Jump to content

Streken

Members
  • Posts

    593
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Streken's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. The What skrev du ? jeg gir meg over. ....
  2. D52, tofotadapteren kan ikke roteres. Den har en 2mm splitpin som griper inn i stokken og hindrer det. Som Vektor nevner, så er det et spørsmål om å finne rett verktøy å trekke til med.
  3. Ligger her også, på lager : http://www.vertebrae.no/index.php?page= ... t&Itemid=1
  4. Fremdeles ingen publisert faglig artikkel, men avis-artikler. Hvilken måte de har målt på, hvilken type bly, det sies det ingenting om. (ref innlegg over) Grunnen til at jeg poengterer dette er at dersom du kjører på en elg, og det finnes bly i kjøttet, er det da bilen som har påført elgen blyet, eller kan det finnes bakgrunnsnivåer ? En forsker jeg har snakket med fortalte meg at det ligger bly i alle hjorteindivider, mer jo eldre de blir. Sikkert er det at jeg kun skyter dem en gang, ett år. Den stadige økningen i blyinnhold med alder kan da neppe tilskrives kuler.
  5. William Blake: What is your name? Nobody: My name is Nobody. William Blake: Excuse me? Nobody: My name is Exaybachay. He Who Talks Loud, Saying Nothing. William Blake: He who talks... I thought you said your name was Nobody. Nobody: I preferred to be called Nobody.
  6. It walks like a duck, talks like a duck....
  7. Jeg klarer ikke å diskutere her lenger, realitetsforståelsene her er for langt fra hverandre. Litt morsomt sånn på tampen at man mener at det er gunstig å svare på DN's utspill med holdningsskapende arbeid.. Avslutningvis må jeg bare si det at dersom folk føler at Hassel taler deres sak, vel så gjør han vel det, men han taler ikke MIN sak.
  8. Er rapporten dette baserer seg på ikke publisert, men resultatene å lese i avisene? Det kan jo ikke være mulig. Har aldri hørt om den måten å presentere forskning på. Dersom ikke rapporten er tilgjengelig må vi anta de baserer seg på den foregående rapporten publisert i norsk veterinærtidskrift i 6/ 2010? Hvis man leser dette sammen med DN's utspill om kuler skal man knipe øynene godt sammen for å ikke ane muligheter for en sammenheng.
  9. Legger inn det vesentligste fra mitt brev til DN: Våpen og ammunisjon Dn ønsker å forby bruken av våpen av militær karakter på jakt. Dette er upresist, og ikke et utspill egnet til å gå videre med. Militær karakter er et begrep som ikke favner om noe spesielt, og noen ganger er det ikke mulig å skille militære og sivile rifler. En av de klassiske amerikanske skarpskytterriflene er egentlig en litt forfinet (og kamuflasjemalt) Remington 700, en svært vanlig rifle. Tilsvarende eksempler finnes med blant annet mauser eller lignende. Videre er utseende også et uttrykk for teknologisk utvikling, og slikt sett kan man tenkes at syntetiske materialer, eller metall legeringer vil bli mer vanlig etter som produksjonsmetodene utvikles. Samtidig må man spørre seg om DN i utgangspunktet burde befatte seg med estetiske vurderinger av denne art. Enhver jeger plikter å velge det redskapet som er best egnet, uavhengig av utseende. Teknologi kan kan være en vesentlig del av dette. Det er videre vanskelig å se hva som skal oppnås med at jaktoppsynet skal kunne kontrollere våpenhåndteringen under transport. Er våpenet pakket ned er det ikke behov for å kontrollere. Hva som måtte være hensiktsmessig for DN er ikke nødvendigvis det riktige i forhold til rettighetene de måtte ha. Dette grenser mot visitering. Angående prosjektiler. Det er prematurt å beskrive bruken av blyprosjektiler som et helsemessig problem basert på en undersøkelse, der man bevisst har utelatt alle blykuler som har fungert etter ønskemålet, ved å gi gjennomskyting. Slikt sett har man sannsynligvis utelatt alle moderne kuler, og undersøkelsen mangler vitenskapelig og logisk validitet. Angående ønsket om å tillate lettere prosjektiler enn 9 gram ( 140 grains) så bunner dette ut i utviklingen av prosjektiler siden forskriften ble skrevet. Den gang var det ønskelig å sikre tilstrekkelig inntrengning i dyret, og dette kunne i større grad sikres ved tyngre prosjektil. Dagens kulekonstruksjoner er i større grad loddet eller på annet vis sikret større fysisk integritet, slik at de ikke så lett fragmenterer ved treff. Videre er homogene kuler av en slik konstruksjon at de kan ha like stor inntrengning eller bedre enn tyngre konvensjonelle kuler. De har dog lettere egenvekt, og derfor vil en like tung kule kunne bli ustabil i en standard jaktrifle. Derfor er en 110- 120 grains homogen kule ønskelig å kunne benytte i flere kalibre. feks 6,5x55, 6,5-284 - 270 win eller tilsvarende. Per i dag er det for lite praktisk erfaring med bruken av homogene kuler, og man kan heller derfor åpne for en periode med utprøving for å høste erfaringer.
