Jump to content

Parsonterrier

Members
  • Posts

    165
  • Joined

  • Last visited

    Never

About Parsonterrier

  • Birthday 01/24/1979

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Parsonterrier's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei, Vi driver oppdrett av parson russell terrier med fokus på jakt. Planlegger et kull nå snart (parring rundt jan/feb)etter NUCH og SJ(Hi)CH tispe og NORDJ(Hi)CH hannhund. Mer info på vår hjemmeside: http://home.online.no/~perk-sev/" target="_blank Se under kvalper for info om foreldrene til det kullet vi planlegger der ligger det også link til hjemmesiden til hannhunden med mer info om den. Begge disse hundene blir brukt på jakt og veldig mange flere i slekta både bakover i linjene og avkom. Ta gjerne kontakt for en prat.
  2. Så gøy med flere som bruker/kjøper Parson Terrier. Håper du blir fornøyd med valget av rase, vi har 3 stk og er kjempe fornøyde med alle 3:) Hvor kommer valpen fra da og etter hvilke foreldre? Et lite jaktbilde av hva en parson også kan brukes til:)
  3. Hvor kjøper man en jerven fjellduk Hunter billigst?
  4. En terrier kan også komme til sin rett som kortdrivende/støtende hund. Vi bruker våres Parsonterrier som støtende hunder i små skogerog tetter på hjort og rådyr og det fungerer dem supert til. Med små skoger så mener jeg skogeer fra 50 mål til 3-400mål og dem har ingen problem å få dyra ut fra dem i hvertfall.
  5. Her kommer et bilde av dem og hvis noen er intr i dem så er dem mulig å komme med et bud på dem.. men jeg har igrunn ikke noe peiling på hva noe slikt er verdt
  6. Jeg har ca 2 1/2 eske med kal 14 messing hagelpatroner med tennhette inntakt. med innskriften "RAUFOSS AMM.FABRIKKER KAL.14" Er dette noe som er verd noe eller er det bare søppel Ligger i orginale esker med etikett på som er noelunde i stand. Hva gjør man med sånt?
  7. For å tirre Foxterrier folket litt så her er bilde av en Parsonrussell terrier som har klart dette:) Og den er faktisk Trippel Champion Norsk utstillings Champion + Norsk Hichampion og Svensk Hi champion. Litt for å skryte også da men men... Så får vi se om fox terriern klarer å bryte en 40 år gammel sperre for dobbelchampioner...
  8. Mork har du eller din bekjente noen erfaring med dei 2 fellene han selger? Dei såg jo greie ut på bildet.
  9. Nå søkte jeg litt på Jack Russell i Sør Afrika og kom frem til følgende link: http://www.jackrussellsa.co.za/" target="_blank" target="_blank" target="_blank Og kom frem til at en Jack Russell i sør afrika ikke er helt identisk kanskje med en Jack Russell i Norge i utseende Hunder som blir kallet Jack Russell rundt om i verden kan være veldig forskjellige. Jeg tror mange Jack Russell blir forvekslet med en Parson Russell terrier. I tilegg så finnes det vel utallige forskjellige klubber uten om rundt om i verden som kaller hundene sine Jack Russells. En hund som blir kallet Jack Russell i Norge ser ca slik ut: En Parson Russell Terrier ser slik ut: Hadde vært artig om Wolwerine hadde hatt noen bilder av disse Jack Russells fra Sør Afrika å fått sett hvordan dei ser ut? Var dei ganske lang bente eller var dem mer like den øverste hunden med Korte bein?
  10. 16 fot det blir vel den rimligste det? Skal ikke den som heter longrange være bedre? HVa er forskjellen på dem utenom halsbåndet? Tenkte det måtte være best å kjøpe den krafigste av dem siden dette skal gå gjennom steinurer ogslikt?
  11. Ser også behovet melder seg for en hipeiler. Lurer litt på Hi peiler Terrierfinder long range: http://www.hundforaren.se/Webshop/Butiken.php?pejl=gryt Er Noen som har noen erfaring med denne? Skal brukes i steinhi hovedsaklig. Hvor bra fungerer en peiler i et steinhi for dere som har prøvdt det? Fungere det bra nok til å kunne grave hunden ut hvis det skulle bli nødvendig? Da denne ikke vil bli brukt daglig heller noen få ganger i året så er jeg intr i billigst mulig som er godt brukende:) Noen andre tips til gode sendere til stein hi
  12. Har du kjørt webupdater på garmin siden på Astroen din? Jeg gjorde det nettopp og mener jeg såg det stod noe om Dc40 et eller annet sted der.. ER det noen som har hørt noe nytt ang om det går ann å gjøre om US mod til Nordisk mod, med å endre firmwaren? Leste inne på et forum at egentlig så burde det være en lett jobb..
  13. Vi har 3 stk Parsons som hovedsaklig blir brukt på minke jakt. Men 2 av dem er supre på hjort / rådyr synest jeg. Mine driver også alt fra 10 min til opp imot max 1 time. Og den siste er ikke brukt/preget på hjortevilt med vilje. Og den har heller aldri vært særlig intr. i å springe etter klovilt noe særlig. Da jeg bor på en øy som består av små skogsteiger fra ca 20 - 300 mål store, er en Parson et ypperlig redskap til å få dyra ut av skogen. Som regel driver dem dyra lenge nok til å få dem til å ville gå til neste teig. Du må ikke rekne med noe losføring fra en Parson som E.J også skriver, utenom når den har synskontakt/nærkontakt. Men losføringen savner ikke jeg da jeg konsekvent bruker Garmin Astro på mine på klovviltjakt. Og du skønner veldig godt hva hunden holder på med av å titte litt på astroen. Vi har også solgt noen kvalper til hjortejakt og disse fungerer også veldig godt til formålet i følge eierene. Det du må vere klar over er at disse er kortdrivende/ støtende hunder på klovvilt og som regler driver taust. Til mink er dem ypperlige. Hvis du skal bruke hunden til grevling (forligger) så vil jeg si at det finnes bedre linjer i Sverige. Da dem fleste hunder jeg har sett i Norge fungerer som sprengere. Er du enig i det E.J? Ellers synest jeg ikke det er nødvendig å reise over bekken etter vann:) Men sjekk litt jaktlige referanser før evt. kjøp som bør nok gjøres med alle raser. Og til fugl så har jeg aldri hørt om en Parson som er god til det:) Utenom å fange småfugler i luftegården....
  14. Hvordan ser denne my way vesten ut da? Noen som har link til denne? Jeg har den vesten som selges hos ABC fritid og den fungerer noelunde greit i XS på mine terriere, men jeg synest den posen på toppen er i største laget til senderen så dem får litt problemer med å passere gjennom gjerder og slikt.
  15. Vi har brukt Parson Russell Terrier på Hjort og Rådyr da vi eier 3 stk selv. Dette fungerer veldig greit som kortdriver. Dyra kommer fint og rolig som regel. Veldig lite los fra hundene for dem som liker det:) Dem halser ved synskontakt og noen halser også når dem ligger rett bak ellers er det stilt. Jeg bruker gps på hundene så losen er ingen problem, ser veldig klart på gps når hundene er ute etter noe. Dem henger på veldig forskjellig, men som hoved regel så går dem ca 500+ meter fra fører i luft linje før dem slipper dyret. Fungere veldig greit å slippe 2 i lag også da går dem litt lengre før dem returnerer.
×
×
  • Create New...