Jump to content

CanadaJeger

Members
  • Posts

    271
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

CanadaJeger's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg har kjoept meg en Falcon Menace 4-14, da jeg ville ha FFP og MilDot. Er ikke den beste optiske kvaliteten, men jeg er veldig fornoeyd. Falcon eller Millet kan vaere noe du kan se paa med forholdsvis rimelig pris:)
  2. Nei, en trenger ikke tilatelse og papirer for aa ha vaapen i bil. En trenger heller ikke det for aa fly innenlands. Men naar jeg hadde med rifle fra Norge var det mye styr og papirer... (De nektet meg foerst aa ta det med meg siden jeg skulle vaere der i over et halvt aar foer enn jeg skulle hjem til Norge, men da ble kjerringa mi sint paa Toll-mannen og sa at den skulle brukes paa jakt og var viktig for familien, og jaggu fikk pipa en annen lyd, og papirene ble stemplet. Du vil ikke moete henne paa krigsstien...) Men naa naar jeg har Kanadiske vaapen er det lite stress aa reise rundt med de saa lenge en har sin PAL.
  3. Det er i hvertfall enklere og billigere aa faa vaapen her i Canada. Jeg har PAL, (Possesion Acquisition License) og med det kan jeg ha saa mange jaktvaapen jeg vil. For aa faa PAL maa en gjennom et helgekurs som ikke har noe med jakt aa gjoere, men vaapensikkerhet og trygg bruk av vaapen. Saa faar en en enkel skriftlig test med 50 spoersmaal som skal luke ut de som aapenbart ikke vet nok til aa ha vaapen. Samt at det avrundes med en praktisk test hvor en maa vise at en behersker ACTS og PROVE: Assume every firearm is loaded. Control the muzzle direction at all times. Trigger finger must be kept off the trigger and out of the trigger guard. See that the firearm is unloaded - PROVE it safe. Point the firearm in the safest available direction. Remove all cartridges. Observe the chamber. Verify the feeding path. Examine the bore. Naar dette er gjennomfoert kan en kjoepe jaktrifler og hagler. Jeg er veldig forneoyd med systemet, men jeg skulle gjerne hatt lyddemper...
  4. Mins svigermor preparerer alle mine selskinn. De blir strekt og hengt, ogsaa bruker hun tanngarden for aa faa det mykt naar skinnet skal settes sammen igjen til bekledning. Genialt med votter og sko av selskinn! Fint og varmt er det ogsaa!
  5. Brodern hadde akkurat en slik situasjon for et par aar siden. Paa skogsfugljakt med hagle og kom over en elgokse som laa, paakjoert av toget, og luktet. Han ringte det inn, og ventet ved elgen til det kom oppsynsmann som tok avlivningen.
  6. Her hvor jeg bor i Arktis bruker vi telt paa isen. Da bruker vi "prospector telt", og faar varmen fra en Coleman stove som gaar pa Naptha. Der er det godt med plass, eneste ulempen er at de er tunge, saa uten skuter og slede kan det bli tungt. Men et lite fisketelt tror jeg duger, og jeg ville skaffet meg en liten coleman brenner til aa ha i teltet!
  7. Jeg har noen reinsdyrsskaller hengende paa veggen ute. Der har jeg bare tatt drillen og borret hull, stort nok til at en stor spiker med stort hode kommer inn i bunn ogsaa lar jeg gravitasjonen gjore resten, da det kun er et borret/frest spor over hullet hvor spikeren passer, men hodet paa sikeren ikke faller ut. Der henger de godt til og med i storm:) Kanskje litt rotete forklart, men funker fint...
  8. Er medlem! Har klart det hele tre ganger. Auu. Men den morsomste soeknaden til denne klubben staar fadern for. Vi var paa skytebanen for aa faa registrert treningsskudd foer oppskyting. Pappa skyter bra med sin 308, men han mente at han kunne skyte enda bedre om han slappet helt av. Saa han la seg bak boersa og var slapp i kroppen som gele. Skuddet gikk av og plutselig sto det en liten foss ut fra mellom oeynebrynene:) Og han er liker ikke aa drite paa draget, spesielt foran "folk" saa han snek seg med handa i panna ut av skytebanen med et rimelig roedt ansikt! Slemt aa le, men humrer fremdeles over den
  9. Har skutt en del reinsdyr med en gammel lee enfield i 303 british med aapne sikter. Foerste "caribouen" jeg skjoet her i Canada var ei simle paa vinterstid. Vi hadde sporet opp en liten flokk med simler og jeg hadde godt annlegg og siktet paa bog da den sto fint til paa ca. 70 meter. Men jeg maa ha hatt daarlig avtrekk for i det det smeller flyr ene hornet av og gjoer en liten salto i lufta og simla gaar rett i bakken. Kompisen min virker imponert, "head shot" med lee enfield. Men det var nok heller en meget heldig operatoer feil... Denne rifla har desverre gaatt i graven naa, men har faatt meg en M96 Carl Gustav i 6,5 som jeg skal bruke paa reindyr og sel fremover. Og denne har til og med kikkertsikte og gaar veldig godt!
  10. http://www.retten.no/lokale_nyheter/article6316680.ece
  11. Hva med Leupold VX6, 2-12? Jeg sikler selv etter denne.. Vedlig fint kikkertsikte, IMHO..
  12. Howa 1500 eller Weatherby Vanguard! 6,5 eller 308 win! Jaktdepotet selger vel fremdeles pakker med Vanguard?
  13. Jeg kjoerer American Eagle FMJ og S&B SP, begge 55gr gjennom min 223. (CZ 537 varmint, 1/9 snurr og 24" loep) Skuddene sitter innenfor en snusboks paa 100 meter...
×
×
  • Create New...