Jump to content

emilelv

Members
  • Posts

    70
  • Joined

  • Last visited

About emilelv

  • Birthday 12/31/1975

emilelv's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har kort på fritt dyr u/50 i år, lurer derfor litt på partering av voksent dyr. Bør jeg ha med en sag for å få delt dyret i to ved hoftekammen, eller går det greit med en skikkelig kniv? Ønsker jo å bære med meg minst mulig. Har skutt kalv før, men det kunne jeg bare stappe i sekken "helt". Det er vel ikke store forskjeller på partering av kalv og voksent dyr ellers? Annet enn at en taustump kan komme godt med, hvis det er steder å feste den..?
  2. emilelv

    Katadyn Mybottle

    Bumper denne, lurer på det samme. Kanskje noen som har testet nå?
  3. emilelv

    Ny bukse

    Har Forelhogna, er godt fornøyd. Lett og fin, gode lommer, super lufting på innsiden av beina for de som går en del. Passer nok best den slankeste halvdelen av befolkningen. Godt kjøp, spør du meg.
  4. Svar til trådstarter: Jeg har nettopp en Monarch 10x36, kjøpt for å bruke på reinsjakt. Kravene til lysåpning er ikke så enorme i mitt tilfelle, da jeg jakter på snaufjellet, mens det fortsatt er lyst. Da setter jeg heller pris på at den er liten og nett, som en 36 er. Kjøpte først en 8x36, etter innspill fra selgeren på naturogfritid.no. Men etter raskt å ha testet den mot en annen 10'er var jeg ikke i tvil - jeg trengte 10x36! Tok kontakt med naturogfritid, og fikk byttet med en gang - super service! Har personlig ingen problemer med å holde 10'eren stille nok, og er overbevist om at hvis du er normalt stø på hånda får du god bruk for den ekstra forstørrelsen - hvis du jakter i åpent fjellterreng med lange synsfelt, vel å merke...
  5. Ok. Har ikke erfaring med mer enn ett terreng, så godt mulig at det ikke er så vanlig å be om slikt. For min del sto det i infobrevet som kom sammen med giroen. Du får sende dem en epost...
  6. @Cameron: Du har vel sendt inn kopi av storviltprøve og jegeravgift? Regner med at du må det der du jakter også, før du får korta i posten. Holdt på å glemme det selv i fjor...
  7. Ser fat_dog86, som er Moderator her, selger en Viking II. Kanskje du skal sende ham en PM?
  8. Jeg har Viking'en, og er 179 cm. Den passer meg perfekt, synes uten tvil hoftebelte og remmer er kraftige nok. Bruker den i reinsfjellet, dvs tung sekk. Så da burde den holde til det meste annet også.
  9. Jeg har Downmat 9 DLX, fantastisk komfort og pakkvolum. Ikke veier det så mye heller. Mener allikevel 7'eren er mer enn nok, fikk bare 9'eren billig. Synmat'en er sikkert god nok, med mindre du skal ut i ekstreme situasjoner. Har Bamse også, de som påstår at den er komfortabel har ikke hatt særlig gode oppblåsbare liggeunderlag, mener nå jeg. Støtter alliekevel Sauer 6,5x55 sitt utsagn om at det tåler utrolig mye mer. Betyr FHS Forsvarets hundeskole? I så fall er kanskje skarpe hundeklør noe å ta hensyn til også? Har ikke hardtestet underlaget mitt på røft underlag, men det ser ikke ut til å tåle alt mulig, middels slitestyrke vil jeg gjette på. Hva med å legge pengene du sparer på å kjøpe Synmat i underlagstrekket til Exped, som beskytter godt: http://www.amfibi.no/display.aspx?menuid=11804&prodid=23060. Eller kjøp et Bamse i tillegg, så kan du ta med deg det liggeunderlaget som passer situasjonen. Skal du ha mange netter ute er det uansett vel verdt å investere litt i kvalitetssøvn!
  10. @Shadob: Her peker du på et annet viktig punkt angående handel i butikk vs. på nett, nemlig konkurransen mellom laveste pris (ofte billigst på nett) og fysisk nærhet til butikken (å kunne ta og føle på er viktig). Jeg er helt enig i at man bør støtte opp om den lokale handelsmannen, enten denne selger våpen og jaktutstyr, eller andre varer. Selv har jeg gjort de fleste av de store innkjøpene hos min lokale forhandler - våpen, 2 dempere, all ammo mm. Han gir ofte gode dealer, men jeg har heller ikke noe imot å betale noen hundringser ekstra fra tid til annen, vel vitende om at jeg støtter opp under en geskjeft som jeg vil beholde i nærheten. Her er det viktig at vi alle tar ansvar, kanskje spesielt ift utenlandske nettbutikker. Det er ikke ok handelsmoral å alltid bruke nærbutikken som prøverom, for så gå hjem og kjøpe gjenstanden noen kroner billigere på nett. Snart er nemlig "prøverommet" ditt borte, og neste gang du skal handle må du kanskje ta fly for å få fiklet litt på tingene først... Nå taler jeg ikke imot meg selv fra mitt forrige innlegg, som var for netthandel, selv om det kan høres slik ut. Våpen og tilhørende utstyr er en så omfangsrik kategori at ingen klarer å føre alle merker og varetyper. Den lokale forhandleren vil ikke alltid være/ha løsningen. Det er derfor viktig at kjøpere kan finne ut hvor man kan få tak i de forskjellige varene, og samtidig kan innhente nok info til å evt ville forfølge kjøpet videre. Noen må dessuten reise så langt for å nå en ønsket forhandler, at de kombinerer dette med andre reiser, eller kanskje flyr ens ærend. Da er det greit å på forhånd kunne sjekke at man ikke drar på en ren bomtur...
