Jump to content

AimPoint

Members
  • Posts

    87
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

AimPoint's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

8

Reputation

  1. Jaktfall har contessa pic rail for sako l461 iallefall. Er ikke tatt ut noen åpning for patron utkast så det blir kanskje litt trangt?
  2. Minnes at jeg har sett at s491 hadde en tyngre låsekasse enn L461, men ta det med en klype salt
  3. Ser den med å bytte mellom sikter på Blaser, Har en blaser kombi og dette er selvfølgelig veldig kjekt på denne. Jeg ender allikevel opp med å bruke en z6i 1,7-10x42 samme hva. Når det gjelder R8 så kunne ikke jeg ha en kikkert som jeg kunne bruke på begge pipene uten å måtte endre på montasjen. dette fører til at man må teste treffpunkt hver gang man bytter over. Så da endte det med optikk og montasje dedikert til hver sin pipe. irriterende og unødvendig fordyrende, men også til en viss grad praktisk. Jegere i Norge kan vel i de fleste tilfeller kjøpe akkurat det våpenet de måtte ønske og Blaser er ikke akkurat noe statussymbol sjøl om det virker som om noen vil ha det dit. Jeg skjønner ikke dette illsinte hylekoret som forsvarer Blaser med alt de har og prøver og gjøre dette til noe mere og bedre enn alt annet. Det er bare plastikk og stål, det er godt bygd og virker, men det er ikke noe bedre eller dårligere enn noe annet. Jeg er glad i Blaser kombien min, men om den er best vet jeg ikke. den er bra for meg og mine behov, det er alt.
  4. Min veier litt over 2,4kg i 308Win, har ikke veid den med zeiss og ringmounts og svemko demper enda.
  5. Jeg har også byttet min R8 med løp i 308 og 9,3 i en Carbonlight. Ingen grunn til anger. Jeg har hatt Blaser i mange år nå, både R93 og R8, og det er bra rifler, men de er ikke bedre enn Sakoen. Elsker balansen og vekta på carbonlighten, presisjonsmessig er den på samme nivå som R8 også. I motsetning til det som Sunnmøring nevnte så har flere i min omgangskrets byttet bort Blaser i det siste. Dette er jegere som er glad i bevegelig jakt. Blaser er jo Tysk ingeniørkunst bygd for å bæres forsiktig ut av Gelenderwagen og opp i et tårn/ med tak)for så og eksplodere i trynet på bruker:-) for ordens skyld så var siste setning en spøk!!
  6. Moro å lese de forskjellige meningene her, Ettersom jeg nå har solgt R8 og kjøpt en Sako med vanlig kolbe, riktignok i carbon. så er det vel åpenbart hva jeg foretrekker på jakt. I jobben min så har jeg våpen med vertikalgrep så jeg bruker dette like mye eller mere enn mine jaktvåpen. Jeg synes dette blir litt sånn kjøp og bruk det du liker best det som er best for andre er nødvendigvis ikke det for deg. Jeg tror definitivt at dagens tommelhullstokker er en motesak som styres av hva som selger best, ingenting galt med det.
  7. Klart at ei tynnere pipe ordner biffen, carbonstokk til vixen kassa er vel ikke akkurat noe lagervare så..Presisjonen på Sakoen er helt upåklagelig som du sier. Disse riflene har jo en tendens til å gå veldig bra:-)
  8. Vurderer å bytte /selge den gamle dama her til fordel for en ny shultz & Larsen i 222/223, + - argumenter mottas med takk. Et tapsprosjekt blir det uansett ser jeg;-) Min 222 Vixen er tilført ny stokk fra rafdal, nytt lothar walter løp, demperen er en A-tec 87 Hertz, ny magasin innsats fra fabrikk(det går 6 skudd i mag + 1 i kammer), kassa er rettet ( ja, dette er nødvendig på noen sako låsekasser), så det er ingenting å klage på bortsett fra at den kunne veid litt mindre.
  9. Brownells Norge skaffer Timney avtrekk til L461, det bør bli bra
  10. Jeg har byttet kikkertsikte igjen og har en Schmidt & bender zenith 3-12x50. Kan ikke si at dette blir galt på denne rifla akkurat. Synes man bør velge optikk etter bruk, gir egentlig F i om det ser vakkert ut eller ei så lenge det er praktisk
  11. Jeg synes at denne tråden er den beste på hele forumet, interessante temaer og hjelpsomme folk Kikker innom rett som det er for å se om det er noe nytt. Skal få lagt ut bildet av vesle-rifla en av de nærmeste dagene.
  12. Prøv Lapuas 55gr sp kule. Jeg har prøvd mye forskjellig i min rifle men ble lei av å ha forskjellige ladninger og kuler til hvert formål så nå er jeg tilbake på denne kula og bruker den på alt fra rev til rådyr
  13. Har du originalt løp så er nok dette riktig. Jeg har brukt en zeiss 2,5-10x50 på vixen når jeg brukte optilock montasje, men når jeg valgte å skifte til ringmounts så tok denne kikkerten i løpet, det manglet 1mm for at dette skulle gå, så da ble det en swaro 2,5-10x42. Jeg skiftet pipe på min vixen Det er 30mm rør på disse kikkertsiktene.
  14. Jeg er helt enig i det som Jeger`n sier om at ringmounts er de peneste og med stor sannsynlighet de mest stabile til den lille damen. Har optilock med baser til rifla og tenkte også en stund på warne ringer og picatinny skinne, men syntes dette ble litt klumpete. så valget falt på ringmounts
  15. Det er vel noen som har såkalt microriflet løp. Noen bannlyser disse mens andre er godt fornøyd. Anbefaler deg å gå inn på svenske våpenforumet Robsoft og lese Vixen tråden.Er utrolig mye info der. Lykke til
×
×
  • Create New...