Jump to content

hoterhals

Members
  • Posts

    318
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

hoterhals's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Hei. Vekker en litt gammel tråd.. Er det noen som har mere erfariner med superdome nå? Ser den blir sammenlignet og sagt det er en kopi av sonic? Ser sonic 45 veier 460-480 gram mot superdome på 370 gram.. Så vekten er i såfall ikke kopiert.
  2. Takk for svar. hva skjøt dere med kulene? Fant dere igjen kula? Så det ble testet i 6,5 og farta var dårlig ja, derfor jeg tenkte høre litt i tilfelle det var gjengs.
  3. Ingen som fikk testet i høst?
  4. Er det noen som har erfaring med denne kreasjonen? Tenker hastighet og oppførsel i målområdet.
  5. Er det noen som kan si de kjenner/testet rhino 140 så godt at de vet hvilken fart den MÅ ha for å ekspandere ok ut til 150 meter? Tenker mere hvis den tusler avgårde i 800-830 m/s om den da vil ekspandere ok?
  6. Da har jeg sjekket av med leder for våpenavdelingen og det skal bare meldes inn kassenummeret. Det er også det som står hos våpenkontoret. Uansett så er da mulig å spore hvilket våpen pipa var levert med på bakgrunn av et siffer opp i nummeret på selve pipa iforhold til nummeret på kassa. Takk for innspill.
  7. Nytt våpen. Er nesten samme nummer, men et siffer opp på løpet. Er ikke noe stress med to kort, men selger skrwv kun opp det på kassa, og ble sittende å tenke på det npr jeg kom hjem om ikke begge numrene burde vært ført opp.
  8. Nyervervelsen er i hus. Franchi fast pro. Men det ble klømerker i huet på selgeren på gmax da det var forskhellige serienummer på løp og kasse. Vil det si to forskjellige våpenkort som på en systemrifle? Har ikke vært ute for dette tidligere selv heller. Har to pumper fra før, men der ee det bare et nummer, og det står på kassa. Noen som vet?
  9. Røssler Titan 6 vil møte alle dine ønsker. http://www.vaabenhuset.no/ Jeg anbefaler våpnet varmt. det skyter godt, funksjonerer godt, enkelt pipebytte, kikkert sitter på våpen ikke på pipe. 3 punkt sikring. Enkelt å få tak i både løp, deler og sist men ikke minst hjelp/råd/bistand fra hovedimportør. Du får enormt mye våpen for pengene.
  10. Har vært i kontakt med to forhandlere som sier begge har hatt den men er tom nå. Kommer ny forsendelse i ca februarish 2015.. Elg er i fryser for i år så ikke noe stress, får vente til våren. Blir testskyting av fabrikk evolution, rhino 140, 150 og oryx vs 120 grs ttsx som vårens ekspriment.
  11. Er det noen som vet forhandler som har denne ammoen? Har forsøkt google, men finner ikke på nett i dette kaliberet. Har sendt noen eposter til forhandler som har i annet kaliber uten svar, derfor spør man her inne
  12. HVem som er pinnsvinet her per-s blir nok vi aldri enige om Da jeg mener vi har hatt denne runden flere ganger Men. En kobberkule fra feks Barnes åpner maksimalt på innslag, da holder den denne formen og vil fortsette sin ferd høyst sannsynlig gjennom hele dyret og gi en utgang som er minimum det dobbelt av sin opprinnelige diameter på innslaget. At ikke kulen deformeres og mister deler underveis vil også gjøre den effektiv i å lagen best mulig sårkanal. Det er en stor kjennsgjerning at homogene kuler er sikrere på gjennomskyting. En Blykule for eksempel Oryx eller accubond vil åpne noe senere, men også på innslag.. deretter vil den fortsette å brette seg større og større, og derfor også tape hastighet hurtigere. Større diameter betyr også mere motstand når den går igjennom. Hvis farten i tillegg da er mindre vil dette i min verden iallefall ikke være like sikkert gjennomskyting. Spesielt da den møter den "siste" seige barrieren i seigt skinn på vei ut. Hvis også kulen har misten et gram to eller tre pga treff i bein osv vil heller ikke kulen være "tyngre" enn kobberkulen som vil tåle dette bedre. Derfor mener jeg at hvis man da har et kortere løp, kan kompensere noe med å bruke en lettere homogen kule som vil kunne lades tile en bedre fart enn en tyngre blykule. Hvuis man skal ha tung blykule så må man ha lengre løp hvis man ikke er ute etter "tirpitz" effekt man gjerne får for å drive forsøk på høyere ladninger for å holde fart. Det er mulig jeg er pinnsvinet og har hoppet på kosten Men dette er iallefall mine erfaringer. Jeg har alltid fått gjennomskyting med god effekt med kobberkuler. Jeg har ikke alltid (til og med på rådyr (skrått)) fått gjennomskyting på blykuler og restvekt har IKKE vært 100% Det har vært noe mere blodslag ved inngang på barnes ttsx kulene, men det har uansett vært tydelig åpning både på vei inn og ut så sårene har ikke lukket seg. Derimot så føler jeg at slakt med myke tune blykuler som oftes har mere grasp og drit for bortskjæring. Til syvende og sist er det skuddplasseringen og at man har en premium kule bly/homogen som er avgjørende for et humant jaktskudd tror jeg. Kort løp eller ikke.
  13. Og akkurat de få ordene er det som gjør dagens regelverk utdatert i kuleverden.. Men det er en annen diskusjon så det ikke her sporer helt av iforhold til trådens emne.. Men her gjør de moderne kobberkulene akkurat dette, det balanserer mulighetene for fart pga vekten er lavere med sikker ekspansjon og særdeles høy sannsynlighet for gjennomskyting. Da kan man bruke lettere kule og et kortere løp hvis det er ønskelig uten å tape for mye fart ifht ekspansjon og gjennomskyting. Og kruttsmellen bruker som regel å bli mindre i disse tilfellene med riktig valg av krutt.
  14. Helt enig med Th1. Men hempene for bukseseler er noe forbanna drit. Måtte sende inn buksa til rep da disse begynte revne etter et par dager. Nå er de forsterket og fungerer glimrende. Iflg bergans lovet de å utbedre dette på videre produksjon..
  15. Tenkte prøve ut disse kulene, men det er en begredlig lesning å finne gode ladedata til skiten. Hva mener forsamlingen om sammenligningsgrunnlag mot Swift A-frame/nosler Partition i samme vekt som en tanke. Ser begge de kulene kan lades med URP/(N19) men trolig må man vel på MRP/(N15) for å få de opp i joulekravet? Har noen data så mottaes det gjerne, har noen seriøse syn/forslag er det også flott.
×
×
  • Create New...