Jump to content

rådyrjeger

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rådyrjeger's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takker så mye for svar angående hylselengder. Er det noen som har noen tips om krutt mengde med det kruttet jeg nevner også?
  2. Hei alle ladekyndige her på kammeret. Jeg skal lade 45-70 til min Uberti 1885 High Wall. Har Federal og Hornady hylser, disse er 51,88 mm lange. I lade boken står det at trimmlengden på hylsene skal være 53,3. Noe som er rart syntes nå jeg da. Første spørsmål blir da, er dette farlig? Jeg skal lade med 405grs kule fra Clarry med gs, og jeg har kjøpt n135 krutt. Jeg ser at ladeboken foreslår 52 grs med dette kruttet som laveste. Syntes kruttet står meget høyt i hylsa, å at da kula presser kruttet en del ,ca 2mm. Kan dette skape et for høyt trykk i patronen, eller ikke? Finnes det noen annen ladedata eller erfaringer her inne, med dette kruttet og denne kula? Kan man gå noe ned på ladningen, i såfall hvor mye kan jeg gå ned på mengden? Takker samtidig alle som skriver her inne for mange fine og lærerike innlegg.
  3. Takker så mye for kjempe fin informasjon. Linken du la ved var meget fin å til stor hjelp. Atter en gang TUSEN HJERTLIG TAKK! !!!
  4. Tusen takk for svaret ditt!! Det var ganske så beroligende lesning. Hagla er i fra ca 1983-1986.Hvilke merker er det du mener? Er dette noe jeg kan finne ut mer om på nett? (Når det gjelder merker). Regner jo med at du mener de merkene som er slått inn under på kammerene. Hadde hvert fin å kunnet mer om hva de betyr. Uansett så setter jeg veldig stor pris på svaret ditt.☺☺
  5. Hei !! Jeg har en eldre Merkel mod 8. Bruker kun bly I den. Har noen Rotveil nr2 I bly. Det står semi magnum på pakka, å 40grs ladning. Er dette en for sterk patron for ei slik hagle? Hagla er I utmerket stand. Håper på et raskt å saklig svar.
  6. Hei alle Rådyr jeger og kommende rådyrjegere!!!!!!!!!! Ja så var Høgfoss og Fallan ute med ny film om rådyr og rådyr jakt igjen, å dette er en film av de helt skjeldne. Her er det mye humor og flotte jakt sener av de helt store, så for deg som enten er ihuga rådyrjeger eller som står i start gropa er dette en film du virkelig bør ha med deg. Når det gjelder humoren så er den så god, at det her er mulighet for å le seg skakk. Noe ihvertfall jeg gjorde, disse gutta har så mye humor i seg at det er helt utrolig. Her er det parodi på en kjente svensk jeger, og et flott skuespill når det gjeder hunder i superlange drev og Garmin gps. Jeg har aldrig hatt det så morsomt når jeg har sett en jakt film før, men som altid er det jo en lun å fin atmosfere i filmene til Høgfoss og Fallan. Det jeg syntes er enestående med fimene i fra disse guttaer, at de tar med seg alle punktene rundt jakta. For jeg syntes det er alt for mange jaktfilmer som har for mye skuddsener i seg, å det er jo ikke bare dette jakta handler om. For meg så teller det like mye med bålkosen og den lune praten rundt bålet, hvor man er sammen med gode venner. Dette er noe som de fleste filmene til disse to gutta får frem på en kjempe god måte. Så tusen takk for nok en gang en flott film gutter stå på videre, for er det noe jeg håper på så er det at dere aldrig gir dere med å produsere av dette slaget. Til dere som ikke har filmen, så kan jeg tipse dere om at den kan bestilles hos Winge våpen i Rygge 69262560. Dette er forøvrig en butikk innen jakt og friluftsliv som jeg også kan anbefale på det varmeste. Her får du meget fagkyndig hjelp, og en utrolig god service med meget hyggelige folk bak disken. Jeg personlig har hvert så heldig å være kunde hos Winge våpen i noen år nå, å jeg kan med hånda på hjertet love deg at jeg aldrig har gått skuffet ut av den butikken For her har de hele tiden kunden virkelig i fokus, noe som ikke er vanlig i alle butikker i dag. Så en stor takk til dere på winge våpen også. Takker for den flotte servicen dere altid yter. Mvh Roger
  7. Hei hei!!! Veldig morro å se disse bildene, da jeg også skal ha en valp i fra dette kullet. Det skal samtidig bli morro å få prøve Basset da jeg har en 4 år gammel Drever i fra før. Så det blir spennende å følge valpen din og min egen, i fremtiden. Masse lykke til med valpen din. Rådyrjeger.
