Jump to content

Lakelanderen

Members
  • Posts

    85
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lakelanderen's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

2

Reputation

  1. 6,5X55 og 6,5X55SE er det samme men så har vi 6,5x55 scan som har litt andre toleranser. (takler litt lengre maks lengde)grovt sett.
  2. Edit Vavlo ,ordliste med automatisk rette funksjon kan vare noe dritt.
  3. Støtter Varlo. Hadde en Tikka M55 som laga slike merker på hylsene, det viste seg etter en del grubling og prøving at bulken kom av at hylsen traff fremre del av utkasteråpningen når eg tok ladegrep.
  4. Vel eg var så smart at eg skaut inn på elektronikk før et jaktfelt stevne. Det angret eg bittert på etter kvart som jaktfeltstevnet gikk sin vante gang. Kan vel mest karakterisere det som kampen om sisteplassen. Sjekket innskyting på papp etter at stevnet var ferdig, treffpunkt var da ca 10 Cm opp til høgre. Så innskyting for jakt forgår på papp for min del, elektronikk som en ikke har kontroll på om den har vert kalibrert siden den var innkjøpt stoler eg ikke på til innskyting for jakt formål.
  5. Fant også en annen patron med magnetisk kule. Kan dette være en eller annen form for rekrutt patron? Virker som det er svært lite krutt i patronen. En Raufoss patron fra 1951
  6. Da har eg endelig fått tatt bilde av patron, kulen er blank og magnetisk det er ikke hylsen.
  7. Skal ta en sjekk når eg berre kommer meg heim igjen. Skal sjekke med magnet og ta bilde av heile patronen slik at eg får lagt det inn her. Trur at det kan vere ei D spiss kule, den er blank å sjå til hvis eg ikkje husker heilt feil.
  8. Hei kom over noen gamle Norma patroner i kaliber 6,5 X 55. ser ut til å være stål patroner. Noen som kan seie noe om alder på disse. sjå bilde av bunn. Mvh Lakelanderen
  9. Ta en av hylsene som har merke og del den på langs så ser du om det er begynnende hylseseperasjon. Hylsen vil da være betydelig tynnere der merket er hvis det er starten på separasjon.
  10. Hei her finner du det meste angående N140 og 100gr kule. Ingen rifler går likt å her er det berre å prøve for å sjå hva som passer. https://www.vihtavuori.com/reloading-data/rifle-reloading/?cartridge=71 følg linken og finn den ladningen som passer podens våpen.
  11. Hei Takker for svarene eg har fått så langt. Har ingen lignende utfordringer der eg selv jakter. Dette var meint som en prinsippiell diskusjon. En kan vel ikke berre kreve selv om man er grunneier. Hva da med personværn og oppbevaring av person opplysninger som både våpenkortet og jegeravgift kortet inneholder, det er her snakk om en del opplysninger som kan misbrukes, kan det da stilles krav til oppbevaring av slike opplysninger. Det er ingen som har problemer med å vise våpenkortet og jegeravgiftskortet, men forlange kopi.
  12. Hei. Det har dukket opp et interessant tema, kan grunneier kreve kopi av våpenkort ved utleie av jakt? At grunneier vil forsikre seg om at alle papirer er i orden og vil se jegeravgiftskort og kanskje våpenkort er greit, men kopi? Hvordan forholder man seg til sånne krav? Mvh Lakelanderen
  13. Takker for god info. Eg blir like imponert hver gang, over kunnskapen somme har her på forumet. mvh Lakelanderen
  14. Hei kom over en gammel eske med patroner da eg skulle hjelpe en kompis å rydde en gamme løe. Noen som kan fortelle hva slags patroner dette har vert?
  15. Hei kan ikke gi deg noe godt svar på første spørsmål. på spørsmål 2 følger eg den enkle regelen magnum hetter til magnum kaliber og standard hetter til standard kaliber. Mvh Lakelanderen
×
×
  • Create New...