og tragedien som Trønder Bn ble utsatt for. Det skal i størst mulig grad søkes å fastslå hva som sannsynligvis hendte i de ulike fasene av striden. Der det ikke kan gjøres, skal det søkes skissert de ulike alternativer. Da kan ballistiske data være til god hjelp for å finne ut av mulig avgitt ild med virkning i mål fra tysk side. Men kanskje det viktigere blir å prøve å fastslå om Alta Bn kunne avgi ild med virkning fra sine posisjoner, da utilsiktet mot Trønder Bn (blue-on-blue).
  2. Noen her som besitter eller kan hjelpe til med ballistikk data for colt mitralijøsen? Skal benyttes til rekonstruere en historisk hendelse ved Narvik fronten. Formålet er å finne ut av og rekonstruere mulig avgitt ild mot mål under kampene i Gratangsbotn (Trønder bn og Alta Bn). Krag Jørgensen data med krigsammunisjon er også interessante.
  3. Takk for tips så langt Skal sjekke nærmere det med forkromming og brotsjing. Ringer Schau i morra.
  4. Noen som en besitter en 12/76 brotsj? Har en Lanber HA som jeg tenker å brotsje om
  5. Noen som har brotsj 12/70 - 12/76?
  6. Er det noen der ute som kan være behjelpelig med å simulere vha QuickLoad hastighetstap med kapping av 9,3x62 løp? Løpslengde i 1 cm intervall fra 48-42cm. Kan gjerne benytte Barnes TSX 250 grain og VVH 140 krutt, men ingen must.
  7. Noen som vet, har tysk tomgods fra krigen noen verdi?
  8. Har anskaffet en storm case im3300. Idden med denne var å kunne bytte skum etter hvilken våpen konfigurasjon jeg benytter. Dette var en god ide, helt til jeg så prisen på foamen. Helt vanvittige 3000,- Dette på et plastprodukt som koster nesten Da blir det naturlige spørsmålet, hvor kan en få kjøpt foam e.l. som en kan benytte?
  9. Vizla

    Truger

    MetalMorty Setter pris på en objektiv ærlig tilbakemelding
  10. Vizla

    Truger

    Synes foreløpig disse er de mest interesante til mitt bruk. Ser av tabellen til Atlas at 30" passer til 68 - 115 kg, og 35" passer til 80 - 136 kg. Jeg veier 99 kg. Vil i utgangspunktet ha trugene mest mulig kompakt, men hvilke erfaringer har du med disse med atnke på bæring ift din vekt, samt manøvrering, dvs skifte retning, traversering og oppover bakke?
  11. Vizla

    Truger

    Noen som har prøvd disse? http://www.friflyt.no/Generelt/Norsk-tr ... jonal-pris
  12. Vizla

    Truger

    Kjøpte siste nr av bladet Villmarksliv der de har testet truger. Etter å ha lest denne testen er jeg sånn-ca-like-langt. Trugene må fungere i gaupeterreng, og aller viktigste kriterie på en jakt truge at den er STILLE. De skriver at en av kriteriene som ble vurdert, var at trugene er stille. Men i omtalen på trugene nevner de ikke med et ord om de er stille eller ikke. Så hva skal en velge? I denne tråden er det en del innlegg som er bra, men også litt halleluja stemning over de en selv eier, selv om en nødvendigvis ikke har all verdens testing av andre truger på samvittigheten. Greit nok, for så vidt,men ønsker bare at noen kan fortelle meg objektivt hva som er bra. I jakt&fiske nr 12 2012 ble det testet truger der de hadde støy med i omtalen. Der var det Atlas Aspect 28 som var stillest, men 28" er for smått for meg og mine 0,1 tonn dødvekt. En får heller ikke disse trugene i større lengder. MSR kunne ut i fra testene være en god ide, men leser i begge testene at bindingene er lite torsjonstiv i hellinger. Stemmer dette? Tubbs Montainer 36, funker de i gaupelia?
  13. Har ikke ladet med Lee sine dier i 30-06 på mange år og sitter med en rekke forskjellige dier. Problemet er at jeg ikke husker hva som er hva av disse..... Det står et nummer på disse, f.eks 30/06-E7, men finner ikke ut hva den siste betegnelsen på diene betyr, f.eks E7? Kan noen hjelpe meg å finne ut av følgende dier: - LEE 30/06 - E7? Denne er en seaterdie - LEE 30/06 - B8? Også en seater die, men med annen nr.... - LEE 30/06 - K2? Også en seater die, men med annen nr.... - LEE 30/06 - C7? hylsepress die - LEE 30/06 - D8? Hylsepress die
  14. mauser 270 og SauerHansen. Justerte på dioptrien og lysprikken ble helt fin Tok for sikkerhets skyld en telefon til Zeiss, de bekreftet at kikkerten med aller største sannsynlighet var ute av fokus på dioptrien. De andre kikkertene jeg eier, har blitt skarpjustert v.h.a. skarpstilling av stolpene mot en lys flate, eks himmelen eller snøflater, dette på høy forstørring. I går kveld hadde jeg ikke den muligheten. Prøvde å skarpjustere dioptrien v.h.a stolpene og se om dette stemte overens med skarp rød-prikk, Dette sammenfalt, så da er vel alt i orden For å oppsummere. Lysprikken blir justert skarp ved hjelp av dioptrien (skarpstllingen) på kikkerten. Dette sammenfaller med skarpstilling av stolpene Takk for gode svar
×
×
  • Create New...