  8. Hei!! Godt å se at det er fler av oss som har oppdaget det samme som meg. Jeg har heller ikke hvert noen jaktprøve fantast, men sekvensen som har med drevprøve å gjøre har gjort at dette skal jeg gjøre også. Som sagt først i denne tråden så vet ikke jeg om noen som vet å lage så fine jaktfilmer, som Runar Høgfoss og Ole Chr fallan. Jeg har alle som de har laget, å har sett alle så mange ganger at DVD spilleren snart kan dem utenatt. De er like interesante hver gang, å jeg koser meg like godt hver gang de settes på. Husk at de har 2 filmer med harejakt også(knall filmer) Så er det noen som ikke har alle så gjør deg selv den tjenesten å skaff deg disse, det er noe dere aldrig vil angre på. Filmene får du kjøpt hos: Runar Høgfoss tlf: 95258648 eller Winge våpen i Rygge tlf : 69262560. Mvh Roger Hansen
  9. Filmen kan du bestille hos Winge våpen 69262560.
  10. Ja endelig så var den her!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Var på villmarksmessa ved Lillestrøm på Lørdag, jeg og guttungen dro av sted fulle av forventning. Forventningene innfridde til det fulle, dette var en praktfull og flott messe så hit dra vi selvfølgelig til neste år også. Vi var jo særlig spent på å få treffe Runar Høgfoss med kone og Helge Bergan, å måten vi ble mottatt på var enestående. Tre enormt flotte personer, med beina godt planta på jorda tok i mot oss som om vi hadde kjent dem i alle år. Dette varmet skikkelig. Så var det filmen, veien hjem i fra lillestrøm til Råde ble liksom uendelig lang med Rådyr og rådyrjakt nr 5 i handleposen. Så når vi parkerte i gården var ikke veien inn til dvd spillern lang. Hele familien satt endelig samlet forann tvn og var kjempe spente, tankene jeg gjorde meg var kan de atter en gang ha skapt en så god film som sine forgjengere? Ja spenningen var nesten til å ta og føle på, men som alltid så innfrir disse gutta så uendelig godt. Jeg syntes at alle filmene som kommer i fra Runar Høgfoss og Ole Chr Fallan er i en særklasse, å det er leit å si hvem jeg liker best men denne filmen syntes jeg kansje var den beste av dem alle. Den har spenning, humor, skuddsener og en del hvor man kan lære en del om feks drevprøver. Denne filmen viser virkelig hva jakt er, for som en del andre filmer viser så virker det som om det er mest interesant å vise felling av viltet. Det er vel ikke det som er det største ved jakt, men kun en bonus når man jakter. Når man setter seg ned å ser filmene i fra disse gutta her, så føler jeg at man får bli med gutta på jakt og at man blir en del av den. Jeg hadde aldrig før sett disse gutta i virkligheten, men følte4 virkelig at de var bekjente av meg, før vi traff dem på messa. En ting til som jeg syntes er virkelig unikt med disse filmene er personlighetene som er med, de setter en helt spesiell stemning i filmene. Her går det i livlig diskusjoner om hvilke hundetyper som er best, å det i en lun og fin tone og om gevir bedømmelse. Da selvfølgelig om hvem som er finest. Det er bare en ting å si om disse filmene, har du ikke disse så skaff deg alle sammen å jeg kan love deg at du har utrolig mye å glede deg til. Dette hjelper deg å komme gjennom sommern, så virker ikke vente tiden så lang frem til neste jakt sessong. Så til Runar og Ole Chr og resten av alle de som medvirker. Tusen Tusen Takk for atter en gledlig filmopplevelse. Dette er filmer som varmer en rådyrjegers hjerte. For dere som bor i østfold og selvfølgelig andre steder i landet så er denne filme å få tak i hos Østfolds beste våpen jo jaktforetning: Winge våpen på Høyden i Rygge en foretning hvor den beste service er en selvfølge og eksperttisen er av topp kvalitet. Mvh Roger Hansen
