Jump to content

2xmauser

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

    Never

About 2xmauser

  • Birthday 02/13/1968

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

2xmauser's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei, har brukt elmax på hjortejakt ei stund. Har ingen problem med eggen i forhold til bein. Etter ei tids bruk, synest eg det er eit flott stål til jaktknivar. Til anna bruk veit eg ikkje.
  2. Eg meiner og sjølvsagt at kjøt av felt vilt skal nyttast til mat. Men hylekoret av moralens voktere på Kammeret kan bli vel mykje av og til. Berre ein tanke.
  3. Men våpen og utstyr til 100 000 kr er ok.......
  4. Me har det slik; får me ikkje det me vil ha,så er det ingen forhandling og ferdig.Jegerane me leiger ut til, kan fritt velge å ikkje jakte.Men om dei vil jakte av oss, er det me som grunneigarar som set prisen. Det ingen tvang, nokon vei. Det er vel og slik at ein som leigejeger betalar for kjøt,jakt og opplevelsen, altså det å jakte sjølvstendig utan at nokon blandar seg inn i feks. gjennomføring av jakta.Dette må ein som ikkje sjølv eig grunn rett og slett betale for. Prisnivå vert vel då ei vurdering kvar enkelt må ta. God jakt til alle Kammerater.
  5. Steike, det er vel noko med dei flottaste knivane eg har sett.Jammen flott gjordt å dele synet med oss andre.Nr 7 ser ut til å ha flott blad og form ellers til jakt/slakting.
  6. Eit flott prosjekt.Flott med god beskrivelse av framgangsmåte. Blir å vente i spenning for å sjå ferdig kniv.
  7. Trur dette er nok ein god kniv fra Helle.Skaftet ser ut til å ha svært god form, og i motsetning til Brusletto så har Helle godt stål i sine kniver.Og ja, eg har fleire kniver fra begge produsentene.
  8. Om du har budsjett på intill 3000, er ein tollekniv fra Bache-Wiig vel verdt å vurdere.
  9. 2xmauser

    Stabilisert tre

    Synest desse knivane ser svært flotte ut, trur du har taket på dette med knivmaking.Kan gjerne være ein tanke å snakke med feks.Bache-Wiig om prosessen med å stabelisere trevirke.Han har iallefall flotte og slitesterke skaft.Er sjølvsagt mange andre som kan dette og, berre eit tips.
  10. Helland sa til meg at han har bygd ein drilling, så han har vel litt kunnskap, skulle ein tru.Og han er ein triveleg kar å prate med, så det er berre å hive seg på tlf.
  11. Har samekniv fra Helle, som ikkje er rustfri.Denne har holdt ut med kraftig misbruk i 25 år.Men den må stellast for at man skal unngå rust,og bortsett fra kniven fra Bache-Wiig er den fortsatt favoritten.
  12. +1 , det enklaste er ofte det beste.
  13. Mest unødvendige ein kan ha med? Trua om at uten det nyaste og dyraste utstyret, er det ikkje mulig å jakte.
  14. Eg skaffer trevirke til knivskaft til han, så denne kniven er "betaling" for alle emna.Har ikkje spurt etter prisen, er ikkje så viktig.Men mannen har strenge krav til kva emne som er brukande og ikkje, og ikkje alt går gjennom "sensuren". Men FOR ein kniv Er forøvrig reine pilgrimsvandringa for ein knivinteressert å få komme inn i verkstaden/atelieet til Bache-Wiig.
×
×
  • Create New...