Jump to content

oeho

Members
  • Posts

    127
  • Joined

  • Last visited

About oeho

  • Birthday 03/19/1987

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

oeho's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Ikkje noko problem å kombinere utdanning med jakt, så lenge du er litt strukturert. Har stor erfaring på området;)
  2. Hm, mykje nytt på inatur ja! Men virkar som det framleis er snakk om to "hovedsøknader", 1 til fjellstyra og 1 til Statskog.
  3. Heilt einig i trådstartar sitt forslag! Og alle de som sit her og er så redde for ikkje å få premie i klasse D: Slå av PC, finn fram pistol og kvitt ark, heng opp arket, TØRRTREN. Så kanskje de får premie i open klasse til neste år:)
  4. Då var første periode over, og kan vel oppsummerast med at situasjonen er omtrent som dei siste åra der eg jaktar i NT. Har fått nokre fuglar og blitt lurt av ein del til! Lita oppsummering her: http://ohopedal.blogspot.no/
  5. Trakka i 7t i NT i dag, ingen fugl sett eller høyrt... Nokre få skot frå andre. Får vel prøve litt til i morgon!
  6. Ingen ting med saken å gjere, men hadde akkurat ei geit på 3 meters hald, på motsatt side av stoveglaset her. Hausten er ei fin tid:)
  7. Då vert det fjelltur i år også! Godt å ha ei unnskyldning for å drive litt fysisk trening framover...
  8. Hei, du må vel dele resultatet av denne på to for å få denne i joules om jeg ikke husker helt feil... KE = 1/2 (M * (V * V)) Du har sjølvsagt heilt rett! Litt rask i vendinga:)
  9. Anslagsenergi = kinetisk energi Ek=mv^2 m=vekt i kg v=hastigheit i m/s
  10. oeho

    Seljakt 2012

    I vatnet ser du at kobbeskallen er konkav sett frå sida, havertskallen er rett eller konveks. På tennene har kobba fleire toppar på kvar tann, mens haverten har lengre og enkle tenner. Kort fortalt. Så om skyttaren her har sett på tennene har han nok rett;)
  11. Viktig å hugse at det er stor forskjell på grasender og fisk/dykkender! Grasender (Stokkand osb) er fine å ribbe og steike med fettet/huda. Desse kan også henge sine døgngrader etter at innvollane er ute. Fiskeetande ender og anna sjøfugl bør som det er sagt over flåast og brysta reinskjerast snarast, helst medan fuglen er varm. Sjøvle brysta kan så mørnast i kjøleskåpet. Men smaken er bra, berre å steike som ein biff. Lukke til!
  12. Når de brukar kasser til CB, spenner de fella før eller etter at den er på plass i kassa? Er "taket" på kassa laust, slik at du kjem til for spenning av fella?
  13. Passeleg mengde fløyte/sæterrømme, lauk og sopp oppi der så blir det knall det! Har jo allereie god buljong:)
  14. Fekk kalven min i Dalsida i går kveld: http://ohopedal.blogspot.com
×
×
  • Create New...