Jump to content

samuelcolt

Members
  • Posts

    130
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

samuelcolt's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

11

Reputation

  1. Luftpistol krever nær perfekte avtrekk pga lav utgangshastighet. Trener man med luftpistol, vil det gi resultater. Personlig finner jeg at Luft blir for kjedelig, dessverre. Dessuten, avtrekket på en match luftpistol er lettere enn på en match 22 pistol, og det kan være litt kompliserende...derfor skyter jeg helst 22 match pistolen. Har som Bartemannen et utvalg håndvåpen i flere kaliber, men det er og blir 22 som blir brukt mest, og det er ikke bare pga kostnader.
  2. Enig. 1100 og 870 passer liksom mange perfekt. Gjorde tabben å selge 870en men har fått tak i en fin en fra tidlig 70-tall. Greit å være obs på å olje disse etter bruk for blåneringen tåler ikke mye.
  3. Dersom en skal skyte mye på banen, kommer ikke noen opp mot 1100 Remington. Den er lett å skyte godt med. Har meget behagelig rekyl. Hadde Blaser F3. Også veldig bra Men den var tung. Har også hatt Benelli halvauto. Bra på alle måter Unntatt hardere rekyl enn 1100. Har nok hatt minst 20 forskjellige hagler i alle prisklasser, men når jeg gikk tilbake til 1100 var det gjort. Har også en nydelig O/U men den er nok mest til pynt. Men så jakter jeg ikke heller da:-) Altså: Personlig foretrekker jeg langt en 1100 over en Benelli om de er aldri så fint laget. Om det er et bra valg for en nybegynner vet jeg ikke. Vår generasjon begynte nok for det meste med enkeltløpere. Så oppgraderte vi etter hvert.
  4. Pistolskyting under NSF har litt andre kostnader: Enklest, rimeligst og kanskje best (de funker alltid) er en GSP i 22 med vekselsett i 32. Brukt, ca. 8-10k Man bruker vanlige klær. Ammokostnader er ca. 1 -1.50 krone per skudd i 22. 32 er noe dyrere men de fleste lader selv. Klubben har kanskje en presse man kan låne. Da kan man skyte fullt baneprogram og skyte felt i klassene fin og grov, altså to runder i feltløypa, til sammen 120 skudd. Da har jeg som regel fått dosen. Klart, mange har en kostbar 9mm og en oppbygget kostbar revolver til bruk i feltløypa, men det er jo valgfritt. Når jeg leser trådene her om rifleskyting....200 str er forholdsvis rimelig...løp er ikke så dyrt...ammokostnader...ikke så dyrt om man lader selv osv. Det er virkelig snakk om andre kostnader ja:-) Er man forsørger, i disse tider, må man ha en godt betalt jobb for å kunne ta med poden og skyte aktivt i DFS! Synes det er rart at 22 ikke blir mer brukt innen både DFS og dynamisk. Har skutt litt i begge grener og innen dynamisk, er jo holdene ofte ikke lenger enn at 22 hadde holdt i massevis. Kjedeligere? Ja, kanskje, men kanskje en bør tenke kostnader også i denne sammenheng? Nå får jeg vel pepper, men det får så være:-) Jo, forresten, har skutt endel "langhold" med 22 rifle, og det er jaggu krevende nok. Da får man god trening i å mestre vindforhold osv. Har også prøvd litt "langhold" med 6,5x55 (500-600 meter), men syntes det var like utfordrende og kjekt med 22: Trenger ikke hørselvern, hører når man treffer gongen osv. Og, kostnadene var mye hyggeligere.
  5. Veldig veldig interessant Torf. Følger med på bruktmarkedet og ser nypriser på Ruger 22 pistoler som ligger godt over prisen på en pent brukt GSP. Hehe og jaja, greit nok dersom man absolutt ikke vil ha rørtanga GSP, men hjelpe meg, det henger ikke på greip.
