Jump to content

bagde

Members
  • Posts

    175
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

bagde's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

1

Reputation

  1. Hei! Jeg skulle hatt en ny reim til jaktrifla og lurte på om det var noen anbefalinger å høste? Det er en sauer 202 med hurtikoblinger hvis det har noe og si. Jeg liker å bruke reima som støtte når jeg skyter, både stående som sittende og liggende. Jeg kom over denne fra Fjellreven som såg bra ut, men jeg mistenker at den koster som gjør mest på grunn av navnet. Noen som har prøv den? På forhånd takk!
  2. På politiet.no kan vi lese følgende under liste C der vi finner Ruger 10/22: Du har ikke krav på destruksjonspant om du leverer inn våpenet til politiet, men det er gratis å levere det til destruksjon. Har du fått innvilget og anskaffet våpen som står på liste C etter 1. juni 2021 er politiets vedtak ugyldig. Våpenet må avhendes, og du kan ha krav på erstatning. Krav om erstatning fremmes til politidistriktet som innvilget søknaden. Er det noen som har fått innvilget eller avslått krav om erstatning for sin 10/22 eller andre fra C-lista?
  3. Hei! Jeg er ute etter en liten frontmontert demper, først og fremst til jakt i kaliber 6,5 eller .30. Det hadde også vært kjekt å ha mulighet til å sette den på dynamisk rifla, og jeg tenker derfor å gjenge i 1/2-28. Det er også grunnen til at jeg først og fremst ser etter en frontmontert, og ikke teleskopdemper. De jeg har sett på så langt er Freyr & Devik: Featherweight 149/Ultimate Silence 3D 131 Vanward/TE-Titan: Hunter Short G2/Felt/Ultralight Er det noen som har erfaringer eller anbefalinger rundt noen av disse, eller noen helt andre dempere jeg også burde ha sett på? Dersom demperen er i kaliber 6,5 eller .30, vil det føre til mindre varmgang når den brukes med .223? Jeg leser noen steder at det vil gi lavere dempingseffekt, men ser også at noen påstår forskjellen ikke er nevneverdig stor. Mitt behov for demping av .223 er uansett ikke stort, jeg trenger bare å gå fra "rifle med smellforsterker dB" til "pistolkaliber dB". På forhånd takk!
  4. Noen som har noen erfaringer med denne eller andre GPO kikkerter? Nyskjerrig på hvordan kikkerten måler seg mot både andre avstandsmåler-kikkerter og vanlige kikkerter, og hvordan avstandsmålerfunksjonen måler seg mot andre avstandsmålere.
  5. Hei! Jeg skulle bytte fra KKC tilbake til originalstokk siden jeg skal på jakt og KKC stokken mangler reimfester. Jeg får imidlertid ikke av fortre-delen av stokken. Jeg løsner skruen (helt til jeg igjen møter mye motstand) men fortre sitter fortsatt fast. Er det noe annet enn den ene skruen som må løsnes, eller har den rett og slett stått på for lenge og grodd fast? Hvis jeg ikke får den av er plan å skru inn noen reimfester i fortreet slik det står fastmontert. Rifla er en Sauer 202 euro. Kjøpt brukt for noen år siden så dette er første gang jeg prøver å ta av stokken. Kolben gikk det fint å ta av.
  6. bagde

    Pump Action Rifle

    Hvis du leser litt på forrige side finner du avtrekk omtalt. PAR er ikke helt identisk med en AR og derfor vil ikke nødvendigvis *alt* som funker på AR funke på PAR: In the design of the PAR's bolt lock mechanism the hammer does impact and move the spring loaded bolt catch just prior to the firing pin, that reduces the speed and strength of the hammer strike. Most every single stage reduced weight trigger setup also has reduced strength on the hammer, that reduction in strength would be amplified in the PAR and you might start to get light primer strikes.
  7. Gav 10k for en slik 70-serie Gold Cup National Match tidligere i år, umoddet og uten særlige bruksmerker.
  8. Hei! Trenger litt råd til å velge meg ein klubb med riflebane i Bergen. De nærmeste eg har funnet er - Stavollen (Fana Skyttarlag, DFS) - Krohnegården (Bergen Skytterlag, DFS) - Kismul (Bergens Jæger & Fiskeforening) Noen glemt? (Åsane og Os blir omtrent like langt å kjøre, Bergen sør er å foretrekke.) Det eg lurer på: - Tilgang til bane på dagtid? - Hvordan er baneforholdene? Hvor mange, hvilke hold/skiver etc? - Barneprogram? Krohnegården har den fordel av å være samlokalisert med BPK, der eg også er medlem. Da kan eg evt slå to fluer i en smekk på dager med god tid, men Stavollen er utvilsomt nærmest (så lenge den ikkje blir nedlagt da...) Kommer sikkert til å kjøpe en 200 STR etter hvert hvis det blir DFS medlemskap. Per i dag går det i jaktrifle, salong og litt dynamisk.
  9. For de som vil ha en mer håndfast kilde er det å finne i dette dokumentet hos DSB. I kapittel 3.2 tabell A (s.337) finner en: UN nr. 0012 "AMMUNISJON, KALDT PROSJEKTIL eller AMMUNISJON, HÅNDVÅPEN" Kolonne 7a angir maksgrense (kg) hvis stoffet tillates sendt som "begrenset mengde". Som DoctoRoy skriver er det 5 kg for ammunisjon. Kapittel 3.4 (s.705) sier mer om "begrenset mengde": Begrensede mengder av farlig gods emballert i slike begrensede mengder, som oppfyller bestemmel- sene i dette kapittelet er ikke underlagt noen andre bestemmelser i ADR/RID bortsett fra de relevante bestemmelsene i: Husk å merke med begrenset mengde merke (min. 10 cm x 10 cm) og UN nr.
  10. Andre enn EuroOptics som sender sikter o.l. til Norge?
  11. bagde

    Pump Action Rifle

    Mulig å bygge om PAR til rettrekker på noe vis? (Bortsett fra ekstern arm fra pumpa og bak) @HasselDet tok jo hele 10 min å bli fulltegnet, tregt internett? ?
  12. bagde

    Pump Action Rifle

    Avventer rapport! Skal du prøve deg i MAS/MAO? På, husk påmelding kl 2000 i kveld ?
  13. bagde

    Pump Action Rifle

    Hvordan er presisjonen i disse, sammenlignet med en AR eller boltrifle innenfor ca samme prisklasse? 308 jeg er mest interssert i men det er vel mye det samme? Og hvor plagsomt er det å måtte pumpe for å lade når en ligger? Er det plass til å feste en tofot?
  14. Hva har en å velge i av montasjer til V8, og må en ha cantilever? Har bare sett Recknagel ringer og Spuhr SP-6026. Ringene er "hurtigmontasje" mens spuhr er fast? edit: ser av bilde på side 2 at ringer ikke er et alternativ
  15. Oppdatert: i følge DSSN skal alle program være godtatt av POD 10.10.2016 og ligge i deres database. Hva som har skjedd hos mitt våpenkontor er en gåte.
×
×
  • Create New...