Jump to content

Rosa

Members
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Rosa's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har vært og sett etter storbukk den første uka av jakten i Ringebu. Så en storbukk på Reinfjellet like over tregrensa uten at vi kom på skuddhold. De aller fleste lokale jegere sier at storbukken ikke kommer ut av skogen før 10. september og da er den å finne det du finner annen rein. Fikk inntrykk av at de fleste med storbukk-kort ventet med og jakte til da. Bukkene holder til i området rundt Imsdalen og jeg ville ha satset på Tromsneshøgda til å begynne med.
  2. Blir en tur til Snøhetta Øst i helga. Noen tips til hvor reinen komme til å være? Det er meldt hovedsaklig sørlig vindretning og med åpne grenser bør det være god sjangs i Lesja/Dovreområdet?
  3. Hvordan er reglene for jaktlag på Dalsida Øst? Noen som har link? Vi er to som begge har fått løyve på s/u og kalv. Tror jeg kommer til å få bedre tid enn min kompanjong i høst.. Hvis 2 stk utenbygdsboende med løyve danner jaktlag, må begge jakte samtidig? Eller kan en jeger jakte alene på løyvene til begge to?
  4. Hei, noen som vet når fjellstyrene kommer med sine lister? Er det ikke på tide?
  5. Hei, Kan denne enkelt demonteres i tre deler som en hagle? Ser for meg at den kan være meget praktisk å ha i sekken i stedet for på skuldra..
  6. Tror jeg har opplevd det samme som det du beskriver. Dette har skjedd på kjøtt som har blitt modnet i kjølerom der det mistenkes at luftfuktigheten har vært for høy slik at slaktet ikke har fått tørkehinne. Det var også en karakteristisk lukt på kjøttet som gjenspeilte seg i smaken.
  7. Hei, Noen som kan si noe om jakt på Osafjellet i Ulvik? Er dette noe å satse på? Får muligens tak i fritt dyr der.
  8. Hei, Bruker 65 grader på hjort. 900 gram på en indrefilet høres ganske mye ut, men jeg er vel vant til litt mindre dyr. Jeg ville ha prøvd 40 min, eller kanskje en time hvis du er i tvil om mørhetspotensialet. Har også vært uheldig med for lenge "sous viding", men da har det vært snakk om 2 timer eller mer.
  9. Tror det er mange som har fått kort på Ullensvang i år. Jeg fikk også kort på utenbygdskvota. Lurer på hvordan jakta kommer til å utarte seg med mange nye jegere og nye fredningssoner. Noen som har synspunkt på om sonene kommer til å fungere? Ser ut som ca 30 prosent av området går bort. Noen som har erfaring fra dette området fra tidligere år?
  10. Reinsdyrjakt på Tv2 nå!
  11. Hva ligger det i ordet "førstegangsjeger" på jaktsøknadene til Inatur? At det er første gang du er på jakt, eller at det er første gang du har tenkt deg på reinsjakt?
  12. Kikket litt på nettsidene til Skjåk allmenning i kveld. Tenkte jeg skulle være tidlig ut med å finne kort i år, men søknadsfristen for utenbygds gikk ut 15. mars Litt tidlig er det ikke?
  13. Den islandske guiden som var med "gutta på tur" hadde en god teknikk: hold gåsa over bakken etter hodet og snurr kroppen på gåsa med raske sirkelbevegelser.
  14. Fikk skutt simle første jaktdagen. Jaktet på Dovre nesten i løypa til Moskus-safarien fra Kongsvold. Tåka var vekke kun få timer, så det var flaks at flokken kom akkurat når det var opplett. Stor stas og ekstra spenning med Moskus i nærheten til en hver tid.
  15. Stod standplasslederen og skrattet Hahaha! Slapp av, ikke ta det så tungt. Det er stor fare for å treffe "idioter" straks man beveger seg fra heimen, og tydeligvis også hvis du logger inn på dette forumet. Dette er noe man bare må lære seg å leve med gjennom et langt liv. Jeg fikk ikke godkjent oppskytingen med min kombi fordi jeg bare skjøt tre skudd på skiva. Da jeg forklarte reglene fikk jeg til svar at reglene ikke var bra nok og at børsen var for dårlig hvis den ikke tålte 5 skudd. Jeg møter fortsatt opp på den skytebanen uansett hvem som er der og da syns jeg du kan tåle litt skratting
×
×
  • Create New...