  6. Merkel er kostbare og flotte saker men det finnes alternativ, AyA Coral, som er ganske så like i utførelse og de er gjerne priset lavere....Hvorfor? Er det fordi det er et annet merke eller? Har forsøkt å lese meg litt opp på dette på forum i USA, og der mener vel de som har litt peiling at kvaliteten på kostbare Aya, som en Coral er, skal være like god som på en Merkel. Det ligger en Coral de Luxe på Finn.no til 15.000.- Nydelig sak. Eier mener den kostet hele 25.000.- når ny i 1983. Og at en tilsvarende nypris nå er 60-70.000.- Dette er litt oppsiktsvekkende for meg, for samme år, 83, kjøpte jeg ny Tikka M77 som var en skikkelig kvalitetshagle, og mener den kostet ca. 6.500.- På samme tid kostet vel en Winchester 101 Winchoke omtrent det samme. Var virkelig en Aya Coral de Luxe så mye dyrere? Noen som vet? Edit. Jeg har nettopp fått handsame en slik Aya, og helt til jeg sjekket den nærmere, tenkte jeg ikke så mye på den. Men alle tilpasninger, stål/stål og tre/stål er virkelig presise. Dette er, så vidt jeg kan bedømme, et virkelig fin laget våpen.
  7. Godt poeng! Dette var jo plinking og da er man gjerne storfornøyd med treffprosent på 80-90 prosent, som jeg regner som regelmessig:-) Uansett hjalp dette nada den ene kvelden for plutselig var det null treff. Helt uforståelig, for det var jo ikke vind. Ga opp og gikk for å hente selvanviseren og da merket jeg at det var kommet til et lite vinddrag mellom standplass og selvanviser....
  8. Bra nok til å regelmessig treffe selvanviser med en tomme diameter på ca 130 meter. Men som du viser, så blir skyting på "papp" mer presist ja:-). Jeg testet også på papp med alt jeg fant av god og dyr ammo, men så til slutt ikke skogen for bare trær. Blir sliten i øya av flere dager med slik testing:-) Og, en skal gjerne pusse løpet, eller i det minste ikke regne med de fem første skuddene når man har skiftet ammotype..? Der syndet jeg ja for det gadd jeg ikke rett og slett. Endte derfor på SK Standard for den funket for min del. Da jeg var aktiv pistolskytter gadd jeg aldri å teste ammunisjonens egenspredning på 25 meter. La all energi i å trene og skyte, og det funket bra, nok.
  9. CCI har ujevn hastighet og det merkes i en rifle. På 25 m med pistol er den finfin. På 100-150 m med rifle er den ubrukelig. Testet i en 200 STR og en Sako Quad. Fant at SK Standard var bra. Testet mye annet, men landet på SK Standard.
  10. Har også hentet bly fra kulefanger, men det inneholdt mye sand og dritt. Spørsmålet er: Er blyet rent nok etter omsmelting og fluksing med stearinlys, eller bør det smeltes om igjen? Lurer altså på om det blir rent nok av en-1- omsmelting? På forhånd takk for svar.
  11. Det var da et kryptisk svar Torf. Jeg har brukt GSP i årevis, og det er mitt foretrukne våpen. GSP er vel regnet som det mest funksjonssikre som finnes, og det er også min erfaring. Dersom den ser fin ut, er den sikkert bra. Pris for en fin er rundt 5.000.- kroner pluss/minus.
  12. Interessant men hvilket årstall Torf?
  13. Det stemmer nok. I 1998 var jeg på besøk hos S&W, fikk fabrikktur og anledning til å snakke med sjefen på Performance Center. PC holdt da til i en liten avdeling i bakgården til fabrikken. Alle våpnene jeg fikk håndtere var helt nydelige og med superbe avtrekk. Jeg spurte iallefall ham om hvordan en PC-Smith kunne sammenlignes med en FA, og han sa at det kunne de ikke. FA er i en annen liga, sa han, og spesifiserte det med å si at FA line borer sylindrene. Og så har FA veldig snevre toleranser. Ikke minst er åpning mellom sylinder og løp minimal. Man får av og til det man betaler for.
  14. Har nylig kjøpt en 1427 Biathlon og har et spørsmål: Hadde flere feilfunksjoneringer, og det var mating fra magasinet som var problemet. Patronene hadde en tendens til å "reise" seg, eller "stove pipe" som de sier i USA. Har andre slike erfaringer? Brukte CCI Standard, for det var det jeg hadde. Det fulgte med fem magasiner, og samme problem med alle. På fohånd takk for svar.
  15. Lurer på hva en Premier Grade M 83 koster nå? Har hatt noen FA og modell 83 er tunge. En 45 kaliber er nok noe lettere enn en i 357 for ramme og løp er likt i alle kaliber. Har en igjen og den er i kaliber 500WE, og den er virkelig en god del lettere enn en tilsvarende i 454. Kanskje verdt å ta med i betraktningen angående kalibervalget 357 eller 454?
×
×
  • Create New...