Jump to content

EirikVR

Members
  • Posts

    118
  • Joined

  • Last visited

EirikVR's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takker for svar! Hvordan pleier du å forholde deg til bikkja når den søker? Rusler du bare rolig i en bestemt retning, eller prøver du å sørge for å holde kontakten? Hu jeg jakta med var en engelsk setter, og til tidere gikk hun ganske stort, men det er kanskje bare typisk for rasen?
  2. Vi har jakta i to dager nå med en 2 år gammel engelsk setter vi har vært så heldig å få låne. Vi har vært to jegere og virkelig fått innsikt i hvor vanskelig denne jakta er! Særlig så langt ute i sesongen, løvfallet var kommet langt og fuglen var veldig skjær! Masse oppflukter, men bare noen ytterst få brukbare skuddsjanser. Ble med en orrhane til slutt, det var gøy! (Min første skogsfugl!) Men det jeg lurer på er: Kan dere si noe generelt om hvordan man bør stelle seg opp når hunden har stand? Hvordan kan vi få hunden til å følge på når fuglen lister seg ut av rekkevidde? Er det noe som enkelt og greit kommer med erfaring? Det var en gang hvor hunden fulgte en tiur skikkelig bra, men da rota jeg det til sjøl ved å stoppe opp i en ugunstig posisjon rett før fuglen fløy. Så og si hver gang det var oppflukt hadde fuglen kommet seg rundt tjue meter unna bikkja. Hvis vi ga reisningskommando skjedde det at hunden bykset fram og tilsynelatende mistet litt oversikt, deretter hørte vi gjerne fuglen fly bak ei treklynge eller noe lignende. Hvordan bør vi gå når hunden søker? Forholde oss rolig og traske i en bestemt retning, mens hunden avsøker terrenget, eller prøve å bli med litt etter henne? Når man har Garmin Astro blir man fort litt lat ...
  3. La oss håpe det. Dette problemet har ihvertfall bidratt til lite søvn om nettene, noen fæle mareritt og enormt mye frustrasjon.
  4. Har jakta i 2 år nå, og er 16 år gammel. På skytebanen skyter jeg godt, nesten alltid omkring 18-20 treff av 25 mulige, men jeg har etterhvert funnet ut at skyting under jakt er noe ganske annet. Det ble to av sju treff på rypejakta og under en skogsfugljakttur i går bomma jeg på ei røy som fløy ut en halvmeter unna meg og la seg mot sida, som om den inviterte meg til å skyte den. Var grenseløst frustrert. På skytebanen føles det som om det går mer automatisk og mer på instinkt. Noe sier meg at jeg bør begynne å utvikle et mer bevisst forhold til skyteteknikken min? Jeg føler også at jeg stresser for mye når det er stand og jeg venter på oppflukten. Er det noen som vil dele noen råd og tips om hvordan jeg kan lykkes bedre med skyting under jakt?
  5. EirikVR

    Jaktstøvler

    Har kjøpt meg et par Viking Grizzly, så håper det blir great success under høstjakta i år! Skal bruke tida framover nå til litt testing. Takk for alle råd og innspill i tråden.
  6. EirikVR

    Jaktstøvler

    Greit, takk alle sammen for hjelpen, jeg skal dra på butikken og prøve ut litt, blir vel kanskje Viking Hunter til slutt ...
  7. EirikVR

    Jaktstøvler

    Takker for svar! Jeg må dra til en butikk og prøve litt tror jeg ... Noen som har kjennskap til Viking Sniper eller Viking Hunter? Dette er også GTX-støvler til en ganske rimelig penge. Viking Hunter: http://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=24&prodid=1240 Viking Sniper: http://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=24&prodid=1260
  8. EirikVR

    Jaktstøvler

    Jeg har brukt Muckboots neoprenstøvler en stund på tur og jakt, men er litt misfornøyd med en del ting ved disse. Jeg syns de blir vonde å ha på etter noen timers gåing, spesielt for tærne, og jeg syns jeg har litt for dårlig kontroll om jeg går på hardt underlag med tung sekk, altså i steinrøyser eller på berg. Litt lite kontakt om dere skjønner? Derfor vurderer jeg nå å gå til innkjøp av noen jaktstøvler, av denne sorten: http://www.oslosportslager.no/produkt/simle-gtx-jaktstovel-19206.aspx Noen som har erfaringer med disse, eller som vet om noen andre jeg burde sjekke ut? Det er til skogsfugl- og rypejakt, for å gi en pekepinn om hva slags terreng de skal brukes i. At de er vanntette er et stort poeng.
  9. EirikVR

    Riflepakka mi

    Begynner å lukte kjøp nå, nok en gang, takk for innspill og hjelp! Men når det kommer til montasjer for kikkertsikte må jeg bare innrømme at jeg har veldig lite kunnskap, noen som kan anbefale en spesiell type jeg burde gå for?
  10. EirikVR

    Riflepakka mi

    Jeg takker og bukker så mye for svar! Tipset om den Zeiss 3-9x50 hørte faktisk ikke dumt ut, faktisk tvert i mot. Så akkurat nå heller jeg veldig mot en løsning bestående av Weatherby Vanguard .308 og Zeiss 3-9x50.
  11. EirikVR

    Riflepakka mi

    Setter sammen sjøl. Har hørt at 30.06 duger til toppjakt, men jeg tar kanskje feil?
  12. EirikVR

    Riflepakka mi

    For tida vurderer jeg seriøst å gå til anskaffelse av rifle og kikkertsikte for bruk primært til toppjakt og muligens noe rådyr o.l. med tida. Lurer på om jeg kan få noen vurderinger på pakka jeg har satt opp? Rifla jeg skal kjøpe tror jeg blir en Weatherby Vanguard Synthetic 30.06/.308. Kikkertsiktet blir nok en Leupold 3-9x40. Den skal være i prisklassen rundt 2000-2500 kroner. Har fått høre fra flere hold at når det er snakk om så billige kikkerter så er Leupold helt klart å anbefale, spørsmålet mitt er derfor hvilken Leupold 3-9x40-kikkert jeg skal velge. Det er jo et helt av hav av dem, se her for eksempel: http://www.jaktogfriluft.no/display.aspx?menuid=14004
  13. Skal låne en engelsk setter til skogsfuljakt i morgen, har vært med en del på jakt med hund før, men nå blir det altså å være hundefører sjøl! Har dere noen gode råd å komme med?
  14. Det finnes ekstremt mange teorier om når det er best å jakte osv. Er nesten ikke vits i å prøve å skjønne seg på det. Men fuglen blir vel mer og mer sky utover i sesongen, derfor forstår jeg ikke at det skal være "best" å jakte når snøen har begynt å falle.
×
×
  • Create New...