Jump to content

Luftmann

Members
  • Posts

    63
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Luftmann's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. Tusen takk for hjelpen! Da skal jeg ta en titt på dette!
  2. Jeg tenkte å kjøpe ei hagle fra en forhandler i USA og få sendt den over hit. Har fått innvilget lisens på denne, og lurer på om det er en grei sak å få den ut av tollen ved å fortelle den der. Har gjort det med lisensbelagte luftgevær tidligere, og det har gått fint.
  3. Men trodde at 2 av dem var registret som konkurransevåpen, og fikk derfor ikke godkjent tillatelse til å kjøpe en hagle i kaliber 28. Jeg hadde visstnok 8 jaktvåpen, og det var ikke plass til flere, mente våpenkontoret. De børsene jeg mente var registrert som konkurransevåpen, er en hagle, Browning Maxus, for skeetskyting og en Sauer 202 i 6,5x55 for langholdskyting. Hvordan går jeg fram for å få tillatelse til å kjøpe en hagle til? Det er for at min datter på 14 år skal ha et egnet jaktvåpen for å være med meg på duejakt.
  4. Hva ville dere ha anbefalt av hagle til ung jeger på 14 år? Det skal hovedsakelig jaktes due og rype. Hvilket kaliber har mildest rekyl? Eller er det så enkelt bare å se på hvor tunge ladninger patronen har - eksempelvis at en cal. 20 med 24 gram med bly har samme rekyl som en cal. 12 med samme tyngde på ladningen? Her må man vel også ta hensyn til tyngde på våpen og utgangshastighet, men ønsker anbefaling av liten hagle med mild rekyl.
  5. Har også en Sauer 303, men i 9,3x62 og har montert på Sauer sin egen ISI mount. Ikke den beste montasjen jeg har brukt, og at det er lett å ta av og på i felt, synes ikke jeg stemmer så godt... Egentlig ganske så idiotisk at Sauer har "sitt eget" system, og ikke har standard picatinny rails på denne børsa. Det hadde vært fint om noen kunne ha kommet med et godt tips om hvilken annen montasje de kan anbefale til denne børsa. Gjerne et bilde med Henneberger montasje. Er egentlig ikke så opptatt av at man skal kunne ta av og på kikkertstikte i tide og utide, da min erfaring er at all fomling med montasje vil gi endring i treffpunkt, uansett hva produsentene hevder... Bruker for øvrig et 3-12x56 kikkertsikte som veier rett under 600 gram.
  6. I forbindelse med et kick-off i jobbsammenheng, skulle jeg gjerne ha leid 4 "lasergevær" med tilhørende anvisere. Er det noen som vet hvor man kan få leid dette? Det må være på østlandsområdet.
  7. Ja, det funket! Sprayet sluttstykke med våpenolje og dro over noen ganger med en tannbørste og sluttstykket var igjen operativt. Nå flyr tomhylsene ut av kammeret igjen som de skal!
  8. Supert! Takk skal dere ha! Jeg var litt forbauset over at jeg skulle få funksjonssvikt i en så gjennomprøvd mekanisme som Browning har på denne børsa. Det blir da våpenpuss av denne i morgen kveld, og forhåpentligvis vil det være mulig å få skutt med børsa igjen. Det skal vel sies at 22lr børsene nok har flere skudd mellom hvert puss enn de aller fleste andre rifler...
  9. Jeg har en Browning T-bolt i .22LR som ikke klarer å nappe ut tomhylsene fra løpet lenger. Er det noen andre med denne børsa som har opplevd samme problemstillingen? Det er altså sluttstykket som ikke får tak i tomhylsa etter at skudd er avfyrt, og jeg må fram med flattrekkeren for å lirke ut hylsa. Er dette noe man lett kan fikse selv, eller må børsa inn til børsemakeren, tro?
  10. Jeg har en bekjent som skulle hatt reparert en Daystate Air Ranger i Trondheim. Vet dere om noen som har erfaring med å reparere trykkluftsgevær i dette området? Det kan være en våpensmed eller kanskje en privatperson?
  11. Interessant å lese at det er flere som har gjort denne observasjonen. Jeg kjøpte noen nye lokkeduer fra det store utland som skulle være så bra, og for moro skyld for å se om de var noe bra, satte jeg dem ut på en nytresket byggåker et sted på Hedemarken helgen den 18. og 19. august. Og da kom det jevnt og trutt inn duer som satte seg ned. Nå var det fortsatt 2 dager til jakta startet, så jeg kunne ikke jakte på dem. Neste helg setter jeg ut lokkeduer samme sted, men ikke i nærheten av like mange duer kom inn. Det ble bare en due. Helgen etter den 1. og 2. september, så jeg noen slengere her og der, men klarte ikke å felle noen duer. Nesten så jeg mistenkte duene for å ha trukket sørover, og måtte inn på en nettside for å sjekke når de trekker. Der står det fra slutten av september og at stort sett alle ringduer har forlatt landet i løpet av oktober. De overvintrer i Frankrike, Spania og Portugal, og trekker tilbake i mars/april. Så da må spørsmålet gjentas: Hvor er alle ringduene nå? Det er jo fortsatt spillkorn igjen på åkrene, selv om noe at det sikkert har begynt å spire. Er de tilbake i skogene hvor de hekket? Ikke mye mat å finne der... Trøsten ble at jeg fikk felt 4 kanadagjess den siste helgen jeg forsøkte meg på årets duejakt. Nødløsningen for resten av jaktsesongen må bli å jakte klippedue (bydue) ved kornmottak...
  12. Min erfaring er at om gjess lander i små grupper på 3-7 individer, og man har rikelig med lokkegjess ute, kan man få skutt flere gjess med rifla. Det holdet jeg skyter i fra er ca. 200 m, og jeg bruker naturligvis lyddemper. Men er det en flokk på 20-25 gjess som har landet, er det full panikk og alle flyr vekk etter 1. skuddd... Dette er min erfaring, kan være at andre har gjort seg andre erfaringer.
  13. Jeg ribber brystene for fjær, og skjærer de ut. Så vakuumpakkes de, og går rett i frysen. Når de så skal tilberedes for en bedre middag, legger jeg duebrystene i sous vide vannbad ved 58 grader 2 timer.
  14. Har skutt 60 gjess med Norma Jaktmatch 222Rem helmantel 55 grains kule, og det har gått veldig fint.
  15. Det som er feil, er at du kjøpte deg en Hatsan, og ikke en FX.
×
×
  • Create New...