  11. Har en Brusletto Hunter. Er en god allroundkniv synes jeg, bl.a pga forholdsvis tynt blad. Kan både spikke/hugge, skjære brød og sløye fisk med den. Har også flådd og grovpartert en reinskalv med den. Det gikk helt greit, men vurderer likevel å skaffe en annen kniv til jaktbruk. Vurderer bl.a EKA/Outdoor Swingblade eller Pendleton Mini Hunter/Hunter. Sistnevnte har VG1 stål, Swingblade har Sandvik 12C27 stål. Hva er forskjellen? Har også sett på en kniv med 440C- 37 lags Damascus stål. Noen som kjenner til disse ståltypene, og fordeler/ulemper til jaktbruk?
  12. Det beklager jeg også, synes vi skal holde oss for gode for å kritisere skrivefeil. Hver enkelt får gjøre så godt man kan, er helt sikker på at alle forstår det meste som skrives her inne. Du har forresten et par feil selv, men jeg skjønte det da fint for det
  13. Problematikken rundt informasjon/priser/varebeholdning osv på nett gjelder svært mange av aktørene, faktisk nesten alle. - Noen har bare adresse, tlf og noen bilder av butikken, totalt uinteressant... - Andre (som f.eks JD) har håpløst utdatert info, kanskje enda mer irriterende! - Atter andre (Jakt&Friluft m.fl) har mange og stort sett oppdaterte varer i nettbutikken, men mangler ofte produktinformasjon. Hvorfor står det f.eks ingen annen informasjon om rifler som koster både 10. og 20.000, annet enn det? - Winge og delvis XXL synes jeg skiller seg positivt ut, det finnes sikkert også andre. (XXL taper allikevel noe på varierende butikker og personell.) Vanskellig å si hva som er grunnen til disse problemene, det er sikkert mange. Èn viktig grunn tror jeg er at jakt- og våpenbransjen er litt sidrumpa når det gjelder å nå kundene sine. Noen av aktørene mangler kanskje den tekniske innsikten i/interessen for å bruke denne informasjonskanalen selv. Det bør man ta tak i, eller på sikt tape i konkurranse med andre. Mange mener sikkert at de ikke har tid og/eller råd til å drifte en nettbutikk. De de da misforstår, er at svært mange kjøp baserer seg på innhenting av informasjon/priser nettop fra internett. Det går fint å spare seg til fant! Tanken om at "kunden må jo komme innom for å ta og føle på sakene, og prate med oss uansett" stemmer heller ikke helt. Det er mange i Norges land som har lang vei til nærmeste gode våpenforretning, for ikke å snakke om to eller tre gode. Vi vil jo sammenligne varene her og, som for andre varegrupper, ikke minst fordi det ofte er snakk om store investeringer. Da er internett starten for mange. Å ta en telefon til selgeren kan ikke sammenlignes, mange liker å bruke god tid foran skjermen, se bilder, lese utfyllende informasjon osv. Når jeg etter et slikt søk har funnet noen interessante produkter/butikker, ja først da tar jeg evt et par telefoner til de som har klart å vekke interessen min! Og da er jeg innstilt på å reise et stykke også, for å gjøre store investeringer. For man må jo til slutt ta og føle litt også, ikke alt kan løses bak skjermen... Mindre og billigere produkter (kanskje opp til 2-3-4 tusen) gidder jeg ikke dra så langt for, de handler jeg på nett hvis det ikke finnes i nærheten, men bare hvis jeg har fått så mye informasjon som jeg føler jeg trenger! Har lite imot denne bransjen som helhet, har snakket med mange hyggelige karer (og et par damer) i butikker og på messer. Håper bare at den kan modernisere seg litt ift å nå kundene sine, det vil både vi og bransjen tjene på, tror jeg. Eller er jeg bare en forferdelig atypisk bruker av forumet?
  14. Har A-Bolt selv, og er bra fornøyd med den. Tror allikevel at jeg hadde vært rask til å bytte den (likt) med en Sako 75, hadde sjansen bydd seg. Anyone? Så hvis du har råd til en Sako, synes jeg at du bør se forbi A-Bolten. Browning har allikevel noen fine løsninger (jada, jeg vet at baken er delt - også smaken.. ) X-Bolt kan derfor kanskje være aktuell, hvis du liker Browning sine "greier". Ta og føle, det må vel være en viktig ting for å finne løsningen her!?!
  15. @bransern: Der har du kanskje en av de gode grunnene jeg ikke kunne komme på... Uansett er det mange faktorer å ta hensyn til i denne diskusjonen, enten det gjelder fordelingen, eller selve utøvelsen av jakta. Så vi har sikkert alle godt av en slik diskusjon, slik at vi kan få et litt mer nyansert bilde av situasjonen. God jakt til alle!
×
×
  • Create New...