Jump to content

piril

Members
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

piril's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hvis dette fremdeles er aktuelt, så sitter jeg på en bråte kobberbelagt .22. Har sendt deg PM men ikke fått noe svar, kanskje noe ikke funker!
  2. Har dette våpenet i cal .38. Målt med meterstokk måler det 203X117X35mm. Legg det litt på skrå i kassa så klasser det inn uten modifiseringer
  3. OK. Så klasseføring i NAIS blir ikke aktuelt? Det er jo allerede klasseføring i 3B og 3C og FKP har bestemt at alle skal skyte 40 skudd fra 2015. Her er det tydeligvis muligheter for enda en endring. Håper på en snarlig oppdatering fra FKP slik at vi kan begynne å føre resultatene fra stevnene som er i full gang.
  4. Noen som kan bekrefte/avkrefte at det ble vedtatt endringer i klasseføring/opprykkskrav gjeldende fra 2016 på nevnte konferanse? Greit å vite siden klasseføringa allerede er i gang.
  5. Høres ut som det blir 6" her, ja!
  6. Som El Gringo sier, begynn med 6" og tren enhåndsskyting med dette en stund. Hvis du som meg synes dette blir tungt, er det en forholdsvis smal sak for en god smed å bytte til lettere skinne, event. kappe av litt av løpet. Uansett har du et utmerket utgangspunkt med ditt valg av komponenter. Lykke til!
  7. Bygget om en 4" 586 med 6" Clark løp og Aristokrat skinne en gang i tidenes morgen. Dengang var det mye mer enhånds i revolverfelt og overgangen ble for stor. Klarte rett og slett ikke holde nesa på revolveren oppe utover i løypa. Kuttet en tomme av løpet og balansen ble perfekt for meg. Har fungert i 25 år nå! Mange bruker revolveren i grovfelt så her vil man kunne støte på samme problemstilling.
  8. Mulig det. Nå var vel meningen med regel 2.2.2.1 at man skulle fordele premiegrunnlaget noenlunde jevnt utover klassene. Siden de fleste banestevner går uten premiering for tiden, har jo dette aspektet mindre relevans, så man kan jo sette kravene mer eller mindre tilfeldig. Regel 2.2.2.1. bør i så fall revideres.
  9. Opprykkskravene for baneprogrammene i NSF ble oppjustert for et par år siden. Dette har hatt som konsekvens at klasse A har blitt veldig liten og kun en håndfull skyttere på landsbasis klasser inn her. Har gjort en gjennomgang av resultatene fra NM i Bergen hvor følgende %-vise antall av deltakerne klart A-kravene i de forskjellige øvelsene: 2A: 6,6% (4 skyttere) 4: 16,4% (10 skyttere) 5: 5,4% (7 skyttere) 6F: 4,0% (5 skyttere) 6G: 3,9% (3 skyttere) 7F: 3,0% (4 skyttere) 7G: 1,4% (1 skytter) Dette harmonerer dårlig med Fellesreglementet regel 2.2.2.1: 2.2.2. KLASSEFØRING FOR NASJONALE STEVNER 2.2.2.1. "Forbundsstyret fastsetter de enkelte kvalifiseringskrav for klasseføring, etter innstilling fra fagkomiteene. Disse bør være satt slik at det blir tilnærmet likt antall skyttere i hver klasse, og slik at det tas behørig hensyn til rekrutteringen." -- Det er vel lov å anta at på NM stiller et flertall av landets beste skyttere opp. Når kun noen få av disse klarer å skyte A-kravene, er det vel kravene det er noe galt med og ikke skytterne? Er det noen som kan forklare hvilke tanker som ligger bak nåværende A-krav for baneskyting innen NSF?
  10. Enig! Savner feltskyting med "alle" hender, savner variasjon og forflytninger mellom målgrupper. Her østpå er det blitt for mye "plakatskyting" i feltløypa. -- Litt "on topic": Nevnte feltstevne hadde uvanlig høy vanskelighetsgrad. I mine snart 30 år som aktiv skytter har jeg ikke sett maken til "dårlige" vinnerresultater på noe feltstevne. Man vant fin med 4p ut, rev med 6p ut, grov med 8p ut og mil med 6p ut, noe som er helt uvanlig. Regelen er at en eller annen fyller alle øvelsene. At to skyttere fylte med SP/SR skyldes nok de fakta at disse klassene har mindre skudd slik at de minste skivene i noen grad kunne velges bort samtidig som det er lengre tid til rådighet for hvert skudd samt at det var selvsagt veldig bra prestasjoner av de to skytterene som klarte bragden. Men vanligvis er det 5-6 andre som også klarer å fylle disse øvelsene. For egen regning vil jeg føye til at jeg hadde det veldig morsomt også på dette feltstevnet. Gikk 4 runder og synes nok jeg bommet noe mer enn vanlig helt til jeg så hva alle andre fikk til! Min filosofi på felt: Ta hva du får presentert, gjør det beste ut av situasjonen(e) og vær glad for at noen klubber klarer (gidder) arrangere feltstevner. Det er krevende. Men "JA" til skyting med "alle" hender og mer variasjon med flere forflytninger, selv om dette vil kreve enda med av arrangørene! Exit: Nevnte stevne var ikke et eksempel på "plakatskyting". Kun to "plakater" og flere standplasser med fallfigurer og flere med to forflytninger. Bra!
  11. Klassesetningen i åpne stevner er overhodet ikke et "problem" for meg personlig. På bakgrunn av at en titt på terminlistene for dette året avslører at de aller fleste banestevner nå blir avviklet uten premiering ( i min krets som er Buskerud nær sagt alle), stiller jeg spørsmål ved hensikten med klassesetting som unektelig er et ekstraarbeid for klubber/krets/forbund.
  12. Synes absolutt det går an å bruke oppslutningen om "klasseløse" øvelser som et tegn på at det går an å finne annen motivasjon til aktivitet enn å dele inn åpen klasse etter ferdigheter (treningsmengde). Synes som sagt at klassesettingen gir unødig byråkrati som man burde kunne kvitte seg med. Vi snakker jo om "voksenidrett" her. Er det ingen som meg som sitter med litt flau smak i munnen når de henter førstepremien i C-klassen og oppdager at den er fem ganger så "fin" som den stevnets beste skytter fikk? Som et kjent norsk rockeband sier: " Var det vinneren som vant?".
  13. Slettet av forfatter. Brudd på forumregler.......
  14. Ok, ser den. Ser jo også muligheten for at majoriteten av skyttere deler din oppfatning her, det er det jeg gjerne vil ha svar på. Selv har jeg alltid hatt et avslappet forhold til klassene, jeg aner ikke hvilken klasse jeg tilhører i de forskjellige øvelsene. Konkurrerer først og fremst mot meg selv, så får resultatet vise hvor jeg står i forhold til de andre. Sammenligner meg alltid mot stevnets vinner derimot, ikke klassevinneren. Rar sånn, mulig det bare er meg.
  15. Helt enig! La oss beholde alders/kjønnsbestemte klasser i mesterskap, der kan den enkelte veteran/ kvinne selv bestemme hvilken klasse de vil stille i. Det er den unødvendige, påtvungne klasseinndelingen i åpne, approberte stevner jeg stiller spørsmål ved.
×
×
  • Create New...