Jump to content

Delpi

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Delpi's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Lykke til på prøven Ranger! Er ikke mye morro å nappe hunden, og hvor mye gav du for å få nappet hunden hos frisør oddH?
  2. Delpi

    Garmin Astro

    Jeg har koblet til Gps til dataen, og minnekortet ligger i gps`en, men ingen ting skjer.
  3. Delpi

    Garmin Astro

    jeg har nå en helt ny astro i hus. Jeg kjøpte toro premium i tillegg. Jeg har lagt kartet over på et lite minnekort og lagt det inn i astroen. Problemet er at jeg ikke finner kartet, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.. Jeg har lastet ned garmin basecamp dersom det skulle være til hjelp.
  4. Delpi

    Garmin Astro

    Har bestilt astro fra friluftsmagasinet. Er det noen som har noe insideinformation om de har fått dem inn?
  5. Delpi

    Jaktstøvler

    Mine gamle "jaktstøvler" er nå blitt i det minste laget og er da på tide å få kjøpt noen nye. Jeg vil helst ikke bruke så mye penger på støvlene, men over 1000 antar jeg at jeg må? Jeg har sett litt på denne typen, da det ser ut som et godt tilbud. - http://www.magasinet.no/display.aspx?me ... rodid=4451 Det som er viktig med støvlene er at: - God ventilasjon, og VARME. Skal brukes til både posteringsjakt og gå med hund, så begge tingene er viktige. Men med de gamle skoene frøs jeg veldig på beina under postering, så det vil jeg helst slippe nå. - 100% vanntette - Holder i mange år Noen som har noen gode råd til hvilke sko jeg bør velge?
  6. Delpi

    Garmin Astro

    Skal kjøpe garmin astro, men lurer på om noen som vet om noe veldig rimelige kart, men samtidig god kvalitet? Gjerne en som viser gårdsgrenser.
  7. Takker for tips og hjelp. Det blir nok en astro på meg til høsten ja.
  8. Takk, ja ser ut som det blir en garmin Astro på meg her. Jeg har sett på den modellen i åver et halvt år, og prisen er på det samme hele tiden (billigst på ca 4500 kr). Er det noen som vet om det pleier å være tilbud, eller på plasser som selger den billigere? Er det også noen som vet om det kommer en ny modell veldig snart (så et annet emne om noe lignenede?), og om den eventuelt er mye bedre så jeg burde vente til den kommer ut?
  9. Jeg har bestemt meg for å få kjøpt meg en hunde gps til jakta begynner igjen til høsten. Har ikke så mye greie på hvor mange typer det er å velge mellom, men jeg synes det er viktig at pgs inneholder et godt kart og man kan se hvor hunden er på kartet hele tiden. Hadde selvfølgelig også vært bra med å vite når han hadde los. Noen som har noen tips til en modell som er ganske rimelig, men inneholder kart og der man kan se hunden i terrenget hele tiden?
  10. Går det an å bruke den som en vanlig gps peiler, hvor man kan koble den til en gps, og hele tiden se hvor hunden er?
  11. Delpi

    Garmin Astro

    Denne tråden har nesten 100 sider så jeg orket ikke å lese igjennom hele tråden. Har hatt lyst på en gps-hundepeiler lenge nå. Sikkert mange som har spurt dette før, men hvor billig kan man få en gps-hundepeiler som er lovlig i Norge. Er det forskjellig når man bør kjøpe det?
  12. Da var det første rådyret jeg har skutt i boks. Vi startet tidlig lørdag morgen i 8 tiden. Tok ikke lang tid før han spurta vekk fra meg til neste post. Så fra jeg hadde satt meg til dagens først los tok ca 10 min. Ikke galt. Den varte i kanskje 10 min, eller lignende. Etter det var han ikke så veldig gira, så da flyttet vi oss litt lengre opp i lia, og etter en stund der var han vekke. Han hadde en liten los først, men så mistet han den. Litt senere kom losen igjen. Denne gangen nærmet den seg fort merket jeg. Plutselig kom to rådyr frem, og jeg skøt. Rådyret datt ned, men siden jeg ville at det skulle dø så fort som mulig(beveget bare hodet da jeg skøt de 2 ekstra skuddene), skøt jeg to til da den lå. Delpi hadde ikke los da jeg skøt, han mistet den nok ca 20 sek før jeg skøt, men tok ca minuttet før han hadde funnet det. Dette var gøy. Jeg skøt desverre mora til en kalv, så jeg ble stresset og vet ikke om Delpi ble litt usikker eller ikke. På søndagen gikk vi ut for å prøve å få tak i kalven. Heldigvis hadde jeg sett 4 dyr sammen før i uka på den plassen, og er 99% sikker på at jeg skøt den ene av dem. Derfor er jeg veldig sikker på at kalven går sammen med de andre 2, noe som hjelper meg ivertefall. Idag var vi ute igjen, og de første 45 minutter gikk han bare rundt å "rota" litt. Men da stakk han av å var borte i 30 min. Jeg måtte rope på han, fordi klokken begynte å bli mye, og lyset ble mørkt. Dette var artig!
  13. Tusen takk for svar alle sammen! Han har utviklet seg veldig mye siden jeg laget dette emnet. Nå sitter han ikke å slapper av ved siden av meg lengre, nå er det vekk med en gang. Han har også hatt los 2 ganger på en jakt-økt. Den varte ikke lenge, men var veldig morro. Det har oppstått et lite problem da. En av plassene det har vært mye dyr før, har det i år vært mye sauer(ikke våre da selvfølgelig). Han har desverre fått los på dem ett par ganger, noe jeg ikke liker i det hele tatt. Håper ikke det går ut over prestasjonen med rådyrene da.
  14. Hei, vet at det er en annen post om innjaging av petit basset, men jeg lager like godt en ny en. Har en petit basset gutt på 20 måneder. I fjor ble det ikke så veldig mye jakt med han, men det ble noen. Han fikk los, MEN det var bare da jeg slapp han på tur. Det samme har skjedd i år, men i år har jeg vært ute ca 10 ganger siden båndtvangen ble opphevet. Han har hatt los, men det har altså bare vært når jeg slipper han på tur, fordi jeg merker at han blir vild. Mange vil sikker si at 10 ganger til nå i denne sesongen er allt for lite, men det er det jeg har klart. Da han var mindre, gjemte jeg meg noen ganger på tur, og han skulle da finne meg. Det gjorde han redd og ble da ganske skeptisk til å stikke vekk og søke. Har blitt bedre nå, men er ennå et sykke å gå. har ett par spørsmål: 1. Hvor mange ganger i uka bør jeg ha han med på jakt, og hvor lenge? Har ikke tid til så mange ganger i uka, men er 1 gang med 3-4 timer, pluss en 1-timers jakt ok? 2. Når vi er på jakt har jeg forstått at man bare skal sitte helt rolig på sekken, og eventuelt lese. Da pleier han oftest og bare legge seg ned ved siden av meg, for å slappe av.. noen tips? 3. Det er ikke så veldig mye rådyr her vi bor, men hvis jeg ser ett rådyr på jakt, bør jeg skyte det, eller burde jeg vente til han har fått los på den en stund? mvh David
  15. Takker for alle svar, og har nå kjøpt jergern dovrefjell hos magasinet
×
×
  • Create New...