Jump to content

jaktlykke

Members
  • Posts

    4,622
  • Joined

  • Last visited

2 Followers

About jaktlykke

  • Birthday June 30

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jaktlykke's Achievements

Master

Master (14/17)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. En ukes tid går bra. Du merker det når det begynner å lukte virkelig ille.
  2. Learning by doing; det er en god oppskrift. Selvsagt under god veiledning fra noen som kan jobben Som nybegynner startet jeg med å holde i beina og gjerne få flå litt her og der fram til jeg en dag fikk ansvar for å både vomme og flå alene.
  3. Det er lenge siden sist oppdatering nå - litt over tre år faktisk. Men nå er siste kapittel skrevet; Amigo døde på fredag, nær 12 år gammel Hvil i fred min aller beste venn <3
  4. Jeg var over i Skottland i oktober og kan varmt anbefale deg det! Vi jaktet på bukk i brunsten; helt fantastisk! LINK: Kilchoan Estate LINK: Knoydart Foundation Vi jaktet hos begge disse og jeg er superfornøyd. Du kan forresten lese en artikkel om turen min i Jakt&Fiske som kommer i januar Det ble fire slike på meg da jeg var der
  5. Du fikk aldri noe svar; hvordan gikk det på utstillingen? Det kan være lurt å vaske hunden dersom du vil ha fortgang i pelsslippet. Hvorvidt det er lurt å gjøre rett før en utstilling er en annen sak
  6. Mine blir dusja/spylt hvis de er møkkete - aldri ellers. Pelsen deres er ganske selvrensende og de er ikke plaget med dårlig lukt eller stygg pels. Hvis jeg vil bli få røytinga til å gå fortere så er det greit å vaske og shampore for da slipper resten av pelsen fortere. Men generelt så trenger ikke bikkjer å bades / dusjes i utrengsmål. Dvs. er det langpelsa dyr som skal holdes i utstillingskondisjon så er det noe annet.
  7. Ikke hver dag jeg skriver her inne visst.... Storm er nå nærmere fire år gammel og har blitt en herlig fyr med myyye personlighet Han er mye brukt på ettersøk da Amigo ble pensjonist for et par år siden. Han har også begynt å fylle skoene etter pappa Amigo når det gjelder sporresultater; han har blitt prøvens tredje, andre og prøvevinner flere ganger og han er blitt norsk, svensk, finsk og NORDISK viltsporchampion - hele den galne historien kan man lese HER :) I tillegg har han blitt utstillingschampion og gjennomført både mentaltest og UHP - utholdenhetsprøve.
  8. Bevegelig og samla prøve er akkurat likt - forskjellen ligger i at en bevegelig prøve ligger innenfor et gitt tidsrom hvor man avtaler med en dommer for når man skal gå prøven. Samla prøve - tidligere kalt ordinærprøve - er en bestemt dato. På en bevegelig prøve er det dessuten bare du eller et fåtall deltakere mens på en samlaprøve kan det være svært mange deltakere.
  9. Orker ikke bla meg gjennom alle sidene så forgive me Må man være medlem i NJFF for å handle rifle? Forutsatt at man har tatt jegerprøven og godkjent skyteprøve og har plettfri vandel? Kan man være medlem i lokal JFF f.eks? Eller trengs det ikke?
  10. Må jo komme bort og si hei vettu Skal dere til NKK Rogaland?
  11. Nå i år du tenker på? Jepp det var oss Storm ble BIR og BIG 1 seinere på dagen
  12. Oida! Skal si tiden flyr... det er over to år siden sist oppdatering Han ble godkjent ettersøkshund i fjor og har gått en hel del ettersøk med bra resultat. I tillegg så har vi begynt forsøket på å fylle pappaen sine sko når det gjelder sporresultater Prøvens tredje beste ekvipasje 1 premie med HP og prøvevinner Han ble N VCH i september i fjor og nå i sommer ble han SE VCH Til neste år blir det kanskje å prøve oss på det finske viltsporchampionatet - og klarer han det så blir han også NORD VCH som den andre stabijen i historien til å klare det (Amigo er fremdeles eneste med den tittelen innen rasen). Han har også gjort det bra på utstillinger og mangler bare storcertet for å bli N UCH. Storm lever virkelig opp til navnet sitt - han har lopper i blodet og kan knapt være i ro. Men han er snill som dagen er lang og er glad i alle. Han har motor så det holder i skogen og han skal bli med meg mer aktivt i jakta enn pappaen har vært.
  13. Jeg har kun vært ute èn gang i bukkejakta; andre kvelden. Det var nydelig vær og jeg var i et område hvor jeg visste det var både bukk og geit. Fant meg en fin plass å sitte og skuet utover en liten dalside og prøvde meg innimellom på litt rusten lokking. Det funka ikke på annet enn myggen som fløy til alle kanter av skrekk... På vei tilbake fra post tenkte jeg at jeg skulle stikke opp på en liten topp og kikke over kanten i tilfelle bukken hadde gjemt seg der, og vanen tro gikk jeg svært tyst og forsiktig. Man vet jo aldri hvor disse dyra er og brått kan de jo finne på å dukke opp bak en busk! Så jeg befant meg mellom en steingarde og en diger stein da jeg tilfeldigvis slengte blikket over skulderen. Og jeg fryser til på et nanosekund for DER står det jo et rådyr bak noen greiner og studerer meg! Hjelpes; hvor lenge har den stått der da og glodd?? Jeg kan ikke se om det er bukk eller geit for dyret er delvis skjult bak trærne og jeg tør ikke bevege en muskel av redsel for å skremme det vekk. Så jeg synker så sakte jeg overhodet kan ned bak steinen slik at jeg kan fiske fram kikkerten og smygkikke såvidt over kanten. Joda, sannelig er det en liten bukk! Bukken har forresten stått i samme posisjon i flere minutter nå og glor intenst i min retning. Fra der jeg står er det klin umulig å gjøre noe som helst. Jeg må bare vente til han bøyer seg ned for å beite eller begynner å gå derfra før jeg kan lee meg. Etter det som virker som en evighet (det var vel nærmere 10 minutter) så finner han ut at "...det der var uinteressant og nå går jeg min vei" og i det han snur rumpa til meg er jeg kjapt oppe på steinen og kommer i knestående og lokker på ham. Utrolig nok snur han seg omtrent med hele breisida til og titter i min retning. Jeg er snar med å klemme inn avtrekkeren og bukken gjør et lite skutt og faller deretter død om. Avstand 80 meter. En flott start på jakta
  14. Det holder med en av prøvene ja. Og nei det har ikke tilbakevirkende kraft. Nye ekvipasjer ETTER 2016 må ta begge prøvene.
×
×
  • Create New...