Jump to content

jagaren

Members
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jagaren's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er noen kjent med de nye bestemmelsene om deaktivering av våpen? Har funnet, men ikke noe følgeskriv eller dato for når de gjelder fra.
  2. Er det noen som vet hvor man får tak i pakning til en Diana mod 75?
  3. Vi har ikke nok øde områder til å huse viltlevende ulv i Norge i dag. Det er ingen steder man kan ha viltlevende ulv uten at det blir konflikter med befolkningen i området. Ulven i Europa er ikke utrydningstruet. Det var nok ikke for ingenting at det ble innført skuddpremie på ulv i Grekenland 600 år før Kristus. Ulv gikk ikke noe godt sammen med folk da heller. Det har jo ikke blitt noe mindre folk siden år 600 før Kristus.
  4. jagaren

    Bleking

    Har et elggevir som jeg ikke får ut allt fettet fra skallen på. Hvordan gjør man det? Når skallen har ligget en stund så har kraniet blitt brunt. Hvordan gjør man det da?
  5. Jeg har ei slik pipe i min M98 i 308 Norma magnum. Det er jo litt jobb før du får ei slik pipe gjenget, brotsjet og formet utvendig, pusset og brunert. Skal man betale noen for å gjøre dette så blir det ei dyr pipe. Kan man gjøre det selv så blir det ei billig pipe. Men mye jobb. TEM
  6. Tidligere så fantes det ei Børsemakerskole i USA som noen har gått. Men den førte ikke til noen svenneprøve. Tror den kun var etårig.
  7. Det er riktig som foregåend skrev om mengdetrening. Men det som er viktig med mengdetrening er at det gjøres riktig, ellers må du starte på nytt på et eller annet tidspunkt. Start å skyte på et så stort område som du "vingler", for da er det lettere å ta avtrekk uten å nappe og møte med skuldra. Etter hvert så kan du minske størrelsen på sikteområdet. Det går riktignok an å skyte ganske bra med å "klippe"skuddet når du har lett avtrekk. Men når du begynner å bli rekylredd, så vil mange automatisk "møte "rekylen med skuldra. Dette skjer ubevist og bør ikke automatiseres. Dette ser man tydelig når noen får et klikk.
  8. Hallo Vet du hvilken pakning som lekker?
  9. Hallo Dersom du går inn på Youtube og søker på "Viltmål" så finner du instruksjonsfilm på svensk.
  10. På en M98 må du ta av den fremre kulen på avtrekkeren. Det er den kulen som ligger an mot låskassa. Avtrekket er konstruert slik at når du har tatt inn trykkpunktet så skal avtrekkerhaken være bare bittelittegrann i inngrep med hanen når den bakre "kulen" på avtrekkeren får kontakt med låskassen. Når du presser avtrekket litt lenger inn så vil avtrekkerhaken gli ut av inngrep med hanen. I ditt tilfelle så går avtrekkerhaken ut av inngrep med hanen før den bakre kulen kommer i kontakt med låskassen. Når jeg sier "ta av" så mener jeg å bryne bort noen hundredeler om gangen og prøve. Avtrekket må adskilles for å komme til. Det skal ikke gjøres noe med hanens spennro eller avtrekkerhakens spennro. Disse kan poleres, men dersom de slipes ytterst slik at flaten blir avrundet mot tuppen av spennroen, så vil ikke avtrekkerhaken gå tilbake når du har tatt inn trykkpunkte og sluppet avtrekkeren ut igjen. Det enkleste er å la en børsemaker fikse det.
  11. Jeg ville anbefale en brukt Walther LGR. De kan du skyte hundretusener av skudd med. Med gode kuler så henger kula i hullet etter 5 skudd. Avtrekket er justerbart. Du kan bytte fjærer i avtrekket så du får lett eller tungt. (tungt 1,5 kg) Dersom formålet er trening er dette et bra alternativ. Et slikt våpen er rekylfritt. Men det er ikke egnet til jakt. Slike finnes tilsalgs fra 1500 til 3000 brukte. Den taper seg ikke noe særlig om du har hatt ei i noen år.
