Jump to content

Skee

Members
  • Posts

    457
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

809 profile views

Skee's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

33

Reputation

  1. Sjekk at alle skruer er strammet, kjenner ikke festemekanismen for løpet på denne men sjekk at det er rent, tørt og strammet i henhold til boken. Ta med til skytebanen, se at du er skutt inn så tar du og gir det kikkertsiktet et par "vennlige" klaps opp til det nivået du mener det bør tåle. Ikke være forsiktig, det er ei jaktrifle og skal kunne brukes. Se om ting flytter seg på blinken. Om du skal sjekke temperatursvingninger så er det litt mere tricky, ta været til hjelp eller så kan du legge børsa i fryseren? Om ammunisjonen er varm eller kald kan bety veldig mye, avhenging av hvilken type du skyter. Diverse Biathlon ammo skal være mere stabilt enn Stinger og Topshot feks. Prøv deg fram, bruk fryseren for å kjøle ned ammo.
  2. Det er minimalt med lekkasje ut disse punktene, da skulle du sett misfarging pga kruttslam/støv. Men det du kan forsøke er kanskje innlegg av stålnett, slik som Hausken bruker i endel av sine modeller. Det tar et par decibel om jeg husker tallene deres rett.
  3. Har lett hos the usual supects og et nettsøk men finner ingen som har .303 British inne. Noen som har sette ei eske hos sin lokale pusher, evt vet om ei nettside med bokser til salgs? Samme hvilken type, jeg må bare ha noen skudd som smeller.
  4. Du må sjekke over ditt våpen selvfølgelig, men jeg har kjøpt dempere med gjenge spesifisert og montert rett på selv. Kikker gjennom løpet etter beste evne med lys, ser det greit ut så har det vært OK for meg. Nå jeg hatt en demper hvor kula traff på vei ut (heldempet 22), men der var alt montert hos børsemaker så det hjalp jo fk all.
  5. Fant ikke nå, men det var en på kammeret som hadde en nedkortet Krag med helstokk, den var nydelig. Ligget i bakhodet i mange år, tror en slik ombygging ligger utenfor mitt budsjett. Meeen, kommer til å arve en Stomperud-Krag fra bestefar via min far, den hadde det vært en glede å gjøre noe pent ut av og gi videre til mine unger. Våpen kan være så mye mer en et bruksjern, skapet mitt er delvis fyllt opp av mer eller mindre ubrukelige greier som jeg finner glede i.
  6. Reinsskinn er topp om du liker hår på brødskiva, hår i grøten, hår i stekepanna og eller over alt der det kan legge seg. Tommelen opp! Oppbåsbart liggeunderlag (med repsett), til vinters et tjukt Bamse vanlig underlag i tillegg.
  7. Søkte digitalt 10 April, venter ennå... Halvauto jakt, Trøndelag.
  8. Jeg er nå på uke 13 her i Trøndelag, digital søknad. De har forlenget saksbehandlingstiden fra 8, så til 12, og nå til 14 uker. Beleilig. Sendte en epost hvor jeg meget høflig spurte hva i helsike det var som foregikk og hvor lenge dette kunne ta. Forventer ikke svar tilbake.
  9. Jeg sendte inn digitalt, venter på 9nde uken nå i Trøndelag.
  10. Det eksempelet ditt var litt rart siden Rubio monocoat ER linolje men med tilsatt voks? Så da er olje faktisk bare olje, det er den tilsatte voksen som er forskjellen. Sitat hjemmesiden: It’s a natural wood finish because the oil is made of linseed.
  11. Og på Marlin 1895, legg ejektor i en liten pose og merk den tydelig. Ejektoren ramler nemlig ut når sluttstykke er fjernet, og vanligvis på verste tenkelig sted, innerst i bua der den kan trille bak benken uten at du ser det. Morro.
  12. Som han over nevner, en slik en fikser problemet på de fleste Marlin's: https://www.ebay.com/itm/Quick-TAKEDOWN-SCREW-fits-MARLIN-336-1894-1895-NEW-/111995590904 For andre rifler må du nesten se på manualen og finne ut enkleste måte å demontere.
  13. Våpnene dine er borte og du vet ikke sikkert hvor de er eller hvem som har tatt de? Det er da soleklart at du må anmelde!
  14. Skee

    Rust på hagleløp

    For å smøre chokene har jeg hatt på Bilteme kobberpasta, men vanlig molyfett vil også fungere. Trenger bare litt, og kobberpasta/molyfett henger godt fast og holder leeenge.
  15. J&F utført bedding også? Noen ganger sitter kassa noe jævlig i starten og må brytes løs (med kontrollert makt!).
×
×
  • Create New...