  10. SST'en er dritbløt. Har skutt bukker på 100m+, med bredsiden til uten gjennomskudd i lungeområdet. Kort og greit en grei treningskule som KAN funke til hjort. Foretrekker langt berger Vld, den har bedre inntrengningsevne, også på litt avstand.
  11. Kjernen her er IKKE at Dn er upresise, eller mangel på valg av definisjoner. Kjernen her er at DN prøver å tre nedover oss ett sett med regler, basert på at de "Føler noe". Det synes jeg ikke vi kan tillate. Intensjonen er heller neppe grei nok, all den tid de ikke har blankofullmakt til å snakke på vegne av den ene eller den andre "standen". Kjære Hassel, se på det på denne måten: Det har akkurat kommet en Tjuagutt bort til deg og gitt deg en mitt på tygga. Vi andre tenker å gi tilbake med samme mynt ( her i skrifts form) mens du synes opptatt av om han mente å klæsse til deg på venstre eller høyre side, og om det kan være samfunnests skyld at han gjorde det. Mvh Streken
  12. Hvorfor er det noen som hele tiden bruker tid og krefter på ordkløveri? På den ene siden skal vi ikke ta ting bokstavelig, på den annen skal vi. Tolkning av DN som eget fora?
  13. Her utdrag av mitt brev til DN "Våpen og ammunisjon Dn ønsker å forby bruken av våpen av militær karakter på jakt. Dette er upresist, og ikke et utspill egnet til å gå videre med. Militær karakter er et begrep som ikke favner om noe spesielt, og noen ganger er det ikke mulig å skille militære og sivile rifler. En av de klassiske amerikanske skarpskytterriflene er egentlig en litt forfinet (og kamuflasjemalt) Remington 700, en svært vanlig rifle. Tilsvarende eksempler finnes med blant annet mauser eller lignende. Videre er utseende også et uttrykk for teknologisk utvikling, og slikt sett kan man tenkes at syntetiske materialer, eller metall legeringer vil bli mer vanlig etter som produksjonsmetodene utvikles. Samtidig må man spørre seg om DN i utgangspunktet burde befatte seg med estetiske vurderinger av denne art. Enhver jeger plikter å velge det redskapet som er best egnet, uavhengig av utseende. Teknologi kan kan være en vesentlig del av dette. Det er videre vanskelig å se hva som skal oppnås med at jaktoppsynet skal kunne kontrollere våpenhåndteringen under transport. Er våpenet pakket ned er det ikke behov for å kontrollere. Hva som måtte være hensiktsmessig for DN er ikke nødvendigvis det riktige i forhold til rettighetene de måtte ha. Dette grenser mot visitering. Angående prosjektiler. Det er prematurt å beskrive bruken av blyprosjektiler som et helsemessig problem basert på en undersøkelse, der man bevisst har utelatt alle blykuler som har fungert etter ønskemålet, ved å gi gjennomskyting. Slikt sett har man sannsynligvis utelatt alle moderne kuler, og undersøkelsen mangler vitenskapelig og logisk validitet. Angående ønsket om å tillate lettere prosjektiler enn 9 gram ( 140 grains) så bunner dette ut i utviklingen av prosjektiler siden forskriften ble skrevet. Den gang var det ønskelig å sikre tilstrekkelig inntrengning i dyret, og dette kunne i større grad sikres ved tyngre prosjektil. Dagens kulekonstruksjoner er i større grad loddet eller på annet vis sikret større fysisk integritet, slik at de ikke så lett fragmenterer ved treff. Videre er homogene kuler av en slik konstruksjon at de kan ha like stor inntrengning eller bedre enn tyngre konvensjonelle kuler. De har dog lettere egenvekt, og derfor vil en like tung kule kunne bli ustabil i en standard jaktrifle. Derfor er en 110- 120 grains homogen kule ønskelig å kunne benytte i flere kalibre. feks 6,5x55, 6,5-284 - 270 win eller tilsvarende. Per i dag er det for lite praktisk erfaring med bruken av homogene kuler, og man kan heller derfor åpne for en periode med utprøving for å høste erfaringer."
  14. Vet ikke om det er "innafor" mtp reklame etc, men avtrekkene fra Bixn Andy er straks tilgjengelig fra Vertebrae.no
  15. Jeg har stein, hvem vil kaste ?
×
×
  • Create New...