  12. Hallo igjen. Jeg fant det ikke jeg heller. Det er antagelig tatt bort. Jeg har sett på den tidligere. Det ligger noe på ISSF sine sider. Viltmåløvelsene er forholdsvis vanskelige og mange skudd. Hemligheten til suksess på dette området er hardt arbeid over lang tid. Det er årsaken til at det ikke er flere som skyter de øvelsene. Anbefaler at du prøver deg på skyting på løpende elg først. Det er også ganske bra stevnetilbud innen løpende elg. Når du skyter bra på elgen kan du prøve deg på et hjortestevne. Løpende villsvin er den artigste og regnes av mange som skyingens formel 1. 10m grenen på luft er den vanskeligste. Det ideelle er å ha tilgang på en luftbane som man kan trene på i vinterhalvåret. Når du behersker luftskytinga, så behersker du allt det andre også.
  13. Hallo Se på det svenske sportskytterforbundet sine nettsider. Der ligger det en video som viser teknikk for skyting på bevegelige mål. Det er også beskrevet på nettsidene til Norges skytterforbund. Det finnes i dag hovedsakelig fire forskjellige konkuransegrener for skyting på bevegelige mål. Det er skyting på løpende elg, som er Norges Jeger og fiskeforbund sin gren. Det skytes 5 skudd stående, 5 skudd sittende og 5 eller 10 skudd løpende på 5 delt skive, avstand ca 100m. Skanseåpning 23m skiva er synlig fra 4,5- 5,5 sek. Skytes med våpen godkjent for storviltjakt(unntak for rekrutter)Norges Skytterforbund organiserer 3 forskjellige grener. Det er løpende hjort 40 skudd, enkel og dobbelskudd, omtrent samme øvelse som elgskyting. Løpende villsvin, 60 skudd normalprogram(30 langsomme og 30 hurtige) og 40 skudd mix( hurtige og langsomme om hverandre) Skytes på 50 m avstand med våpen i kal .22. Langsomme sprang går på 5 sekunder og hurtige 2,5 sek. Den siste øvelsen er en innendørsøvelse som skytes på 10m avstand med luftgevær og kikkertsikte. Problemet med skyting på bevegelig mål er ikke hvor du skal sikte, men å klare å ta et kontrollert avtrekk der. Det som er beskrevet ovenfor er fine muligheter til å trene skyting på bevegelige mål.
  14. Hallo Det ligger noe på det svenske sportskytterforbundet sin hjemmeside. Dersom du møter opp på Løvenskioldbanen, så vil det være mulig å få veiledning, samt se de beste skytterne i Norge skyte. Det er noen enkle momenter som du kan øve på. Det meste kan du gjøre hjemme i stua foran et speil. Våpenet må være tilpasset slik at når kolben løftes til kinnet, så skal du se rett inn i kikkerten i riktig avstand fra okularet. Start med å holde pipa i cirka samme høyde som målet. Hold pipa mot et punkt på veggen. Løft våpenet sakte og kontrollert slik at du får det punktet i siktet. Når våpenet er i skuldra så drar du våpenet inn i skuldra med høyre hånd. Det beste er å øke draget litt hele tiden. Det verste som kan skje er at "draget" slippes opp rett før skuddet. For å gi våpenet best mulig støtte i skuldra, og for at "draget"skal gå rett bakover, så skal høyre albue holdes omtrent rett ut. Venstre hånd skal holde løst om forskjeftet og kun holde børsa oppe. Skuddet avgjøres i løftet. Det er meget viktig å komme opp så nært siktepunktet som mulig hver gang. Det er bedre å bruke litt lengre tid på løftet og treffe i siktepunktet enn å komme opp langt unna. Noe synes det er best å komme opp under eller bak for så å "gå"inn mot siktepunktet. Husk at bevegelsene i løftet skal være så enkle og rasjonelle som mulig.Ingen unødige bevegelser. Hodet skal være i samme posisjon under skuddet som før løftet. Når du får til løftet riktig så må du mengde trene løftet slik at det sitter til du kommer i en stresset situasjon. Det trengs 5000 repetisjoner for å automatisere et bevegelsesmønster. Lykke til.
  15. Hanen har en skråflate som ligger an mot skråflaten på sluttstykket. Friksjonen her må være så liten som mulig. Poleres og tilpasses med fineste slipepasta. Hæyre side på hanen som presses mor låskassa bær også være glatt. Det kan bli veldig bra, men det er mange timer med jobbing. Det er viktig at man slipper å bruke for mye kraft når man skal ta ladegrep. Man må også polere alle flater der sluttstykket har kontakt med låskassen, ellers "klyper" sluttstykket seg fast. Alle kontaktflater må selvfølgelig smøres med smøremiddel med rett viskositet i forhold til hvor stort trykk det er på de enkelte flatene. En enkel måte å løse problemet på er å kjøpe en Husqvarna 1900. Jagaren
×
×
  • Create New...