Jump to content

Garrett

Members
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Garrett's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

1

Reputation

  1. Tar opp denne igjen da jeg har fått et nytt løp i 6.5 PRC og testing av ladninger er i gang. Noen som har studert dette med trykktegn i Blasermekanismen?
  2. Ser flere er positive til 6,5-06 her på tross av litt arbeid med hylser. Gjelder dette selv om et helt nytt løp må kjøpes? Og hva taler for denne foran 6,5 PRC?
  3. Låner tråden da jeg har samme «problem». Har en Blaser R8 jeg skal ha et nytt løp til og vil ha et 6,5 kaliber med litt mer trøkk en -55. Dette blir ikke primærløpet for jakt, det har jeg et kort 308 win løp til, men til jakt i åpent landskap og litt langholdskyting. Har lenge stått mellom 3 kaliber: 6,5-06 6,5-284 6,5 PRC Var lenge bestemt på 6,5-284 da denne gir akkurat det lille ekstra jeg ser etter. Men etter å ha studert det litt har det enkelte bakdeler som mulig dårlig mating og det faktum at kaliberet har havnet litt i «bakleksa» ift nyere og mer populære kaliber. Dette begynner å gjenspeile priser på hylser og dier. Deretter var 6,5-06 i fokus. Argument med gratis 30-06 hylser faller litt bort da det ikke ser ut til å være den beste veien å gå. Da må i tilfelle hylser kjøpes uansett. Og uansett litt ekstra jobb med resizing. Har nå mer eller mindre landet på 6,5 PRC som ser ut som et spennende kaliber. Ser at hylser og dier er greit priset og lett tilgjengelig. Ser for meg at dette kaliberet kan lades uanstrengt til å klare 900+ms med 140gr kuler for jakt og samtidig bruke noe reduserte ladninger for trening. En liten bakdel er at jeg må kjøpe nytt magnum bolthode til sluttstykket. Uansett valg tenker jeg å få Rafdal til å laget et løp da det kan bestilles i den lengde/stigning/kvalitet en ønsker. Tenker på 60-65cm/1:8/SS. @Østledningen har du tatt et valg? Setter pris på alle innspill, men trenger ikke anbefaling om 6,5-55 da dette skal være et koseprosjekt og hjemmelading er en hobby, ren fornuft kommer i annen rekke
  4. Venter i spenning på neste video
  5. Jeg har akkurat kjøpt meg en Blaser R8 Professional i 308W. Dette er første rettrekker jeg har og derfor dukker det opp noen spørsmål ifm lading og utprøving av ladninger. På en vanlig boltrifle kan en få et signal om at trykket er for høyt ved at (blandt annet) bolten blir tung å åpne. Hvordan går dere frem når dere finner ladninger til deres Blasere? Noen forskjeller ift andre rifler?
  6. Har to Nikon kikkertsikter: Nikon Monarch Gold 2.5-10x56 - godt fornøyd med denne. Hatt den i ca 10 år. God optisk og meget robust bygget, noe som også gjenspeiles i vekta: den er vel nesten 700gr. Men alt i alt en god kikkert til prisen. Hadde ikke vært bekymret for å kjøpe denne igjen. Nikon Buckmaster 6-18x40 - Helt grei kikkert. Denne ble vel erstattet av Prostaff serien. Et litt negativt punkt her er at den er ømfintlig på øyeavstand på høy forstørrelse. Har også en Monarch 8x42 håndkikkert. Denne har jeg hatt i 10 år og den har fått mye juling og vært med på jakt i mye dårlig vestlandsvær. Fungerer fortsatt helt topp. Alt i alt synest jeg Nikon gir mye optik for pengene.
  7. Har bestemt meg for en skikkelig kikkert for bruk på hjortejakt i skumring og måneskinn. Bor på vestlandet og det hender at det er litt vått!! Har kommet frem til at valget står mellom det to overnevnte kikkerter. Etter mye søking og lesing på nett finner jeg ut at de skal være mye godt jevngode i dårlig lys. Er det noen som har erfaring med noe annet? Ett punkt som skiller litt er vekt. Swarovski'en er 1225gr mens Zeiss er rett over 1000gr. I utgangspunktet ikke avgjørende siden det ikke blir så mye trasking med denne kikkerten. Men om egenskapene ellers er like er det jo godt å slippe den ekstra vekten. Et punkt som derimot er viktig er hvordan coating på linsene er mtp antidugg og avrenning av vann. Vet at Zeiss har Lotutec som fungerer bra, men hva har Swarovski? Finner svært lite info om dette. Noen med praktisk erfaring med denne kikkerten(SLC) i vått vær? Kan nevne at jeg får det til omtrentlig samme pris, så det er ikke en forskjell der. Kan også nevne at jeg ikke har annledning til å teste de ut før kjøp. Så her må det stoles på andres erfaringer + magefølelse Håper noen har erfaringer å komme med!
  8. Garrett

    Nye Mauser M12

    Som to andre også har spurt om...kommer denne i links?? Finner ingen info!
  9. Da har jeg snakket med importør. Black Velvet er samme rifle som Classic XT, bare med en annen bakstokk som passer for både høyre- og venstreskyttere.
  10. Hei er det noen som har info om overnevnte modell? Har fått ett tilbud fra Våpensøilen men finner ingen ifo på denne....kun for 303 Black Velvet.
  11. Prøv først å frilegge løpet i den stokken du har? Er ikke akkurat rocketscience å få løpet fritt... Plast eller trestokk? Er det trestokk tar du bare et rør eller lignede med sandpapir på og "justerer" løpskanalen. På en plaststokk må du kansje frem med kniven.
  12. Prøv denne! http://savvysurvivor.com/tanfoglio_witn ... ithing.htm
  13. La toppen av forsiktet i toppen av svarten, dvs ca 30cm høyere enn rullende på 100m.
  14. Er nok på tide å innta skyttergravene ja
  15. Brukte CCI standard. Pistolen er skutt inn rullende på 12.5 meter.
×
×
  • Create New...