Jump to content

Moose on the loose

Members
  • Posts

    127
  • Joined

  • Last visited

About Moose on the loose

  • Birthday 02/07/1966

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Moose on the loose's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. @Fredrik I 1962 oppfant Leupold duplex reticle; Så kom flere kikkertsikte merker med egne "knock off" etterlikninger. Feks. Burris med ballestic plex og Zeiss med Z-plex De legger bare til plex til i navnet av reticle og de forandrer litt for å gjøre det litt annerledes.
  2. @asterix Jeg er veldig imponert over din brede erfaring ang. våpen og optikk; ser ut til at uansett hvilket merke eller utgave det blir spurt om, så har du enten hatt den eller har den? Ref. dine tidligere innlegg.
  3. @Mr. Polar Takk for svaret! Den 2. linken du sendte er ikke Eliminator, det er det gamle kikkertsiktet. Den 1. linken var prisen 795 dollar, men før du mottar den her, blir regnestykket: $795 + $40 frakt= $835 835x5,8= 4843x 1,25 moms = 6053 + ca.200 (utlegprov.)= kr.6253 Hvordan fikk du det til å bli kr. 5.000,-?
  4. @Mr. Polar; Kr.5000 ?? Kan jeg kjøpe 5 fra deg til kr.5500?
  5. Her er noen grunner ; 1 - Den norske importører kjøper ikke store nok mengder til å få en god pris. 2 - moms i Norge er 25%, men i USA for ex. 6-10% 3 - Alle kostnader som (arbeid, husleie og strøm) er dyrere i Norge enn andre steder. 4 - Det er vanlig i Norge for en forhandler å gå X 2-3 ganger på innkjøp prisen 5 - La oss ikke glemme, vi alle vil ha en sommer hytte og en vinter hytte .
  6. Hei! Du kan prøve Villmarksbutikken på Jessheim; http://www.villmarksbutikken.net/produk ... hRHU7E.ips
  7. Hei! Her er en "taste" av Zeiss priser i Frankrike... http://www.pecheur.com/vente-zeiss-0,441,0,0.html
  8. @trådstarter 9,3x62 SL Stakkars deg! Send meg en PM med adressen din og jeg sender deg et par Lectra sokker gratis. Jeg har ikke prøvd dem selv, men gi meg gjerne en tilbakemelding på hvordan de fungerer, så kanskje jeg importerer flere. Du høres ut som en god kanditat for å prøve disse = ) Batteries not included
  9. Ja, generasjon 3+4 og Thermal imaging kikkerter er det restriksjoner på. Når det gjelder "vanlige" kikkerter, må man feks. ha lisens for Leupold Mark 4. De to største distributører i Norge av Leupold har slik lisens og kan dermed selge i Norge. Butikker i USA eksporterer kikkerter og noen bryter loven ved å selge utenfor USA selv om de ikke har lisens. Her er et eksempel på et stykke fra en amerikans avis og hva som skjedde med Alex Roy og Euro optics... http://www.sungazette.com/page/content. ... l?nav=5052
  10. Til trådstarter. Dette er min erfaring i bransjen; Dersom du reiser ut av Norge med noe, må du rapportere dette før du reiser ut av landet slik at de vet at du hadde med deg dette ut av landet og kommer tilbake med det. Det blir rapportert på ditt passnummer. Det er den eneste måten å unngå å betale mva; de kommer ellers ikke til å tro på at du har hatt med deg dette fra Norge. Når det gjelder riflekikkerter, er det bare noen typer kikkerter som brukes av det militære, som ikke kan eksporteres fra USA. En kan bruke en generell regel om at dersom produktet selges i butikker i Norge, kan det importeres til Norge. Taktiske militære reiflekikkerter kan importeres til Norge med en spesiell tillatelse fordi Norge er en del av NATO. Montasjer til kikkert blir regnet som en del av våpenet, og man trenger våpenlisens for å importere til Norge.
  11. Hei, Dette er mitt innlegg fra tidligere tråd; AO (Adjustable Objective) betyr en kikkert har parallax justering, men hva er det? . Vel, reticle i en kikkert er nærmere øyet enn målet. Så hvis du ikke plasserer sighting øye på samme sted hver gang du ser gjennom kikkerten, vises reticlet å flytte bare litt, i forhold til målet. Det kommer til å flytte "striken" i pellet bare litt også, og det betyr mindre nøyaktighet! Kikkerter for skytevåpen har vanligvis sine parallax korreksjon fast et stykke ut, som 100 eller 150 yards. Uansett hvilken serie som er satt av fabrikken, skal det være så lite parallax som det er mulig å få. Og la oss være ærlige, en elgjeger bryr seg ikke om hans kule lander to incher til høyre for sine mål punkt - så lenge den gjør jobben han hadde til hensikt. Men skyttere av luftvåpen streber for en nøyaktighet som andre skyttere aldri ville drømme om! Vi ønsker å treffe innenfor et halvt pellet's diameter på 35 meter! Jegere skyter ikke vanligvis så nære, og de bryr seg ikke om å treffe innenfor 0,09-inches av sine mål! Effektene av parallax er størst ved svært nært hold, så på 1990-tallet, puttet mange parallax justeringer på kikkertene sine. Skytteren så deretter gjennom kikkerten og justerte slik at målet var så skarpt som mulig. Når det skjedde, reduserte parallaxen feil så mye som mulig for det aktuelle målet.
  12. Hei! Info fra Nikon USA (monarch african) http://www.nikonhunting.com/riflescopes ... rican.html
  13. Bushnell elite 6500 4.5-30X50 Kr.6600 inkl. moms og frakt
  14. Hei! Beklager...my bad Her er info om Monarch X håndkikkerter: http://www.nikon-monarch-x.eu/img/MonarchX_En.pdf http://www.nikonsportoptics.com/Product ... index.page
  15. Hei! Monarch X er bare det amerikanske markedets navn for Nikon MCX her i Norge. Det finnes to modeller; (1) 2.5-10X44 med (nikoplex,mildot og mildot ill.) retikkler. (2) 4-16X50 med (nikoplex og mildot) retikkler og retikkel nr. 4 i Norge Dette er en tøffere kikkert; Nikon hevder den kan overleve 10-tusener skudd. Retikkelet på Monarch X/MCX har etset glass som gir bedre motstandsdyktighet mot slag og rekyl. Turret mounted and side focus parallax adjustments. Jeg har hørt at Nikon kanskje skal slutte å produsere Monarch X for det amerikanske markedet.
×
×
  • Create New...