  11. Rådyr og Rådyrjakt nr 5. Endelig endelig er den her, detta har jeg gått å venta på i snart 1 år. For er det noen som jeg mener virkelig kan å lage rådyrjakt filmer, så er det Runar Høgfoss og Ole Fallan. De kan det med å dra inn lun fin humor, og å vise hva som virkelig er jakt. Jeg får bare ikke fullrost der arbeidet disse gutta legger ned i disse filmene. Når man ser mange av de andre rådyrjakt filmene på markedet, så skulle man jo tro at det ikke var annet enn skuddsituasjoner i rådyrskogen. Det som jeg også syntes at de treffer så Jævlig godt med(unskyld språket) er, de gutta og jentene som er med i filmene. Dette er jordnære flotte mennesker, som setter en helt spesiell stemning i filmene. Jeg er så heldig å ha alle filmene i fra Runar og Ole, noe jeg er meget glad for for det er kun de som går igjen i dvd spilleren. tror vel snart at dvd spillern kan dem utenatt. Jeg tror vel ikke at jeg overdriver hvis jeg sier at jeg har sett alle minst 150 ganger hver. Det som er unikt med disse filmene er at du aldrig går lei dem, de er like fine hver gang. En ting til å det er at den også fenger mange som ikke bedriver jakt, for kona mi er like glad i dem hun også å hun driver ikke med jakt. Det er jo en del ganger som det er svært lite å se på tvn, da kan kona si som så. Kan du ikke sette på en Rådyr og rådyrjakt så har vi noe fint å se på, dette forteller vel sitt om hvor gode disse filmene er. Jeg så linken til youtube, å det er noe jeg ikke skulle gjort for nå virker det som en evighet til den 8 April. Så nå skal turen gå til Lillestrøm den 8 April, for å få tak i filmen og for å treffe gutta bak disse filmene for det er desverre noe jeg aldrig har gjort før. Så nå får man gå å finne på noe så ikke ventetiden blir så lang. (endelig julekveld for han far) Så Runar og Ole Tusen takk for kjempe flotte filmer, gleder meg som en unge til å se Rådyr og Rådyrjakt nr 5.
  12. Hei alle på Kammeret.no!!! Ja så var den endelig her Rådyr og rådyrjakt nr 4. Jeg ble like glad når jeg fikk se at den var kommet som om jeg skulle ha vunnet på lotto. Jeg er så heldig å ha fått tak i alle disse filmene i denne serien, å etter min mening så er det ingen jakt filmer som kommer opp mot disse. For disse viser alle sider ved jakten, både det sosiale sammen med jeger venner og hunder. Jeg har mange jakt filmer i min hylle, både av svenske og danske filmer. Ja og noen andre norske også, men for meg så virker det som om det bare er det å skyte rådyret som teller. Det jeg syntes er helt unikt med filmene til Runar Høgfoss og Ole Chr Fallan er at de viser alt det som er rundt jakta. F.eks jegre rundt bålet hvor praten går livlig om forskjellige hunde typer å her kommer den lune fine stemningen frem, som det som regel er blant jakt kompiser. Det er også lagt vekt på det at filmene er lærerike både når det gjelder jakt og om hundens innjaging, å her er det noe å lære for oss alle. Et eksempel på hvor bra disse filmene er. Min kone finnes ikke interesert i jakt men når det settes på en av disse filmene ja da koser hun seg altid, selv hun syntes de er enormt flotte. Jeg tror vel at jeg nå har sett de 2 første 150 ganger, å jeg er fortsatt like glad i å se dem. Mange vil vel nå si at ja han er vel gal da, men jeg kan forsikre dere om at da er jeg gal på en god måte. For disse filmene gjør meg altid glad og i godt humør, å de er faktisk med på å gjøre vente tiden frem mot neste høst litt kortere. Så hvis du ikke har disse filmen, så kan jeg på det varmeste anbefale deg om å skaffe deg disse. For er det noe jeg kan love så er det at du her vil ha menge hyggelige timer forann tvn. Så med disse ord vil jeg få Takke Runar Høgfoss og Ole Christian Fallan for kjempe flotte jaktfilmer, jeg håper at dere lager mange fler i fremtiden. Da er det ihvertfall noe å se frem til i fremtiden. Tusen Tusen Takk!!!!!!!!!!!! Mvh Roger Hansen Råde
×
×
  • Create New...