Jump to content

Sør-jeger

Members
  • Posts

    866
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Sør-jeger last won the day on October 9 2021

Sør-jeger had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sør-jeger's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

122

Reputation

  1. Var en test i Tysk magasin for 2-3 år siden.. fikk en Excel liste av en britisk kar, hvor jeg kunne sortere etter visse kriterier. Den er tapt etter at PC-en min gikk bort dessverre. Men husker at jeg ville valgt Svemko Magnum om jeg var ute etter et par skudd. Om du skulle skyte mye, Ase Utra SL7i 30/338, for maks demping eller Ase Utra SL5i til jakt. Jeg sitter med 3 stk SL5i selv..
  2. Har to slike på luftgeværene mine.. og de vanlige ringene på Tikka Jaltriflene mine. Gode montasjer! Men, usikker med STR.. har bare sett et kornete bilde av en montert for noen år siden, men som du sier, virker som at kikkert vil bli montert for langt bak?
  3. Jeg sitter igjen med et par Talley 34mm ringer fra en rifle jeg kjøpte for flere år siden. Som jeg ser for meg kunne blitt brukt sammen med en Aimpoint Hunter med 34mm rør. Rekylstopp, istedenfor nedfresing, ala Talley montasjen, kan ordnes med å gjenge en kraftig skrue i toppen av kassen foran hver ring. Men har ikke noe 200 STR å teste på..
  4. Ville sett på Rafdal sine HighTech / Banser stokker.. økt en del i pris siden jeg kjøpte (men alt har vist det) men skjeftet var bra!! Fått den lakkert i Mørk Brun med svarte prikker og rød kappe.. https://www.rafdal-vapen.no/glassfiberskjefter-2417s.html
  5. Hva i alle dager skjer med denne kniven? Ventetid? Fikk en i gave av kona for 10 år siden.. bruker den til brevåpning og demontering av pappesker som skal hives. (Ja jeg vet det var en god kniv selv den gangen og behandler den bra… nesten ikke et merke på den.)
  6. Er det noen som eier en Sauer 200 STR og Talley sine QR ringer? Enten med Lever eller skrue. Talley QR ringene skal vist passe 11mm svalespor… og Sauer 200STR har 11mm… Så lurte på om disse ringen passer inn på Sauer 200 STR sin skinne og sitter godt fast? https://www.talleymanufacturing.com/product/screw-lock-detachable-scope-rings/
  7. Har noen prosjekter jeg vurderer å bruke kroner på over Jul. Men spør om dere har noen Børsemakere dere ville brukt på slikt oppdrag? 1) 2 stk jakt stokker fra 50-60 tallet med lakk lignende overflate jeg skulle hatt fjernet og olje påført. (Ene skal beddes og kolbekappe monteres) 2) En Anschutz 1827B skiskytter rifle (med vanlig sluttstykke) med tykk lakk overflate. Greps flater er stiplet, som gjør det litt vanskelig for meg. Fjernet og oljet opp. 3) En fin Sako stokk med et svært SAKO klistermerke på stokken som skulle vært fjernet og muligens må hele stokken oljes opp igjen om det er et stort skille under klistermerket. Postet her siden Prosjekt og Børsemaker tråden skal ha faktiske prosjekter (tror jeg).
  8. Så, bortsett fra en dramatisk overskrift… Jeg har pr idag nesten det jeg trenger av jaktvåpen, men jeg har også en del prosjekt liggende. Har sikkert 25-30 år igjen som jeger og har begynt på en av disse prosjektene og samlet pris ligger på rundt 40.000 nå. Og begynner å lure på om jeg skal orke å begynne på de neste.. Så begynte å tenke på hvilke grunner kan man miste retten til å eie jaktvåpen her i Norge? Man har noen åpenbare grunner som man selv forårsaker. Men er det noen mindre åpenbare eller noe man ikke selv forårsaker? F.eks, jeg har ikke jaktet storvilt på noen år nå, men bruker storvilt riflen på småvilt. Kan man miste rett til jaktvåpen som er tiltenkt storvilt eller Afrika om man ikke bruker dem til det? Sykdommer? Regler / lovverk som ikke er åpenbare? Lite jakt i flere år? Håper dere skjønner spørsmålet..
  9. Husqvarna 640 i 8x57, eller andre kaliber om du finner. Bruk original M98 sikring.. får ikke bedre enn det. Også bruker du rødpunkt på fremre bro, eller montere skinne med rødpunkt.
  10. Gud jeg hater Amerikansk klipp og hopp videoproduksjon...
  11. Arundel: Dyrere, kun 1", ventetid og må blåneres. Og kommer ikke med gravering Eller eldre Sako Ringmontasjer som er vel det laveste lagd.
  12. Tikka M65. eller M55. Husker ikke om M55 sitt magasin, som er ikke senter i magasinbrønnen på låskassen, har et falskt magasinbunnplate, som gjør at det ser sentrert ut.. om du skjønner. Så ser ut som m65 siden det er rett.
  13. Kan jo bruke Barnes 130 grain TTSX i 308w. BC 0.35 Fant noe jeg har skrevet tidligere.. Avhenger av hastighet.. Minimum åpningshastighet ifra Barnes TTSX .308/130 = 1800 fps TTSX .308/150 = 2000 fps TTSX .308/168 = 1500 fps 130 grain : 2900fps = 410m 150 grain : 2750fps = 340m 168 grain : 2600fps = 595m .
  14. Defiance er solgt til samme selskap som kjøpte McMillan.
  15. Rask måling fra lille hullet i låskassen på høyre eller venstre side hvor gass skal slippe ut, til munning..
×
×
  • Create New...